Helderse Courant – ’Defenders’ uit heel Nederland komen in Den Helder bijeen om actie te voeren + ‘Geen reden tot ingrijpen’ + Defend IJmuiden – Defends Den Helder

Defend Den Helder gaat voorop in de Optocht (foto GlocalMedia)

Defenders’ uit heel Nederland komen in Den Helder bijeen om Actie te voeren

Den Helder – Even snel als ze gekomen waren, waren ze ook weer vertrokken. Maar door de Korte Ophef, die ontstond over een Groep Mensen, die Gemaskerd door Den Helder liep, is het Doel van tientallen ’Defenders’ uit heel Nederland bereikt.

Voorop gaat een Groep Mannen uit Den Helder. Ze dragen een Vlag voor zich, waarop ’Defend Den Helder’ staat. De meeste van hen dragen een Mondkap met een Schedel erop, een Zonnebril en een Petje.

Er wordt veel Vuurwerk afgestoken tijdens de Optocht (foto GlocalMedia)

Achter hen volgen nog veel meer Defend Groepen uit onder meer IJmuiden, Alkmaar en Eindhoven. Ook de Vlag met Pompeblêden, die uit Friesland, ontbreekt niet. Meerdere Personen lopen met Fakkels of steken Vuurwerk af.

Een Ooggetuige spreekt van zo’n 75 Mensen, die Volledig in het Zwart Gekleed door Den Helder lopen.

De Defenders duiken na hun Gezamenlijke Tocht op meerdere Plekken in de Stad op. De Groep, die door deze Krant wordt aangetroffen vlak bij een Supermarkt, wil Geen Commentaar geven.

Defend Den Helder (foto Facebook)

Voor zover bekend bestaat de Defend Beweging uit allerlei Facebook Groepen, waarin Mensen zich uitspreken tegen het Beleid rondom de Corona Maatregelen. Zo willen ze waarschuwen voor de Gevaren van Vaccineren. De Facebook Groep van Defend Den Helder telt drieduizend ’Vrienden’.

https://m.facebook.com/defend.denhelder

Helderse Courant, 24 juli 2021, 15:39

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210724_270126

Optocht ’Defend’ Groepen door Den Helder was van tevoren Niet Aangemeld, desalniettemin Geen Aanhoudingen: ’Er was Geen Reden tot ingrijpen

Den Helder – De Optocht van verschillende ’DefendGroepen uit heel Nederland in de Helderse Binnenstad was van tevoren niet aangemeld bij de Gemeente.

Een Woordvoerster laat weten, dat er Geen Vooraankondiging is geweest. “In principe is demonstreren in Nederland toegestaan. Er hoeft Geen Vergunning te worden aangevraagd”, laat zij weten. “Wel moet een Demonstratie vooraf worden aangemeld bij de Gemeente.

De Groep gebruikte onder meer Vuurwerk om de aandacht te trekken bij hun Tocht door de Stad. Maar al snel keerde de Rust terug. Er was Geen Noodzaak tot ingrijpen, stelt de Woordvoerster. “De Groep had zich binnen korte tijd weer ontbonden.”

De Politie laat weten, dat er geen Aanhoudingen zijn verricht. Wel werd de Optocht door de Stad goed in de gaten gehouden. “Je maakt op dit soort momenten een Keuze: ga je ingrijpen, met alle mogelijke Gevolgen van dien, of zit je er bovenop en zorg je, dat het rustig verloopt. Wij hebben er niet aan gedacht om in te grijpen, omdat de Demonstratie rustig is verlopen”, vertelt een Woordvoerster.

Defend Den Helder kondigde de Opmars van zaterdag op de dag zelf aan met een Filmpje op Facebook. De Initiatiefnemers plaatsen regelmatig Berichten uit Onvrede over het Vaccinatiebeleid. Mensen, die in de Optocht meeliepen wilden niet reageren op Vragen van deze Krant.

Helderse Courant, 25 juli 2021, 11:29

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210725_95959972

Defends Den Helder

Facebook, 24 juli 2021

https://www.facebook.com/defend.ijmuiden/posts/207978857936486

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Defend+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Defend+IJmuiden