Hedzer Faber – Rob Scholte verliest rechtszaak van Den Helder, maar gaat in beroep + Redactie DHA – Scholte moet beslaglegging opheffen

Rob Scholte verliest rechtszaak van Den Helder, maar gaat in beroep

Kunstenaar Rob Scholte moet het beslag op het oude postkantoor in Den Helder opheffen.

Dat heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld op het door de gemeente Den Helder aangespannen kort geding. Scholte wilde met het beslag voorkomen dat Den Helder het gebouw verkoopt waarin zijn Rob Scholte Museum is gevestigd.

De gemeente heeft een deal met aannemingsbedrijf Tuin, maar Scholte wil het gebouw zelf hebben en hij vindt er niet fair met hem onderhandeld is. Ze waren het op hoofdlijnen eens en dus was er eigenlijk al een akkoord, redeneert Scholte.

Die juridische strijd gaat verder, maar in de tussentijd wordt het beslag opgeheven. ,,Uiteraard’’, zegt Scholtes advocaat Benno Friedberg, ,,We eerbiedigen de uitspraak. Maar blijven strijdlustig en zullen appèl instellen, in hoger beroep dus.’’

Ook waarschuwt hij de gemeente om het gebouw in de tussentijd niet over te dragen. Want mocht Scholte in beroep wel winnen, dan zijn de gevolgen ’voor risico van de gemeente’. De voorzieningenrechter stelde de gemeente in het gelijk omdat ’niet aannemelijk is geworden dat er tussen de gemeente en Scholte een koopovereenkomst is gesloten’.

De gemeente vindt het jammer dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, reageert woordvoerder Remko van de Belt, maar is blij nu verder te kunnen. Volgende week donderdag buigt het hof zich over de vraag of de heer Scholte het pand moet verlaten, zoals de gemeente eist. Bij een eerder geding kreeg Scholte gelijk.

Noordhollands Dagblad, 1 februari 208, 15:10

Reacties:

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Niemand zo strijdlustig als mijn held ROB SCHOLTE…

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Maar volgens het verkiezingsprogramma van D66 en wethouder Kuipers moet Scholte toch vooral blijven, en moet het museum toch professioneel ontwikkeld worden??

Ceesenjannie Vanderwal · Den Helder
Gaan jullie dat betalen mannen ? Ik weet heel zeker van niet .

Sjoerd Zijlstra · Werkt bij De Koppel – administratieve en fiscale dienstverlening
Als je een pand wilt kopen moet je het hoogste bod doen. Dat deed Rob niet. Jammer, maar logisch dat een ander het dan krijgt.

Ton van Gemert · Hogeschool Utrecht
Volledig mee eens.

Riek Wesseling · Vrijwilliger bij Den Koogh
mee eens

Raymond van Huut · Project manager bij Sandfirden Technics
Ben ik helemaal mee eens, had hij maar meer moeten bieden. Dit gaat alleen maar weer gemeente geld kosten, WEER advocaat kosten. Had ook elders een gebouw voor die man gebouwd kunnen worden van dat geld.

Leo Bekker · Julianadorp
Het is ongelofelijk dat deze ondernemer de Helderse gemeenschap zo blijft belasten.

Ger van Hooijdonk · Nieuw Den Helder, Noord-Holland, Netherlands
Hoe komt het dat die kunstenmakers, zoals Wint en Scholte, de gemeenschap, dus ook ons zoveel geld kosten

Lodewijk Lasschuijt · Docent opleiding Wapenelectronica bij Bewapeningswerkplaatsen der Marine
DenHelder heeft een unieke kans op een geweldig museum. Waarom wordt Rob Scholte dwars gezeten door gemeenteambtenaren die geen oog hebben voor de grote culturele waarde.

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
U hebt volkomen gelijk!

Bart van der Meer · Werkt bij Voorheen Koninklijke Marine
volgens mij is hij strijdlustig van andermans geld hahahah zo kan ik het ook

Willy Lendowitsch
Gewoon door gaan Rob Scholte je hebt een mooi pand in handen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-verliest-rechtszaak-van-den-helder-maar-gaat-beroep

Scholte moet beslaglegging opheffen

Den Helder – Rob Scholte moet uiterlijk morgen (vrijdag) de beslaglegging opheffen op het voormalig postkantoor. De gemeente heeft overeenstemming met de firma Tuin over de koop en levering van het pand. De rechtbank heeft donderdag uitspraak gedaan over de beslaglegging van het voormalig postkantoor.

