Hein Tunnissen – Auto Test

Auto Test

De vrolijke belevenissen van de leden van AmazingSlotCarRacing.nl in Tweede Exloërmond op hun vijf sporen Carrera baan en op hun razend snelle goed gepoetste en dus super gladde houten vier sporen baan.

Een vriend, die ik erg graag mag, weet alles van auto’s. Hij is eigenlijk Automotive op twee benen. Dat is niet over dreven, want hij is trucker voor Transpa, hij is verkoper, vroeger voor de dealer, nu voor zich zelf. Hij is monteur, reparateur, adviseur en hij rijdt in een Zilver Grijze Jaguar en soms in een Citroën AX voor de LOL. Bovenal is hij erg aardig en boven matig intelligent.

Dat laatste is verdomd praktisch als er weer iemand voor de deur staat met een in gekakt wrak en rauwe angst in de ogen, dat voor zijn bolide nu inderdaad de bel voor de laatste ronde heeft geklonken. In één oog op slag ziet hij die verwarde blik, het stuk schroot op de achter grond en de lege portemonnee in de achter zak. “Kom Eerst maar Eens Binnen voor een Kopje Koffie!” En als een vol leerde sales manager trakteert hij dan op een kopje Senseo en als de spanning erg te snijden valt, breekt hij het ijs door het lekkende cupje met een stiftje in de vuilnis bak te knallen. “Vertel ()!

Binnen kort ga ik naar hem toe met mijn slot car, fabricaat BRM. Wat een tering auto is dat! Honderd keer uit gelijnd, zelfs naar Kwik Fit geweest en nog is het helemaal niks. BRM heeft die Porsche geadopteerd, zoals AMG Mercedessen flink kietelt en klaar stoomt voor het wat snellere segment. Verschil is dat AMG succes boekt, waar BRM voor al met PR praatjes denkt te kunnen scoren. Niet dus! Van onder af, het Zwart gespoten aluminium chassis heeft de stijfheid van een snee peper koek en wee je gebeente als je je een uit vliegertje permitteert. Krom en getordeerd. Dan het sub chassis, dat de motor en de bak draagt. De op hang steun punten zijn er luk raak aan gelast, zo dat het geheel meer weg heeft van een non figuratief kunst werk dan van een behoorlijk onder stel van een Porsche. Maar dat is pas het begin.

Omdat het sub chassis zo god gruwelijk scheef zit, óf na uit vlieger, óf fabriek, staan de achter wielen ook krom onder die basale ellende. Vergeten we dat even om een blik op de voor as te werpen, dan zien we ook daar een poel des doods. Het sub chassis heeft ter hoogte van de voor as een geniale op hanging, die BRM helemaal zelf heeft ontwikkeld. Nou, dat is te zien. Aluminium, messing en staal, kosten noch moeite zijn gespaard om de beide delen ten op zichte van elkaar te laten bewegen. Wel nu, dat lukt heel best, want het resultaat is dat de auto na iedere bocht weg hinkel de pinkelt als een konijn, dat een schot hagel in de broek heeft gekregen. Om de beurt stuiteren linker en rechter achter wiel over het asfalt dat het een aard heeft. Het verschijnsel doet zich voor al voor na het nemen van een bocht bij het gas geven voor het rechte stuk.

Onnodig te zeggen, dat door die gekke konijnen sprongen onze Porsche zelfs Ninco’s aan zich voorbij moet laten gaan. Éen maal was er zelfs een Fly op onze club, die nota bene recht uit de doos, die BRM helemaal naar huis reed. Ik noem dat pijnlijk. Ik noem dat schandelijk. Wel is waar ben ik niet zo op de hoogte als mijn goede vriend monteur, reparateur, adviseur, maar toch durf ik hier wel te zeggen, Koop geen Italiaanse troep, ten zij je als slot car racer toch al met pensioen wilde gaan en iedere dag een slot car wilt soppen en poli toeren. Een mens moet toch wat!

Mijn vriend, die zich graag breed oriënteert, heeft zo eens een Alfa Romeo gekocht voor het woon werk verkeer. Ik kwam niet meer bij van het lachen, want het was een diesel. Een gekkere combinatie is nauwelijks denkbaar. Toch reed dat ding als een raket als je andere ongemakken even vergat. Er zit bij voor beeld een achter bank in, maar er is zo weinig been ruimte, dat die alleen geschikt is voor oorlog veteranen of kunstenaars als Rob Scholte. Verder werkt er heel veel niet. Of half. Of af en toe! Op een avond, het was donker en de maan scheen nauwelijks, stonden mijn vriend en ik gebroederlijk naast zijn Zwarte paard en tot mijn verbazing begon hij het hele ding vol ledig af te branden. Even was ik bang, dat hij zich nu ook ging toe leggen op het schrijven van auto tests, maar dat laat hij gelukkig nog aan mij over.

Nu heb ik zelf ook een raar trekje, want hoe kwaad ik ook op me zelf ben, omdat ik dat stomme varken heb gekocht, ik heb toch altijd weer de moed om net zo lang te gaan prutsen tot het beter gaat. Het hoogte punt was wel af gelopen zondag toen ik een hele middag heb uit getrokken om die takke Porsche rij klaar te maken. Niet gelukt!

Maandag kwam en ik moest weer eens wachten op die vermaledijde post bode. Dus doodde ik de tijd met wat koeke loeren naar de Porsche. Hola, een brain wave, en een half uurtje later stond de bitch recht op de poten. Rijden als de Brandweer. Als een blok op de weg, zo als je van een Porsche verwachten mag. Conclusie, het is gewoon een maandag auto! Simple as that!

Text Free Slot Car Race Relaas, Wekelijkse Blog over Slot Cars, zaterdag 23 maart 2019, 00:06

Reacties

Job Renken
23 maart 2019 om 01:06
Heb ik vast een dinsdag laat in de middag BRM

https://slotcarracerelaas.blogspot.com/2019/03/autotest.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hein+Thunissen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Text+Free+Slot+Car+Race+Relaas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amazing+Slot+Car+Racing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Slot+Car+Racing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Car+Racing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Slot+Car
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carrera
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carrera+Baan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Transpa
https://robscholtemuseum.nl/?s=Senseo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kwik+Fit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaguar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Citroën+AX
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fly
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alfa+Romeo
https://robscholtemuseum.nl/?s=AMG
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mercedes
https://robscholtemuseum.nl/?s=BRM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Porsche
https://robscholtemuseum.nl/?s=Automotive
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tweede+Exloërmond