Hendrik Jan Korterink – De ‘criminele factor’ van Zomergaste Hedy d’Ancona

Wij van de misdaad kijken natuurlijk met iets andere ogen dan de doorsnee-Nederlander naar Zomergasten. Gisteravond Hedy d’Ancona. Boegbeeld van feministisch Nederland, staatssecretaris en minister geweest. Levenspartner van kunstenaar Aat Veldhoen, bij wie je misschien niet meteen de associatie vrouwvriendelijke kunst hebt, meer iemand met een grote liefde voor vrouwen.

Voor mij was Hedy ook het boegbeeld – samen met haar partij- en generatiegenoten van de PvdA – van het Marokkanen-knuffelen. Aan de hand van een fragment van de Tegenpartij (Kooten en De Bie) probeerde Thomas Erdbrink haar daarover te ondervragen, maar nee, ze hadden niks fout gedaan. Het was de tijd dat de progressieve kranten stelselmatig afkomst van verdachten verzwegen. Ik heb haar altijd wat naïef gevonden en dat werd er gisteravond niet beter op.

Ik weet dat er mensen met nog veel meer gemengde gevoelens hebben zitten kijken. Nu is het bij Zomergasten doorgaans niet de bedoeling diep in het privéleven te spitten. Terwijl je met een beetje googelen op een paar aardige details stuit waar je wel iets meer over zou willen weten. Het is toch een bijzondere familie.

Een zoon van haar is getrouwd met een dochter van Aat. En er komen zomaar oude bekenden langs. Rob Scholte (https://robscholtemuseum.nl/rob-martens-rob-scholte-met-hedy-dancona-en-aat-veldhoen/rob-martens-rob-scholte-met-hedy-dancona-en-aat-veldhoen/), fotograaf Paul Blanca. Paul Blanca had contact met dochter Eva Veldhoen, in een periode dat hij tamelijk opzienbarende series had gemaakt: foto’s van vrouwen die een orgasme kregen en van huilende vrouwen.

In een interview (http://www.abrahamart.com/Page/495457_interview-met-paul-blanca.aspx) zegt hij daarover: “Ik vroeg vrouwen of ze zich wilden concentreren op hun grootste verdriet. Dat was heel heftig hoor. Ik vroeg ze na afloop ook wat dat verdriet nu was waar ze zich op concentreerden. Opvallend genoeg was dat bij meer dan de helft van de meisjes incest. Dat was waanzinnig.”

Meer achtergrond ook in een interview in Trouw (http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1747909/2004/11/29/Helemaal-opnieuw-beginnen.dhtml). Er is ooit een biografie verschenen over Hedy, maar daar waren de recensenten niet heel enthousiast over. Het echte verhaal over Hedy moet nog verteld worden. Of niet.

Reacties:

Reactie van joop — 15 augustus 2016 @ 09:15
hhahahahaaha HJK wat lache zeg op de maandagmorgen HJK de islamoterror knuffelaar die Hedy de marrokanen knuffelaar de maat neemt !

Reactie van B-dog — 15 augustus 2016 @ 11:51
Ik kijk nog weer anders dan jij naar Aat Veldhoen, die vlakbij me aan/op Wittenburgergracht 239 in Oost woont. Dat is geen geheim, want het staat nogal groot op z’n huis geschilderd en er hangt ook een groot schilderpalet aan de gevel. Daar zat hij jaren meestal voor de hoge ramen te schilderen of gewoon wat naar buiten te turen. Er stonden vaak grote schilderijen op ezels in die kamer. Zal misschien zijn atelier zijn.
Als je in Google Earth dat adres opzoekt zie je hem volgens mij voor z’n huis op straat staan. Ik weet niet of die vrouw met dat zwarte jasje Hedy d’Ancona is. Lijkt er wel op kwa haarkleur:
https://www.mupload.nl/img/5cj2ua4uj9xi7.jpg
https://www.mupload.nl/img/rb4fgjb8ezexq.jpg
Paul Blanca zie/zag ik ook regelmatig. Raakte twee jaar geleden nog met hem aan de praat op de Oosterparkstraat. Zie hem nog wel eens fietsen in de buurt van Oost en/of de Diamantbuurt, waar hij ergens woont. Ook een keer bij de GGD aan de Valckenierstraat. Aardige gozer wel. Kon wel met hem lachen. Laatst keer echter dat ik hem sprak viel er niet zoveel te lachen want er was kort daarvoor een heel goede vriendin van hem overleden. Daar was-ie behoorlijk kapot van. Maar ik heb de indruk dat het verder wel goed gaat met Blanca. Moet nog steeds een keer bij hem langs, hij gaf z’n adres om zijn atelier een keer zien.