Het opgelegde beslag op ons pand aan de Middenweg 172-174 moet worden opgeheven. Dit betekent dat de gemeente mag leveren aan de koper, de firma Tuin. “De gemeente vindt het jammer dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, maar is blij nu verder te kunnen”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Scholte heeft overigens al aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Volgende week buigt het hof zich over de vraag of Scholte het pand moet verlaten, dat eist de gemeente. De gemeente heeft overeenstemming met de firma Tuin over de koopovereenkomst en gaat zich voorbereiden op de levering. “Het belangrijkste doel: ook dit deel van het stadshart opknappen, komt nu snel dichterbij.”

Den Helder Actueel, 1 februari 2018 – 15:42

Reacties:

Dick Berts
1 februari 2018 at 15:45
Den Helder ‘wint’. Het mag zichzelf verminken.

Dirk
1 februari 2018 at 15:56
Zoals door velen verwacht. Nog wel even het hoger beroep afwachten , maar dan zal daarna dit deel van de stad hopelijk ook snel opgeknapt gaan worden.

TEDXDH
1 februari 2018 at 16:05
Zo is dat Dirk, hoe erg ik Den Helder ook een Rob Scholte Museum gun, dit pand is een doorn in het oog!

fFred
1 februari 2018 at 18:31
Jammer voor lou dan , het mag namelijk niet gesloopt worden.

RB
1 februari 2018 at 20:27
hoeft ook niet gesloopt maar eens een keertje onderhoud en een leuke schilderbeurt zou fijn zijn maar met die negatieve knutselaar er in die alles tegenhoud gebeurt er weinig

fFred
1 februari 2018 at 21:43
Toch weer een teken RB, dat jij er met deze reactie weer naast zit. Scholte , heeft bij zijn bod op het gebouw, aangeboden het gehele onderhoud zelf te doen en te bekostigen. De gemeente vertrouwde dat niet , en ging in zee met Tuyn. Scholte wilde het achterstallig onderhoud inclusief de asbest verwijdering op zijn kosten betalen. Maar de Gemeente besliste dat het moet gebeuren op kosten van de belasting betaler. Immers de gemeente , moet het pand asbestvrij over dragen aan Tuyn. Door Scholte steeds maar weer te dwingen naar de rechter te stappen , procederen zij hem kapot. Zo erg zelfs dat er straks geen geld over blijft , om zijn bod gestand te doen.

RB
1 februari 2018 at 22:26
welnee Fred, die knutselaar had het nooit gedaan, allemaal mooie praatjes zoals altijd bij dit soort fantasten, ook dat asbest saneren, met vrienden beetje aanrommelen om de kosten te drukken, komt nooit goed, die vent moet gewoon een kant en klaar pand ergens huren en niet aan verbouwen beginnen, ze zeggen niet voor niets schoenmaker blijf bij je leest…..

Hijneken
1 februari 2018 at 20:11
Tja… het is en blijft een smerig machtsspelletje.

Jonathan
1 februari 2018 at 20:34
Ik hoop echt dat we over 6 weken het filiaal D66 kunnen sluiten. Ik reken echt op iedereen hier. Ze hebben al genoeg schade aangericht en hun geliefde VVD burgemeester mogen ze ook meenemen.

RB
1 februari 2018 at 20:36
ik hoop met u mee, ook die andere gevestigde orde er eens uit lijkt me geweldig

Dick Berts
1 februari 2018 at 21:17
Ik word echt droevig van sommige reacties. Pand mooi of lelijk, Scholte een prutser of een top kunstenaar, daar gaat het helemaal niet om. Schuiling en Kuipers zijn beledigd, omdat Rob de waarheid over ze verkondigt. Kuipers probeerde zelfs het opname apparaat af te pakken van een echte journaliste die hem een vraag dorst te stellen over de affaire Scholte. En Rob pakken ze zijn museum af…..Omdat we allang niet meer in een democratische rechtstaat leven, kunnen Schuiling en Kuipers Scholte helemaal kapot procederen op onze kosten. Winnen of verliezen doet er niet eens toe. Scholte gaat gewoon kapot aan zijn advocaatkosten en dat is nou net de bedoeling. Was Scholte ook een gemeente die zijn burgers oneindig kan plunderen, dan zou hij het uiteindelijk glansrijk winnen.

