Henk-Jan den Ouden – Heiloo: Afslag wacht niet op verkeersplan + Gerard van Engelen – Boekelermeer: korte route niet in contract + Alkmaarse Courant – Aansluiting wacht niet

Heiloo: Afslag wacht niet op verkeersplan

Alkmaarse Courant, 1 september 2017

Alkmaarse Courant, 1 september 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Boekelermeer: korte route niet in contract

Alkmaarse Courant, 1 september 2017

Alkmaarse Courant, 1 september 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Aansluiting Heiloo op A9 wacht niet op verkeersplan

Moet de aanleg van de aansluiting van Heiloo op de A9 wachten op het verkeersplan? Ja, zeggen enkele oppositiepartijen. Nee, zegt de coalitie: we gaan door.

En dat laatste zal gebeuren. Een brede raadsmeerderheid van Heiloo-2000, VVD, CDA, Heiloo Lokaal en E.66 vindt dat de afslag hierdoor geen verdere vertraging mag oplopen.

„Ik kan daarvoor geen redenen verzinnen”, zegt Tijmen Valkering van Heiloo Lokaal, formeel een oppositiepartij. „Het realiseren van de afslag is van invloed op de verkeersstromen. Dat kun je best als eerste vaststellen.”

De coalitie vindt de aansluiting op de A9 juist de oplossing en niet de oorzaak van de problemen.

„Door de realisatie van de aansluiting A9 (zonder aanvullende maatregelen) is de verkeersdrukte aan de noordzijde van Heiloo veel lager dan zonder. Het knelpunt ter hoogte van de aansluiting Kennemerstraatweg – N9 treedt niet meer op, terwijl op de Kerkelaan nog sprake is van een beperkte overschrijding”, aldus woordvoerster Corrie Konijn.

Volgens de coalitie is het wel duidelijk dat, als de afslag er is, de route door het dorp via de Kanaalweg-Stationsweg-Zeeweg zwaarder belast wordt. „Onder andere om die reden is ook altijd benoemd dat de aansluiting A9 gecombineerd moet worden met aanvullende maatregelen om te komen tot een evenwichtige verdeling van verkeer.” Op die maatregelen wordt nu dus opnieuw gestudeerd.

De NCPN is duidelijk een andere mening toegedaan. „Er moet eerst een goed verkeersplan komen, dan pas beslissen we over het bestemmingsplan voor de afslag”, vindt Willem Gomes.

De andere volgorde vindt hij ’waanzin’. „Nu zijn er weer grote blunders gemaakt met de berekeningen voor het verkeersplan. Wat kost het om weer nieuwe berekeningen te maken en wie betaalt dat?”

Gomes zou het liefst zien dat de afslag helemaal niet wordt aangelegd. „Er zit een miljoenenverlies aan te komen. Het is nooit goed onderbouwd en het college smijt met geld. Ik zou het liefst zien dat de afslag wordt afgeblazen. Dan hang ik de vlag uit. De rode vlag, ja.”

Alkmaarse Courant, 13 sep. 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo/aansluiting-heiloo-op-a9-wacht-niet-op-verkeersplan

PDF’s:

Gemeente Heiloo – Bespreeknotitie voor de gemeenteraad Overeenkomst Nieuwe Strandwal
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/willibrordus/heiloo/20140207+Bespreeknotitie+Overeenkomst+Nieuwe+Strandwal+2014+Openbaar.pdf
Overeenkomst Nieuwe Strandwal 2014 (O.N.S.) + MTD Landschapsarchitecten – Ruimtelijk Plan Landelijk Gebied | Wonen in het groen Heiloo / Limmen
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/willibrordus/heiloo/20140206+ONS+totaal+def+6+februari.pdf