Helder Tours – Leegstand binnenstad Den Helder

Hoe kan een stad met zoveel mogelijkheden, op een toeristische route zoveel leegstand hebben in de binnenstad?
De teller staat op dit moment op 59 lege bedrijfspanden en het eind is nog lang niet in zicht.
We mogen blij zijn dat er (nog) geen tunnel is naar Texel.

Gemeente Den Helder was van oorsprong een stad waar men met veel enthousiasme woonde of een (korte) vakantie doorbracht. De visafslag, haven, Marine, vele museums, kilometers aan prachtige stranden, een sfeervolle binnenstad, vriendelijke inwoners en de wekelijkse o zo gezellige Juttersmarkten. Den Helder stond altijd positief op de kaart, een plaats waar men dolgraag verbleef.

Ik kan me nog de gezellige kinderrommelmarkten op het Bernhardplein tijdens de Jevak herinneren.. het visje eten op de wekelijkse zaterdagmarkten terwijl we naast de draaiorgel van Klaas stonden. Overal hoorde je muziek en zag je de mensen lachen. Als ik nu door het centrum van Den Helder wandel dan springen de tranen in mijn ogen.

Wat en waar is het misgegaan?

Is het de crisis? De vele regeltjes? Het misgunnen van elkaars brood of misschien wel het huidige gemeentebestuur? Talloze projecten zoals Willemsoord die enorm veel geld hebben gekost en gedoemd waren te mislukken? De talloze hekken die oprijzen in de (offshore) haven. Bestuursleden die elkaar (persoonlijk) blijven aanvallen, een wethouder die werk en privé niet gescheiden kon houden.. en nu de vele commotie rondom de bouw van een nieuw stadshuis. Den Helder heeft het allemaal meegemaakt.

Is het gemeentebestuur teveel aan de mening en wensen van de eigen inwoners voorbijgegaan?
En waarom geld pompen in een nieuw stadshuis terwijl de binnenstad meer prioriteit heeft?

Laten we voorop stellen dat gemeente Den Helder nog steeds enorm veel te bieden heeft! HelderTours zet zich, samen met vele andere partijen, in om Den Helder weer aantrekkelijk te maken en positief op de kaart te zetten. Van Den Helder weer een thuishaven maken waar je graag komt, die zichzelf onderscheidt van andere gemeentes door de unieke ligging en vele mogelijkheden. Samenwerken en het doorbreken van oude patronen is de sleutel tot succes!

HelderTours neemt daarin geen blad voor de mond. Wij zijn bezig een stad te helpen en niet om vriendjes te maken. Dat kan later alsnog zodra iedereen, en met name de lokale ondernemers, er baat bij hebben. Eerst zorgen dat die glimlach weer verschijnt!

Gemeente Den Helder probeert een beter beeld te krijgen van alles wat er speelt.
Deze gegevens worden verzameld vanuit enquêtes, onderzoeken etc.

Heeft u goede ideeën of suggesties?
Wees niet terughoudend om het Gemeentebestuur te informeren.
De website van gemeente Den Helder is bereikbaar op http://www.denhelder.nl

Samen gaan we voor een aantrekkelijk Den Helder!

http://heldertours.nl/leegstand-binnenstad-denhelder/