Helder Tours – Musea in Den Helder

Fort Kijkduin

De Franse keizer Napoleon beval Fort Kijkduin te bouwen toen hij op bezoek was in Huisduinen. Bij een bezoek aan Fort Kijkduin kunt u zien waarom het werd gebouwd en wat er gebeurde op deze historische locatie. Er zijn rondleidingen en je kunt een bezoek brengen aan de tentoonstelling over de geschiedenis van het fort. Een bezoek aan Fort Kijkduin is een avontuur dat je niet mag missen! Via de hal kun je afdalen naar de gewelven waar het museum en het Noordzee-aquarium zich bevinden.

Reddingsmuseum Dorus Rijkers

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.

Marinemuseum

In het Marinemuseum ervaart u het verleden en het heden van de Nederlandse Marine. Uniek zijn de 3 museumschepen, waarvan de onderzeeboot Tonijn de meest opvallende is. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen. Het brughuis De Ruyter is een van de nieuwste attracties van het museum. Hier ervaart u de windkracht van de 3D-radar.

Rob Scholte Museum

In het Rob Scholte museum is kunst te bewonderen van circa 150 kunstenaars. Het museum is gevestigd in het oude postkantoor aan de Middenweg en geopend op dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. Het museum is nu nog geopend, echter is het voortbestaan van het Rob Scholte museum nog onzeker door een vervelende kwestie tussen de directie en B&W van gemeente Den Helder. Meer is te lezen op de website van het museum (teken dan gelijk even de Open Brief: https://robscholtemuseum.nl/teken-open-brief/).

http://heldertours.nl/musea/

http://heldertours.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image