Helderse Courant – Bewoner blust autobrand in Den Helder + Redactie DHA – Autobrand in Tjalkstraat

Autobrand Tjalkstraat (foto foto DHA)
Bewoner blust autobrand in Den Helder (1) (foto GLOCALmedia)

Bewoner blust autobrand in Den Helder (2) (foto GLOCALmedia)

Bewoner blust autobrand in Den Helder

Den Helder – De brandweer werd in de nacht van donderdag op vrijdag gealarmeerd voor een autobrand in de Tjalkstraat in Den Helder

De eigenaar had bij aankomst van de brandweer de brand al redelijk onder controle door zelf emmers water over het voertuig te gooien.

De brandweer heeft de brand nageblust. Naast de auto werden aanmaakblokjes gevonden. De politie onderzoekt de zaak en sluit brandstichting nog niet uit.

Helderse Courant, 4 december 06:48

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20201204_26762021

Autobrand in Tjalkstraat

Den Helder – De eigenaar van een personenauto kon met twee flinke emmers water zijn brandende auto blussen. Met dank aan een buurtgenoot, die de brand had ontdekt.

Omstreeks 01.00 uur kwam de vrouw de Tjalkstraat inrijden. Bij een geparkeerd staande auto zag zij veel rookontwikkeling. Toen ze dichterbij kwam, zag zij een beginnende autobrand. De vrouw waarschuwde direct de eigenaar van de auto, die met een flinke plens water de brand zelf kon blussen. De gewaarschuwde politie gaat vooralsnog uit van brandstichting.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mogelijke brandstichting. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem bellen kan ook op telefoonnummer 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Den Helder Actueel, 4 december 2020

https://denhelderactueel.nl/2020/12/autobrand-in-tjalkstraat/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=autobrand
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting