Helderse Courant | Delano Weltevreden – Hof oordeelt, dat Den Helder Atelier van Rob Scholte mocht Ontruimen + Den Helder moet Wel Schade Vergoeding Betalen

Rob Scholte moet zijn Schade Claim van 1.7 miljoen euro onderbouwen (foto Vincent de Vries | jjfoto)

Hof oordeelt, dat Den Helder Atelier van Rob Scholte mocht Ontruimen, maar Gemeente is Wel Aansprakelijk voor Eventuele Schade van Afbreken Onderhandelingen

Den Helder – De Gemeente Den Helder mocht Vier Jaar Geleden het Voormalig Postkantoor Ontruimen, waarin Kunstenaar Rob Scholte zijn Atelier had gevestigd. Maar de Gemeente had Niet de Onderhandelingen met Scholte over de Aankoop er van mogen afbreken. Dit oordeelt het Gerechtshof Amsterdam dinsdag.

Scholte en zijn Gezin verbleven in het Voormalig Postkantoor in Den Helder. Hier had Scholte ook een Museum. Het Voormalige Postkantoor werd in april 2018 Ontruimd, omdat de Kunstenaar Geen Gehoor gaf aan de Oproep te vertrekken. De Kunst Collectie van Scholte en Andere Zaken zijn toen Ergens Anders Op Geslagen. Het Hof besliste dinsdag, dat de Gemeente mocht Ontruimen en dat Scholte de Kosten van de Ontruiming en Opslag moet Betalen.

In een Andere Procedure kreeg Scholte Wel Gelijk van het Hof. Hier in besliste het Hof, dat de Gemeente de Onderhandelingen met de Kunstenaar over de Aankoop van het Pand Niet had mogen Af Breken. De Gemeente is daarom Aansprakelijk voor de Eventuele Schade, die Scholte door het Af Breken van die Onderhandelingen heeft Geleden.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220315_73259133

Rob Scholte en Gezin zijn Terecht uit Postkantoor gezet, maar Den Helder moet Kunstenaar Wel Schade Vergoeding Betalen

Den Helder – Kunstenaar Rob Scholte en zijn Gezin zijn Terecht door de Gemeente Den Helder Uit het Rob Scholte Museum Gezet. Dat heeft het Amsterdamse Hof Bepaald. Aan de Andere Kant zegt het Hof, dat de Gemeente Scholte een Schade Vergoeding moet geven, omdat de Besprekingen over de Verkoop van het Postkantoor ten Onrechte door de Gemeente zijn Afgebroken. De Gemeente hoeft de Geconfisqueerde Kunst Collectie Niet Terug te Geven.

Scholte is bijna Vier Jaar Geleden uit het Pand tegenover het Trein Station gezet. De Gemeente verweet hem, dat hij een Achterstallige Energie Tekening van een Kleine Twintig Duizend Euro Niet had Betaald. De Gemeente had het Pand mogen Ontruimen, zegt het Hof. Scholte moet de Ontruiming Kosten Betalen én de Kosten, die de Gemeente heeft gemaakt om zijn Kunst Collectieen Inboedel Op te Slaan. De Kosten van Vervoer naar en Opslag bij Veiling edrijf BVA in Amersfoort zitten Nog Niet in het Bedrag van een Kleine 470.000 Euro.

Openbare Verkoping

Het Hof heeft Nog Geen Uitspraak gedaan over een Verzoek van Scholte om de Openbare Verkoping van zijn Kunst Collectie te Stoppen en het Beslag op zijn Werktuigen Op te Heffen. Op 12 april buigt het Hof zich over deze Kwesties.

Waar Wel een Uitspraak Over is Gedaan, is de Vraag, of de Gemeente de Besprekingen met Scholte over de Verkoop van het Postkantoor had mogen Af Breken. De Rechtbank had Eerder Bepaald, dat de Gemeente Onrechtmatig heeft Gehandeld. Die Uitspraak wilde de Gemeente van Tafel hebben, maar ook het Hof zegt nu, dat de Gemeente Fout zat. Scholte heeft Recht op een Schade Vergoeding.

Schade Claim

Hoe Hoog, die uitvalt, zal moeten Blijken. Scholte heeft Enige Tijd Geleden Al een Schade Claim van 1.7 Miljoen Euro bij de Gemeente In Gediend. Omdat het Wachten nog was op de Uitspraak van het Hof, heeft de Gemeente de Claim Niet Erkend. Scholte zal in een Zo Genoemde Schade Staat Procedure de Claim van 1.7 Miljoen Euro moeten Onder Bouwen. De Rechter bepaalt dan, of die Onderbouwing Hout Snijdt.

De Gemeente en Scholte krijgen dus Nog Geld van Elkaar. Scholte is Ook Zijn Vorige Advocaten Kantoor, Friedberg & Mahn uit Amsterdam Geld Schuldig, Zo N 375.000 Euro. Uit een Ambtelijk Advies van begin 2021 aan het College blijkt, dat de Totale Schuld van Scholte ligt tussen de 1.2 en 1.4 Miljoen Euro. Dat betekent, dat de Gemeente nog Minstens 825.000 Euro van Rob Scholte zou willen hebben.

Lees ook
Hof oordeelt dat Den Helder Atelier van Rob Scholte mocht Ontruimen, maar Gemeente is Wel +Aansprakelijk voor Eventuele schade van afbreken onderhandelingen

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Atelier+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woning+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ontruiming
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ontruiming+Rob+Scholte+Museum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Immink+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiling+Collectie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiling+Collectie+Rob+Scholte

1 Comment

  1. Lekker postmodern dit Rob.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.