Hedzer Faber – Selecteren van architect voor stadhuis Den Helder duurt langer dan verwacht + Redactie DHA – Selectie architect stadhuis duurt twee maanden langer

Selecteren van architect voor stadhuis Den Helder duurt langer dan verwacht

Den Helder – De aanbesteding van de architect van het stadhuis in Den Helder duurt twee maanden langer dan verwacht, meldt ontwikkelmaatschappij Zeestad.

De zesde partij uit de selectiefase, tot nu toe, voor het architectenbureau krijgt alsnog de kans om zich in te schrijven voor de aanbesteding van het stadhuis op Willemsoord in de gebouwen 66 en 72. Daarvoor krijgt dit bureau veertig dagen de tijd.

In een eerdere fase hebben twee architectenbureaus twee weken extra de tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen. Binnen de regels van het aanbestedingsrecht is dit niet toegestaan.

Deze inschattingsfout is ontstaan door het relatief geringe aantal inschrijvingen in eerste aanleg. Eén van de twee bureaus, die genoemde extra twee weken heeft verkregen, is vervolgens als vijfde geëindigd.

De inschattingsfout wordt nu hersteld door het bureau, dat op de zesde plaats is geëindigd bij de aanbesteding alsnog de kans te bieden om deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure. Door de fout dient het bureau, dat als vijfde is geëindigd in het vervolg te worden uitgesloten. De architectenbureaus zijn hiervan in kennis gesteld, aldus Zeestad. “Na de keuze van de architect in maart, gaat het ontwerpteam verder met de ontwikkeling van een fraai en uniek stadhuis in de prachtige nautische omgeving Willemsoord.”

Helderse Courant, 18 december 2109, 10:01

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191218_73574728/selecteren-van-architect-voor-stadhuis-den-helder-duurt-langer-dan-verwacht

Selectie architect stadhuis duurt twee maanden langer

Zeestad BV heeft laten weten, dat de selectie van de architect voor het stadhuis op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, twee maanden langer duurt dan verwacht. De zesde partij uit de selectiefase voor het architectenbureau, krijgt alsnog de kans zich in te schrijven voor de aanbesteding. Daarvoor krijgt dit bureau veertig dagen de tijd.

In een eerdere fase hebben twee architectenbureaus twee weken extra de tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen. Binnen de regels van het aanbestedingsrecht is dit niet toegestaan. Deze inschattingsfout is ontstaan door het relatief geringe aantal inschrijvingen in eerste aanleg. Eén van de twee bureaus, die genoemde extra twee weken heeft verkregen, is vervolgens als vijfde geëindigd.

De inschattingsfout wordt nu hersteld door het bureau, dat op de zesde plaats is geëindigd bij de aanbesteding alsnog de kans te bieden deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure. Door de fout dient het bureau, dat als vijfde is geëindigd in het vervolg te worden uitgesloten. De architectenbureaus zijn hiervan in kennis gesteld. Na de keuze van de architect in maart, gaat het ontwerpteam verder met de ontwikkeling van een fraai en uniek stadhuis in de prachtige nautische omgeving Willemsoord”, aldus Zeestad.

Den Helder Actueel, 18 december 2019

Reacties:

Dirk
18 december 2019 At 11:31
Niet uitstellen, maar afstellen a.u.b.

frdrk
18 december 2019 At 14:11
Dram, dram!!! Het houdt niet op ! Bijna niemand wil het gemeente gedrocht op het Willemsoord terrein. Als architectenbureau met een beetje goede reputatie, moet je hier je goede naam niet aan willen verbinden.

Flipfluitketel
18 december 2019 At 14:26
Ik denk, dat “Coare” wel een goede optie is, die kunnen het goedkoper en beter dan welke architect dan ook. 🙂

rc licht
18 december 2019 At 15:11
Laat v.d. Wal er nog een zwembad in bouwen met sauna voor de hard werkende ambtenaren. xD

Maris
18 december 2019 At 15:27
Word het vriendje van Zeestad, West8 let maar op.

RB
18 december 2019 At 17:58
Het begin is er met de inschattingsfouten, er zullen er nog zat volgen.
Dit gaat bij elkaar weer een enorm drama worden en een enorme financiële strop voor de burgers van Den Helder.

frdrk
18 december 2019 At 18:09
Dat zal het gemeentebestuur een worst wezen, RB. Die zijn het al gewend om miljoenen over de balk te smijten. Een paar mille meer of minder maakt ze niet uit.

https://denhelderactueel.nl/2019/12/selectie-architect-stadhuis-duurt-twee-maanden-langer/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=aanbestedingsrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=aanbestedingsprocedure
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=West8