Henk Jan den Ouden – Mascha ten Bruggencate is de nieuwe burgemeester van Heiloo + Anne Klijnstra – Mascha ten Bruggencate nieuwe Burgemeester van Heiloo

Mascha ten Bruggencate (foto Gemeente Heiloo)

Mascha ten Bruggencate is de nieuwe Burgemeester van Heiloo

Heiloo – Mascha ten Bruggencate (48) wordt per 8 juli de nieuwe Burgemeester van Heiloo. Zij is nu Voorzitter van de Stadsdeelraad Centrum in Amsterdam en is lLd van D66.

Ten Bruggencate volgt de vertrekkende Hans Romeyn op, die maandag 31 mei afzwaait en dan met Pensioen gaat.

Ze was Gemeenteraadslid in Amsterdam en in Stadsdeel Centrum. Ook heeft zij jaren lange werk ervaring in de Internationale en Nationale Bankensector. Ten Bruggencate is gehuwd en woont nu in Amsterdam. Zij is geboren en getogen in Alkmaar en ging daar ook naar het Murmellius Gymnasium.

Mevrouw Ten Bruggencate heeft zich gepresenteerd als een Kandidaat met een rijke Bestuurlijk Politieke Ervaring in een complexe Bestuurlijke Omgeving als Amsterdam Centrum“, verklaarde Van Splunteren dinsdagavond de keuze van de Gemeenteraad. “Ook qua besluitvaardigheid en oordeelsvorming schat de Commissie haar hoog in. Zij komt warm en benaderbaar over en weet de dingen goed te benoemen. Haar inlevingsvermogen is ruim aanwezig.”

Ten Bruggencate is opgegroeid in Alkmaar en kent Heiloo goed, aldus Van Splunteren. “Haar motivatie is sterk en bekendheid met Heiloo is aantoonbaar en duidelijk. Kortom, met deze kandidaat zal Heiloo ervaring, uitstekende persoonlijke competenties en vaardigheden, een verbindende persoonlijkheid binnenhalen.”

Mascha ten Bruggencate ging na het Murmellius Gymnasium naar Leiden, waar ze Doctorandus in de Politicologie werd. Daarna werkte ze veertien jaar in het Bank wezen. Ze zit sinds 2010 in de Amsterdamse Gemeente politiek.

In totaal hadden 31 Kandidaten gesolliciteerd op de functie. De aanbeveling van de Gemeenteraad gaat naar de Minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een Voordracht aan de Koning.

Met Ten Bruggencate krijgt Heiloo voor het eerst in bijna vijftig jaar weer een Vrouwelijke Burgemeester. De laatste was Joke Corver Van Haaften van de VVD, die van 1968 tot 1972 de Ambtsketen droeg.

Alkmaarse Courant, 25 Mei 2021, 21:51

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210525_26213350

Mascha ten Bruggencate nieuwe Burgemeester van Heiloo

Mascha ten Bruggencate (49) is voorgedragen als Burgemeester van Heiloo. Op dit moment is zij Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Centrum en lid van D66. Ze is bekend met de Regio, want ze is geboren en getogen in Alkmaar. Ze volgt Hans Romeyn op, die, na zestien jaar het Ambt te hebben vervuld, maandag met Pensioen gaat. Ten Bruggencate zal op 8 juli wordt beëdigd.

Mascha ten Bruggencate (foto AT5)

Er hadden 31 mensen gesolliciteerd naar het Burgemeesterschap. “Mevrouw Ten Bruggencate heeft zich gepresenteerd als een Kandidaat met een rijke Bestuurlijk Politieke Ervaring in een complexe Bestuurlijke Omgeving als Amsterdam“, lichtte de Voorzitter van de Vertrouwenscommissie, René van Splunteren, de keuze van de Gemeenteraad toe.

Zij komt warm en benaderbaar over en weet de dingen goed te benoemen. Daarnaast is zij opgegroeid in Alkmaar en kent Heiloo goed. Kortom, met deze Kandidaat zal Heiloo ervaring, uitstekende persoonlijke competenties en vaardigheden, een verbindende persoonlijkheid binnenhalen.”

Scheidend Burgemeester

Vrijdagmiddag neemt Hans Romeyn afscheid van Heiloo tijdens een Corona Virus proofUitzwaaitoer‘ door het Dorp. Hij blijft er na zijn Pensioen wel wonen. De Gemeente roept Inwoners, die langs de route wonen op om de Vlag uit te hangen.

Op maandag zal Romeyn zijn Functie officieel neerleggen in een Bijzondere Raadsvergadering, in bijzijn van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tot Ten Bruggencate is aangetreden zal Wethouder Rob Opdam Waarnemend Burgemeester zijn.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/286302/mascha-ten-bruggencate-nieuwe-burgemeester-van-heiloo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mascha+ten+Bruggencate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burgemeester+Heiloo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Romeyn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Opdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=René+van+Splunteren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arthur+van+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Commissaris+van+de+Koning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadsdeel+Amsterdam+Centrum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bestuurlijke+Omgeving+Amsterdam