Hedzer Faber – Willemsoord wil parkeren verbieden + Marischka de Jager – Bezoekers stadhuis 40.000, gemeente verwacht daling – Delano Weltevreden – Den Helder doet niets met panel

Willemsoord wil parkeren verbieden in buurt van dansschool

Den Helder – Willemsoord BV wil het parkeren voor Gebouw 29 verbieden. Volgens directeur Hans Broekmeulen is dit nodig in verband met de verkeersveiligheid.

Het gaat om de eerste straat links, meteen na de hoofdingang van de Oude Rijkswerf. Verkeer, dat die route neemt naar het grote parkeerterrein achter het Zeestad kantoor, passeert de geparkeerde auto’s. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, omdat die auto’s het zicht ontnemen op bijvoorbeeld overstekende kinderen vanaf en naar dansschool Rik Niks.

Hij onderzoekt nu, of dit binnen zijn mogelijkheden als complex beheerder valt, of dat de gemeente er over gaat. Wanneer er een parkeerverbod van kracht is, is dan ook nog niet bekend. Volgens Broekmeulen is het hoe dan ook zaak, dat het verbod er snel komt.

Helderse Courant, 5 maart 2020, 13:04

Reacties

Patty Schmidt
Dat gaan dan een dingetje worden, wanneer de ambtenaren en hun bezoek op Willemsoord gevestigd zijn.

Ed Schotman
Wat een flauwe kul. Denk eerder, dat de heer Hans Broekmeulen zich stoort aan het blik voor zijn deur. Ook wel het Gemeentehuis van Willemsoord genoemd (het gebouw rechts op de foto) want het moet wel een uitstraling hebben en vrij uitzicht en dan zijn die auto’s gewoon een belemmering. Niets meer en niets minder.

Fred Brand
Die mijnheer Broekmeulen toch.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200305_88731286/willemsoord-wil-parkeren-verbieden-in-buurt-van-dansschool

Aantal bezoekers stadhuis Den Helder vorig jaar geschat op zo’n 40.000, gemeente verwacht verdere daling

Een artist impression van gebouw 66 op Willemsoord in gebruik als stadhuis (foto Office Winhov en Van Hoogevest Architecten)
Een artist impression van gebouw 66 op Willemsoord in gebruik als stadhuis (foto Office Winhov en Van Hoogevest Architecten)

Den Helder – Het aantal bezoekers aan de verschillende vestigingen van het Helderse gemeentehuis is vorig jaar ruwweg geschat op iets meer dan 40.000 bezoekers. De verwachting is dat dit aantal door digitalisering verder zal dalen.

In de publieke discussie rond de vestiging van een nieuw stadhuis op Willemsoord wordt de toestroom van extra bezoekers aan het oude werf complex, regelmatig als tegenargument opgevoerd. De verkeersafwikkeling van het terrein zou hierop niet berekend zijn. Wethouder Michiel Wouters liet vorige week in deze krant weten, dat er een toegangsweg via het terrein Buitenveld (naast de zeedoksluis) zal worden gecreëerd. Op die manier kan er eenrichtingsverkeer over het terrein komen voor gemotoriseerd verkeer.

Het aantal bezoekers aan het stadhuis, los van het personeel, dat er werkt, is door de gemeente vorig jaar op iets meer dan 40.000 mensen geschat. Gekeken is naar de huidige drie locaties: het sociaal domein aan de Drs. F Bijlweg, de publieksbalies aan de Bijlweg en de Verkeerstorenweg op Kooypunt. Verreweg de meeste mensen brengen een bezoek aan de publieksbalies. “Een reële schatting van het aantal bezoekers is hier 30.000 mensen”, laat woordvoerster Florentine de Maar desgevraagd weten “Het aantal bezoekers aan de publieksbalies is door digitalisering al flink terug gedrongen. Inwoners krijgen krijgen kortingen van vijftig procent bij het digitaal aanvragen van diensten en een paspoort is in plaats van vijf jaar tien jaar geldig.”

De locatie sociaal domein, tegenover MAVO aan Zee, heeft vorig jaar zo’n 7.800 bezoekers binnen gehad. “Een ruwe schatting“, meldt De Maar. “Bedenk ook, dat er keukentafel gesprekken bij de mensen thuis plaats vinden en ook hier de digitalisering aan de orde is. Waardoor het aantal bezoekers nog meer zal dalen. Ook door het aanstaande wijkgericht werken gaan we juist nog meer naar de mensen toe in plaats van dat zij naar het stadhuis komen.” Exacte bezoekersaantallen voor de locatie aan de Verkeerstorenweg zijn niet bekend maar worden geschat op 2.500 per jaar.

Het totaal komt daarmee op 40.300 personen: gemiddeld 775 mensen per week, oftewel 155 personen per werkdag.

Den Helder Actueel, 6 maart 2020, 15:32

Reacties

George Bethlehem
Dus voor een dalend aantal bezoekers gewoon een prestige gebouw blijven doordrukken.

Fred Brand
Ja, dus dat gedoe op Willemsoord kan de prullenbak in. We hebben per april een super mooi aangepast stadhuis aan de Kerkgracht de komende 30 jaar. Klaar, niet meer zeuren, ex Marine man.
Neem je verlies.

Roy ML
Op Kooypunt staan prachtige kantoren leeg (Advisafe), toch veel centraler en goedkoper.

George Bethlehem
Die waait bij een beetje storm weg. Kunnen daar die wanpresteerders in.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200306_54186880/aantal-bezoekers-stadhuis-DenHelder-vorig-jaar-geschat-op-zo-n-40-000-gemeente-verwacht-verdere-daling

Gemeente Den Helder doet niets met mening digitaal inwonerspanel over stadhuis op Willemsoord

Wethouder Remco Duijnker (foto Gemeente Den Helder:Peter van Aalst)

Wethouder Remco Duijnker (foto Gemeente Den Helder/Peter van Aalst)

Den Helder – Leden van het digitale inwonerspanel, die Willemsoord een slechte plek vinden voor de vestiging van het stadhuis, hoeven niet te denken, dat de gemeente Den Helder iets doet met hun opmerkingen daarover. ,”Het besluit is al genomen’”, zegt Wethouder Remco Duijnker.

Voor het digitale inwonerspanel hebben zich 981 personen opgegeven. Alle deelnemers zijn uitgenodigd voor de eerste peiling in januari. Van hen hebben 686 de vragenlijst ingevuld. Daarnaast hebben achttien inwoners van Den Helder de vragenlijst via een andere weg ingevuld. In totaal dus 704 personen. De resultaten worden mede gebruikt om gemeentelijk beleid vorm te geven.

Meer dan de helft van de respondenten is vrouw. Bijna drie kwart van de deelnemers aan het onderzoek is ouder dan vijftig jaar. Meer dan de helft is gehuwd of samenwonend, zonder thuiswonende kinderen.

Leefbaarheid

De meeste deelnemers vinden dat leefbaarheid, veiligheid, afvalinzameling en wonen aan bod moeten komen bij toekomstige peilingen. Minder behoefte is er aan onderwerpen op het gebied van sport, recreatie, kunst en cultuur. Vooral jongere inwoners (tussen 18 en 34 jaar) ziet het thema wonen graag terug in het inwonerspanel. Van de 65 plussers vindt iets minder dan de helft dat een goed onderwerp voor het panel.

De dienstverlening van de gemeente krijgt gemiddeld een zeven van de deelnemende inwoners. De communicatie krijgt een 6,4.

Belastingen

Als de inwoners een miljoen euro te besteden zouden hebben, zou 20 procent daarvan worden ingezet om lagere gemeentelijke belastingen te bewerkstelligen. Aan een hoge kwaliteit van de buitenruimte zou bijna datzelfde bedrag (19 procent) worden besteed. Datzelfde percentage van die één miljoen euro zou gestoken moeten worden in meer handhavers om overlast te voorkomen.

Meer voorzieningen voor ouderen en meer geld voor armoedebeleid scoren respectievelijk 18 en 17 procent van dat fictieve bedrag. Waar dat geld vandaan zou moeten komen, als zij de panelleden het voor het zeggen hadden? Er zou een kwart minder uitgegeven mogen worden aan duurzaamheidsmaatregelen.

Bijna dezelfde bezuiniging (24 procent) zou moeten komen door een bezuiniging op de dienstverlening van de gemeente (minder ambtenaren). Het minst mag wat de inwoners betreft worden bezuinigd op onderhoud van wegen, fietspaden en verlichting en op onderhoud van openbaar groen in de openbare buitenruimte.

Ook zou moeten worden bezuinigd op het stadhuis op Willemsoord en de kosten, die daarmee gepaard gaan. Net als op de inhuur van externe deskundigen.

De panelleden hebben ook de gelegenheid gekregen om zelf te vertellen wat hen bezighoudt. De locatie van het stadhuis, hondenbeleid en hondenpoep en investeringen in de jeugd waren de meest genoemde punten.

Helderse Courant, 12 maart 2020, 14:46

Reacties

Petje Visser
Waarom komt er dan een panel als er niets mee word gedaan?

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200311_17033240/gemeenteDenHelder-doet-niets-met-mening-digitaal-inwonerspanel-over-stadhuis-op-willemsoord

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=parkeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oude+Rijkswerf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rik+Niks
https://robscholtemuseum.nl/?s=bezoekersaantallen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drs+F+Bijlweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verkeerstorenweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=digitaal+inwoners+panel

1 Comment

  1. Zoals gewoonlijk in deze gemeente, transparantie en luisteren naar de burger, ja met de ogen en oren stijf dicht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image