Hélène Ouwerkerk – Eén miljoen

Wat te doen met één miljoen? Nee, ik heb niet de loterij gewonnen. Ik doel natuurlijk op het miljoen (of de 930.000 euro om precies te zijn), die door de gemeente is uitgegeven aan onderzoeken en samenspraak bijeenkomsten rondom Holland Outlet Mall. Zoals u ongetwijfeld in deze krant heeft gelezen gaat, die er dus niet komen. De UFO HOM (want eerlijk gezegd leek de artist impression wel een beetje op een UFO) is van de baan. Nadat Provast zich had teruggetrokken, heeft het college van B & W er nu definitief een punt gezet. De tegenstanders kunnen opgelucht adem halen. Maar kunnen we, dat als inwoners van Zoetermeer echt? Want ondertussen is er bij elkaar 930.000 euro van onze belastingcenten uitgegeven. Een hoop geld, waar we in Zoetermeer veel leuke dingen van hadden kunnen doen.

Ik heb even wat plannen of bijna plannen uit de stoffige archieven opgediept. We hadden daar bijvoorbeeld brand en bouwtechnische aanpassingen aan het Kwadrant Theater van kunnen betalen. Dat kost 2 ton. Dan hadden de theatergroepen kunnen blijven zitten en is de sloophamer niet nodig. We hadden ook voor 5 ton een impuls kunnen geven aan de kwaliteit van het openbaar gebied. Dan hoeven we ons niet door enorme hoge bossages een weg te banen. Voor 3 ton hadden we ook vijf fietsenstallingen kunnen bewaken. Of we hadden het beeld Kolossus van Rob Scholte terug kunnen laten komen langs de A12. Dit kost namelijk tussen de 280.000 en 430.000 euro. En voor 100.000 euro kunnen we ook speelplekjes opknappen en onderhouden.

Zomaar wat plannen, die door het college zijn afgewezen. Er was immers geld nodig voor het HOM. Is het miljoen nu weggegooid? U mag het zeggen. Volgens wethouder Marc Rosier overigens niet. Want nu is er wel een gedegen verkeersonderzoek geweest voor de wijken rond het Woonhart. En met die uitkomsten gaat hij aan de slag. Zo zie je maar. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Streekblad Zoetermeer, do 14 sep 2017, 10:00

Reacties:

Robbert Moree
Als je op de link klikt van streekblad kom je in een winfuik terecht waar je op ok moet drukken. Heel onaangenaam.

Gert Burgstad
Zo arrogant deze “bestuurders”. Er liggen zoveel ideeën die niet veel kosten, maar daar score je politiek niet mee. Destijds voorgesteld iets aan verlichting te doen achter in onze wijk (veiligheid). Kost niet zo veel, toch niet gehonoreerd. Werd vervolgens financieel ook nog eens doorgeschoven naar de woningbouwvereniging.

Jacques van Doezum
Het oproepen van de vraag ‘wat te doen met al die miljoenen’ die de komst van een outletmall Zoetermeer hadden kunnen opleveren, was wellicht meer opportuun geweest.

Gerrie Böhner-Stauttener
Tja Hélene, je hebt helemaal gelijk. Zonde! En wat die verkeersverbeteringen betreft, dat had lang zoveel niet hoeven kosten en was sowieso wel een keer aan bod moeten komen, omdat het daar helemaal niet naar behoren verloopt.

Gerrie Böhner-Stauttener
Als ik het me goed herinner, is het Provast geweest die met dit idee naar de gemeente is gegaan; een groot deel van de kosten die hiermee gemoeid zijn, kunnen dan zeker ook op Provast worden verhaald. Lijkt mij tenminste logisch.

https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/algemeen/242611/een-miljoen-

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image