Hedzer Faber – V&D-gebouw

Het is een winkelpand, dus niet geschikt als stadhuis. Aldus D66-wethouder Lolke Kuipers deze week in de krant over de optie om het gemeentehuis in het V&D-gebouw te vestigen, mocht dat leeg komen.

Laten we wel zijn: dat leegkomen is gezien de recente ontwikkelingen met de warenhuisketen een reële optie. En laten we ook wel zijn: een stadhuis in dat gebouw is ook reëel. Op zijn minst het onderzoeken waard.

Weliswaar roepen veel mensen om een Primark of MediaMarkt op die plek, maar die ketens staan er om bekend dat ze grote, centraal gelegen steden opzoeken. Dan ligt Den Helder niet voor de hand. Nee, het wordt nog een toer om een pand als dit in te vullen. Op deze voor het stadshart cruciale plek. Laten we hopen dat het niet hoeft, maar ook nadenken over wat we doen als het wel nodig is.

Deze plek voldoet aan alle criteria. Het is centraal gelegen en zeker met de voormalige Block daarbij groot zat om een paar honderd ambtenaren fatsoenlijk te huisvesten, centraal gelegen en kan – kent u het argument nog voor het stadhuis bij het station – aanloop genereren voor de binnenstadswinkeliers.

Dat het nu in gebruik is als warenhuis is onvoldoende onderbouwing om ’nee’ te zeggen. Immers: het voormalige bejaardenhuis waar Kuipers nu zit, heeft ook decennia voldaan.

NHD, 9 januari 2016 8:00 , Laatste update : 9 januari 2016 8:00

Reacties:

Fred Kwast
Deze wethouder, Behoort tot de palenrammersclub D66 en gaat alleen voor nieuwbouw. Iets anders komt bij hem niet op . Net als de leegstand, deze gaat hij te lijf door sloop van leegstaande panden en die te vervangen door gelijk leegtaande nieuwbouw .Het komt gewoon niet bij deze club op , dat de plannen voor een vernieud stadshart weleens verouderd/achterhaald kunnen zijn . Er staan nog meer bedrijven op omvallen, de toekomst ziet er voor de detailhandel alles behalve rooskleurig uit. Maar meneer laat rustig nieuwe winkel vierkante meters bij bouwen. Er staat in de toekomst een fusie tussen Gemeenten op de rol , waar bij het helemaal nog niet zeker is waar het Gemeente huis komt te staan, Maar hier gaan ze gewoon door, voor een nieuw stadhuis , wat straks bij een fusie weleens leeg kan komen te staan. Evalueer de plannen nu eens een keer grondig en kijk vooral, is het voor de toekomst wel nodig wat we aan het doen zijn. Het is wel mooi zo’n nieuw stadshart , maar wat heb je eraan als het straks leegstaat. Ik ben bang dat de Gemeente bezig is de kat in de zak te stoppen.
9 januari 2016 10:00

Fred Kwast
Lees het stukje in de Telegraaf van vandaag , over Bouwen voor leegstand. Het blijkt , dat wat wij hier in Den-Helder doen , ook in andere steden te gebeuren. Daar worden de Wethouders die daar mee belast zijn beticht van Onverschilligheid, Onkunde,en blinde ambitie. Zou zomaar op onze wethouder kunnen slaan.
9 januari 2016 11:34

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27699619.ece/V-D-gebouw_?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image