Reactie van Pino — 15 augustus 2016 @ 14:49
HJK jij hebt alle recht van spreken vergooit met je linkse wegkijk artikelen over de aanslagen van parijs door types zoals jou gaat het hele land naar de klote

Reactie van ramazan — 15 augustus 2016 @ 17:12
ga zo door hjk hahah laat die hollanders maar voelen dalijk gewoon al jullie vrouwen moeten burka dragen lekker voor jullie

Reactie van Siem — 15 augustus 2016 @ 17:34
Bizar en stuitend hoe deze voormalig staatssecretaris van Emancipatiezaken en later minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur in Zomergasten ‘haar Aatje’ ophemelde. Ondanks haar wetenschap dat haar geliefde en zo door haar geroemde Aatje een … is. Dat laatste is een publiek geheim dat Hedy krampachtig stil probeert te blijven houden. Want hoe verhoudt haar liefde voor een … zich tot het beeld dat men heeft van een voorvechtster van Vrouwenrechten? Totaal niet.

Reactie van Voor opruier ramazan — 16 augustus 2016 @ 13:40
@ ramazan
Ik denk dat heel veel Nederlanders intussen nog liever Moskeeën in de brand beginnen te steken, laffe Moslims als jij (de goede ten spijt) met pek en veren de Noordzee op schoppen in gammele vissersschuiten en de grenzen het liefst weer zien dichtknallen als Wilders binnenkort misschien wel aan de macht komt. Daar maken zieke figuren als jij het wel naar. In samenwerking met Donald Trump kunnen we nog ver komen om onze wereldse vrijheden terug te veroveren op dat stelletje aanbidders van IS-terroristen zoals jij. Het is triest maar waar. Zieke uitspraken als de jouwe dwingen mensen ertoe. Ik zeg niet dat ik het persoonlijk goedkeur, maar tijden zullen veranderen, onthoudt dat goed. Dus één advies: hou het bij knielen met je voorhoofd op de grond op vrijdagmiddag en een maandje honger lijden, dan zie ik het ooit nog wel eens goedkomen. Laat die achterlijke haatbaarden met hun zieke ideologieën maar merken dat die burka’s niet thuishoren in deze vrije maatschappij. Waarom zou je hier überhaupt willen wonen tussen die verachtelijke Hollanders? Oh wacht, jullie hebben armoede in jullie derde wereldland en willen hulp en acceptatie om vredelievende mensjes als jij (KUCH) een beter leven te gunnen… zeg dat dan.

Reactie van ali — 16 augustus 2016 @ 16:14
wat jij zeg hierboven nederland gaan veranderen dalijk iedereen islam dan betere leven kan begin als dome nederland mond dicht doen eindelijk wij kunne politiek partij begin dan neme de land over sharia wetgeving gaat van start heel goed ramazan begrijp broeder

Reactie van Nel — 16 augustus 2016 @ 22:23
Ali, sharia wetgeving staat geen politieke partijen toe, ‘dome’ Mohamedaan…
(‘’als dome nederland mond dicht doen eindelijk wij kunne politiek partij begin dan neme de land over sharia wetgeving gaat van start.’‘).
Sharia wetgeving is dictatoriaal, totalitair.. Koran ook…

Reactie van grappig — 17 augustus 2016 @ 10:59
haha, ali is het bedreigen nog niet waard.. we zijn toch superieur aan jullie.

http://www.misdaadjournalist.nl/2016/08/de-criminele-factor-van-zomergaste-hedy-dancona/