Henk-Jan den Ouden – Jan Roos niet naar SBV: ’Kansloze exercitie’ + Matthie Bergman – 7 Dorpelingen komt 9 november in raad + Schrama past zijn bouwplan aan

Jan Roos niet naar SBV: ’Kansloze exercitie’

Jan Roos gaat toch niet in zee met de politieke tak van de groep ’Samen Bergen Verzetten’ (SBV), die mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De voorman van de voormalige partij VoorNederland (VNL) was sinds enkele weken met SBV in gesprek.

„Ik heb er even over nagedacht. Ik heb landelijk het een en ander meegemaakt en nu krijg ik ook in mijn eigen dorp allerlei ellende over me heen. Ik begrijp de kwaadheid, die er bij mensen is. Ik sta open voor ideeën, ik zie ook, dat het niet goed gaat hier. Trek één lijn, maak één keuze, zou ik zeggen. Samen Bergen Verzetten ziet heel goed welke problemen er zijn in Bergen, aan de andere kant veroorzaken ze zelf ook weer problemen. Samen Bergen Verzetten krijgt steeds meer vijanden en gesodemieter, ik denk, dat het een kansloze exercitie wordt.”

Nieuwe partij

Gaat Roos dan wellicht iets voor zichzelf beginnen in Bergen? „Zo ver ben ik nog helemaal niet, ik ga nu niet met piepende bandjes een nieuwe partij oprichten.” Aansluiten bij een andere partij wellicht? „Ik ga me niet aansluiten bij een partij, die zijn oren laat hangen naar die koekenbakkers in Den Haag. De VVD (zit nu in de oppositie; red) schopt ook geen deuk in een pakje boter. Als ik me ergens bij aansluit, dan is dat een gemeentelijke partij met mensen, die weten wat hier speelt in Bergen.”

Noordhollands Dagblad, 7 oktober 2017, 11:03

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo/jan-roos-niet-naar-sbv-kansloze-exercitie

7 Dorpelingen komt 9 november in raad + Schrama past zijn bouwplan aan

Alkmaarse Courant, 5 oktober 2017

Alkmaarse Courant, 5 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo