Hedzer Faber – Wat hieraan vooraf ging in de soap die gemeenteraad Den Helder heet + Ronald Boutkan – Nieuwe partij in de raad: Sociaal Lokaal Den Helder

Wat hieraan vooraf ging in de soap die gemeenteraad Den Helder heet

Den Helder – In de laatste aflevering van de soapserie die de gemeenteraad heet kwam het hartverwarmende nieuws dat Rachel Post en Cor Jan de Kleijn weer een politiek stelletje zijn.

Hoe zat dat ook weer? Het is in zo’n soap niet ongebruikelijk om in het begin van het nieuwe seizoen nog even de hoogtepunten van het voorgaande in herinnering te roepen, want anders is het voor de kijker ook niet meer bij de houden. Dus: wat hieraan voorafging in de gemeenteraad van Den Helder…

Rachel Post en Cor Jan de Kleijn kennen elkaar nog van de SP-fractie in de vorige raadsperiode. Die bestond uit De Kleijn, Dirk Pastoor en Marco Kruijer. Toen die laatste een nieuwe baan kreeg buiten de stad, zou commissielid Carla van Driesten zijn zetel overnemen, maar die plek werd opgeëist door oud-fractievoorzitter Post.

Woedend

Pastoor en De Kleijn waren hier zo woedend over dat ze samen uit de fractie stapten en verder gingen als Vrije Socialisten. Van Driesten ging mee, Post bleef achter.

Maar ze zat niet lang in haar uppie. Ze zocht en vond aansluiting bij de Stadspartij, waar dan Pieter Bakker en Marc Nihot ook zaten en waar feitelijk de basis werd gelegd voor het latere Helder Onafhankelijk!. Het is dan Nihots derde fractie die periode. Hij werd gekozen als raadslid voor het inmiddels weer verdwenen Trots, nadat die partij haar antinieuwstadhuisstandpunten verruilde voor een plek in de coalitie.

Nihot deed het even alleen, schoof toen met de eveneens afgesplitste Trotser Daniëlle Pater aan bij de Stadspartij, maar werd daar nog dezelfde raadsperiode met een hoop verwijten en gebrek aan vertrouwen over en weer uitgezet door het partijbestuur. 2013, hebben we het nu over. Pieter Bakker, nota bene een van de oprichters van de Stadspartij, lag overhoop met de nieuwe fractieleider Paul Koopman – die trouwens later bij Beter voor Den Helder zou belanden. Volgens Koopman viel met zowel Bakker als Post niet te praten. De Stadspartij zette beiden kort na Nihot uit ook de fractie. Pater bleef.

Het duurde niet lang voor Nihot, Bakker en Post elkaar weer hadden gevonden. Onder de naam ’Helder Onafhankelijk!’ zaten zij de rest van de raadsperiode uit. Met vanaf augustus 2013 ook Cor Jan de Kleijn, die overliep van Vrije Socialisten. Na de verkiezingen werd Post lijsttrekker. Marinus Vermooten, die eigenlijk verkiesbaar zou zijn voor de Stadspartij, werd met voorkeursstemmen verkozen op de tweede zetel. De Kleijn (nummer 4 op de lijst) kwam niet verder dan twintig stemmen en keerde niet terug. Maar voor de periode goed en wel begonnen was, barstte de bom al in deze nieuwbakken fractie.

Volgt u het nog?

Enfin, tijdens de coalitieonderhandelingen kwam toenmalig formateur Pieter Kos net een zetel tekort voor een meerderheid en Vermooten wilde meeregeren, Post niet. Dus splitste Vermooten zich af – samen met commissielid Remco Duijnker. Dezelfde Duijnker die inmiddels de Seniorenpartij heeft opgericht, de partij waar Vermooten bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst staat.
Sociaal Lokaal

Post bleef raadslid onder de HO!-vlag, maar kreeg het in de tussentijd wel aan de stok met bestuursleden Bakker en Nihot. Ook dat leidde tot een scheiding. Waardoor Post voor de volgende verkiezingen een nieuwe vlag nodig heeft. Dat werd Sociaal Lokaal met als voorzitter – en daar issie weer terug – Cor Jan de Kleijn.

Hun oude fractiegenoot Pastoor is intussen van het toneel. Hij mocht als enig verkozen Vrije Socialist in het eerste college na de verkiezingen van 2014 plaatsnemen. Carla van Driesten nam zijn zetel in. De coalitie viel uit elkaar na de affaire rond wethouder Geurt Visser, die de volgende keer terug wil komen met zijn Gemeentebelangen Den Helder.

Visser neemt het dan onder meer op tegen Beter voor Den Helder, de afscheiding van de Stadspartij onder leiding van Carlo Assorgia.

Tot slot noemen we Forza! nog maar even, die andere beloofde nieuwkomer. Die liep al in de aanloop averij op toen Forza!’s scout in Den Helder Bert de Ruiter ruzie kreeg met de landelijke voorman Paul Meijer.

Volgens de gemeentelijke registers is deze partij nog niet ingeschreven voor de volgende verkiezingen, maar dat kan nog tot 27 december volgend jaar. Desgevraagd zegt Meijer ’goede hoop’ te hebben dat zijn Fortuynistische partij hier op tijd van de grond komt.

Zo. Is iedereen weer bij.

NHD, 1-10-2016, 7:00 (Update 1-10-2016, 7:00)

Reacties:

Henk Klok
Veel beloven, en als je dan gekozen ben, net ff anders doen, of de partij ontmantelen, hoe bedot je de kiezers!

Abraham Mostert
Helderse politiek is al decennia een kliekjesclub die elkaar uit de tent vechten , de overduidelijke verdeling van de macht en elkaar helpen in elkaars (financiele) belangen ontgaat de burger niet ,debacle op debacle wordt gestapelt en de burger draait er voor op , vanaf Colthofs pier thv huis tijd via alle fraude op de oude rijswerf naar nu het stadhuis debacle en het oude postkantoor , visie en daadkaracht ontbreekt er er worden elke keer miljoenen onder elkaar verdeeld zonder dat de burger er iets voor terugziet

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Over de regelmatig partijdige politieke verslaglegging door het NHD is ook een prachtige, spannende soap te schrijven….

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28576377.ece/Wat-hieraan-vooraf-ging-in-de-soap-die-gemeenteraad-Den-Helder-heet_?lref=L4

Nieuwe politieke partij in de raad: Sociaal Lokaal Den Helder

Den Helder – Sociaal Lokaal Den Helder is een nieuwe politieke partij in Den Helder. De partij is opgericht door een aantal oudgedienden van andere partijen en Rachel Post zal de naam vanaf nu al gebruiken voor haar fractie in de gemeenteraad. Daarmee behoort Helder Onafhankelijk! in de raad voorlopig tot de verleden tijd.

“We kiezen ervoor, de komende raadsperiode, ons vooral (maar zeker niet alleen) te richten op het sociale domein. De afgelopen periode hebben we gezien dat er op dit gebied veel mis gaat. Er blijven miljoenen op de plank liggen en niemand lijkt te weten hoe dat komt”, zo stelt Sociaal Lokaal Den Helder. “De gemeente heeft geen heldere visie om het geld daar te krijgen waar het hoort, namelijk ter ondersteuning van mensen die op een of andere manier hulp nodig hebben. Voorbeelden van gevallen waarin het mis gaat zijn de uitgeklede thuiszorg, te lage tarieven voor thuiszorg en vervoer, waardoor bedrijven omvallen en mensen hun vertrouwde hulpen kwijtraken.”

Rachel Post (raadslid Helder Onafhankelijk) zal de naam Sociaal Lokaal Den Helder vanaf heden ook als fractienaam hanteren in de gemeenteraad. “Dit om nu al te te benadrukken dat er veel meer aandacht moet zijn voor het sociaal domein in Den Helder.”

Helder Onafhankelijk!

Helder Onafhankelijk! blijft overigens wel bestaan, laat Marc Nihot weten. “Pieter Bakker en ik zijn nog steeds bestuursleden van deze partij. In de zomer van 2014 hebben we Post al verboden nog langer gebruik te maken van de naam, maar dat heeft ze genegeerd. De partij HO! is met de naamswijziging van de fractie in de raad niet ten einde, we doen in 2018 gewoon weer mee met de verkiezingen voor de gemeenteraad.”

Den Helder Actueel, 1 oktober 2016 – 08:03

Reacties:

Hijneken
1 oktober 2016 at 09:40
Nu maar hopen dat er geen zeterovers op de proppen komen. Bij één van de vorige keren werd Rachel in haar rug gestoken door drie heren die er met de SP-zetels vandoor gingen. Maar ook… alweer een partij, nog meer versplintering.
Succes Rachel!

Sjaak
1 oktober 2016 at 10:16
Deze dame is het toppunt van onbetrouwbaarheid. Dit is nu al haar 4e partij waar ze het mee probeert. Ze is ook voorstander van burgemeester Schuiling en ik zou er nooit op stemmen. Er is genoeg keuze bij de andere partijen.

Roodborstje
1 oktober 2016 at 10:16
Rachel hopt al jarenlang van de ene naar de andere partij.
Wat mij betreft zijn zij en haar gevolg totaal niet geloofwaardig meer. Rachel heeft in de afgelopen jaren weinig tot niks klaargemaakt voor de mensen.
Wordt het niet eens tijd Rachel, om lekker uit de politiek te stappen en wat anders te gaan doen?
Politiek is niet jouw baan.

Corina
1 oktober 2016 at 10:29
Zijn er dan nog mensen die haar steunen en , nog erger, op haar stemmen?

Roel Prins
1 oktober 2016 at 13:36
Aljaaaren geleden begon ik te pleiten voor de afschaffing van het ongezonde corrumperende politieke partij systeem. Laat een ieder die in de raad wil zelfstandig campagne voeren. In de raad kan dan, per onderwerp, een coalitie worden gevormd. Maakt tevens een einde aan raadsleden die nergens een zelfstandige mening over hebben en als enige activiteit hun hand opsteken als de fractievoorzitter dit eist. En dit laatste kan van Rachel niet worden gezegd!

HZdwg
2 oktober 2016 at 19:25
Kiezen op personen in plaats van op lijsten bestaat hier in Brazilië.
Nadeel: het is meestal voor de kiezer praktisch onmogelijk om van al die candidaten een overzicht te krijgen in wat die mensen zijn en wat je van ze kan verwachten.
Propaganda die je langs de weg ziet bestaat alleen uit een al of niet gefotoshopt portret van een zo betrouwbaar en sympathiek mogelijk uitziende en vriendelijk lachende heer of dame, met hoogstens daarbij een kreet, zoals “Eerlijkheid terug in het gemeentehuis!” of vermelding van de landelijke partij waar betrokkenene toe behoort.

Nanda
1 oktober 2016 at 14:15
Van een HO! insider (die ook op de kieslijst stond) vernam ik dat Rachel Post tijdens de HO! partij verkiezingsvergaderingen practisch op haar knieën heeft gesmeekt om HO! lijsttrekster te mogen worden. Eenmaal in het pluche trapte deze dame Pieter Bakker en Marc Nihot die haar zowel financieel als fisiek in de verkiezingsrun op het paard hebben geholpen zonder pardon uit de partij. Ik vraag mij af of beide heren na deze achterbakse move schadeloos zijn gesteld.
Neeeeehh Rachel, met de in het vooruitzicht liggende verkiezingen ga je het met wijkbreed “Sociaal Lokaal” ramen lappen bij eenzamen en oude vandagen NIET!! redden.
Fierljeppen is een leuke folkloristische bezigheid, partijhoppen is ronduit schaamteloos!!

Judge X
2 oktober 2016 at 01:48
Rachel Post probeert nu reeds haar inkomstenbron na maart 2018 op de rit te zetten en veilig te stellen.
Sociaal Lokaal gezien,is zij net zo betrouwbaar als Geile Geurt en z’n assist-profeet/sitekick Olaf Tulen uit Zoetermeer.
Pathologisch liegende en manipulerende opportunisten zijn het (toch Schuiling?),met te veel psychopathische trekjes en die uiteindelijk zullen struikelen over hun inzichtelijke track record,maar helaas hebben ze dan al te lang op kosten van de gemeenschap de boel verstierd.
De lokale politiek blijkt een magneet voor dit soort lieden.
Het verheugt mij te constateren,dat er genoeg reageerders zijn die deze ‘prestaties uit het verleden’ regelmatig voor het voetlicht brengen.

strandloper
2 oktober 2016 at 03:07
Rachel Post ken ik uitsluitend door wat op lokale media te lezen of te zien was in de afgelopen jaren. Het lijkt mij een sociaal bevlogen vrouw die best haar steentje zou kunnen bijdragen als raadslid binnen het sociale gebied. Een fractieleider is zij niet, behalve als fractieleider van haarzelf. In je eentje bereik je niets en zou zij veel beter functioneren in een grotere fractie met haar sociaal specialisme. Af en toe kreeg ik de indruk van een ongeleid projectiel. Zij zou zich moeten realiseren, dat je de wereld, of laat ik het maar lokaal houden, niet in je eentje kan verbeteren. Het sociale gebied wordt al heel lang verwaarloosd in Den Helder.
Het is schrijnend om te zien hoe gemeentelijke gezagsdragers rond sjouwen met taarten (gadverdamme: taarten en gebak) om allerlei ogenschijnlijk succesvolle ondernemers of instellingen te feteren. De werkelijke noden kennen zij niet en willen die ook niet zien. Naar ik hoop blijft Rachel behouden voor de lokale politiek.

Roodborstje
2 oktober 2016 at 10:09
Rachel doet alleen maar of ze heel sociaal is. Zo probeert zij zieltjes te winnen.
Ik heb echter in de praktijk ervaren dat op het moment dat je iets onder haar aandacht brengt op sociaal of eigenlijk asociaal beleid ,zij niet eens de moeite neemt om überhaupt te reageren. Hoe(a)sociaal is dat dan?
Rachel is alleen maar met zichzelf bezig.
Inderdaad om haar inkomsten veilig te stellen. Wat dat betreft ben ik het eens met Judge x.
Rachel zit er écht niet voor de bevolking maar voor haar eigen inkomsten.
Trap er niet in!

Ziener
2 oktober 2016 at 10:41
Een ieder kan en mag in dit land politiek actief zijn. De wijze waarop men dit vorm geeft is geheel vrij. Er zijn mensen die louter om financieel voordeel de politiek in gaan. Dit doet zich niet alleen voor bij lokale partijen maar ook bij landelijke partijen. Zeker hier in Den Helder. Als financiële redenen de motivatie vormen om de politiek in te gaan ben je op voorhand alle geloofwaardigheid al kwijt.
Ikzelf meen dat een politieke ambitie moet voortkomen uit een drive om werkelijk iets te willen en gaan betekenen voor de kiezers en inwoners. Ik geloof gerust dat mevrouw Post iets wil betekenen voor Den Helder. Maar waar het volgens mij aan ontbreekt is de wil om dit ook vorm te geven met regeer verantwoordelijkheid. Het is net als de landelijke SP, die roept heel veel maar als het erop aankomt om daadwerkelijk regeer verantwoordelijkheid te nemen, zij achter de muur kruipen. Het is toch best eng voor hen. In het NHD stond al een verhaal dat ze niet in een coalitie wil zitten. Want dan kun je namelijk ook afgerekend worden op je beleid. Dus blijft het helaas maar bij roeptoeteren in de Raad veilig achter het scherm dat het altijd aan anderen ligt, maar zelf niet aan de knoppen willen zitten. Hoe makkelijk is het per slot van rekening om misstanden aan de orde te stellen en wijzen naar degenen die het moeten oplossen.

Nanda
2 oktober 2016 at 11:05
Ik kan mij herinneren dat Post jaren geleden tijdens een belangrijke RV het college een in cadeauverpakking gewikkelde spiegel (Integriteitsspiegel) aanbood.
Jaaahhh daarin moesten ze allemaal eens goed naar zichzelf kijken. Gelukkig dat er op deze nieuws site personen zijn die van eigen fafeur vervulde politici door hebben.
Rachel jammer dat je de spiegel niet meer hebt, je zou er zelf ook in moeten kijken. Het zal je ontnuchterende openbaringen brengen.

strandloper
3 oktober 2016 at 01:44
Geachte Rachel Post, u heeft een artikel laten plaatsen over uw nieuwe partij. Daar is door een aantal mensen op gereageerd. Het zou mooi zijn als u daar op deze plaats op reageert om onwaarheden en twijfels weg te nemen. Het moet immers duidelijk zijn waar u en uw nieuwe partij voor staat. Uw uitspraak van “Dit om nu al te te benadrukken dat er veel meer aandacht moet zijn voor het sociaal domein in Den Helder.” is absoluut onvoldoende. Het is een loze kreet. Enfin, de eer aan u.

Judge X
4 oktober 2016 at 02:06
Van politiek actieve publieke figuren,kunt je (indien echt geïnteresseerd) op internet hun track record terug vinden/vergaren.
Het is ook interessant m’n beste strandloper,om hun prestaties uit dit verleden eens te spiegelen aan de informatie van de volgende link,om te ontdekken wat er in de politiek allemaal rond kruipt.
http://www.librapersoneelsdiensten.nl/pagina/herken-een-psychopaat/

http://denhelderactueel.nl/2016/10/nieuwe-politieke-partij-raad-sociaal-lokaal-helder/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image