fFred
1 februari 2018 at 22:02
Het enige recht, waar de burger hiermee wat aan kan doen , is het stemrecht. Dan gaat de burger stemmen op een partij die belooft daar wat aan te doen, Meestal , koop je hiermee een kat in de zak. Eenmaal op het pluche , verraden zij hun kiezers , door over te lopen naar een kant die niet de keuze was van de kiezer . Voorbeeld, is een plaatselijke partij, die met overmacht opeens de grootste werd, en daarna hun ziel verkocht aan de “duivel”.

Dick Berts
1 februari 2018 at 22:06
Of D66 die in haar verkiezingsprogramma belooft dat het Rob Scholte Museum gesteund gaat worden, terwijl Kuipers onderhand het ene proces na het andere aanspant om Scholte de stad uit te krijgen. Los van alle partijpolitiek, mensen die nu nog in Den Helder op D66 stemmen, moeten niet gaan klagen als de maffia de stad straks compleet overneemt. Voor zover dat nu al niet het geval is.

RB
1 februari 2018 at 22:30
waar twee kijven hebben twee schuld

Dick Berts
1 februari 2018 at 22:36
Dus als ik je morgen van je fiets af trek, dan kan ik een ijzerzaag meenemen en een halve fiets claimen of zo??

RB
1 februari 2018 at 22:48
u bent echt compleet het spoor bijster door de blinde liefde voor de knutselaar……

strandloper
1 februari 2018 at 22:47
Woensdag 21 maart 2018 gehaktdag. Schuiling en zijn hulpjes in het college, VVD, D’66, CDA en Stadspartij hebben nu wel lang genoeg bewezen, dat zij bestuurlijke lichtgewichten zijn die hier de zaak niet kunnen runnen. Er is daardoor een spoor van vernieling te zien en een leeg spaarvarken. Veel inwoners geschoffeerd en benadeelt achter latend. Genoeg is genoeg en nu echt opzouten.

Rasjutter
1 februari 2018 at 22:51
Klaar, leeghalen dat pand de aannemer het netjes laten renoveren en verbouwen en dan kan hij gewoon als normale huurder terug komen. Voor iedereen duidelijk en Scholte kan er heel oud worden met zijn museum.

sukkels
1 februari 2018 at 23:07
gaat hem niet worden rasjutter deze man wil alles voor niets met korting heeft gewoon niet de centjes om dit te betalen anders had hij het pand al lang gekocht het is zoals rb het al eerder zei

tjitskebiersteker
1 februari 2018 at 23:13
het pand is van de gemeente. RS heeft de gemeente een bod gedaan, maar het is hem niet gegund.

strandloper
1 februari 2018 at 23:51
Zo is het, niet gegund. Het college van B&W gunt vooral zichzelf en hun vrinden heel veel. Uiteraard van uw belastinggelden. 21 maart 2018 opruimen dat zooitje.

Dick Berts
2 februari 2018 at 02:04
Samenvatting in acht woorden; Kritisch zijn betekent niet gunnen, is einde democratie.

Anton Hagen
2 februari 2018 at 07:57
Gaat niet gebeuren beste strandloper, de inwoners van Den Helder zijn nogal gezagsgetrouw en zij zullen helaas niet massaal op plaatselijk partijen gaan stemmen.Dit ook gelet op het gegeven dat Den Helder langzamerhand leegloopt wat jeugd betreft.Wat dus overblijft zijn de wat oudere ambtenaren en gepensioneerden van Marine en Rijkswerf.
En juist deze mensen interesseert het geen ene moer of Scholte nu wel of geen museum kan vestigen in het ex postkantoor,althans zeker 80% daarvan.
Eindconclusie:Praktisch dezelfde samenstelling van deze plaatselijke regering zullen we HELAAS weer terugzien na 21 maart.!!!!!!

Judge X
2 februari 2018 at 00:14
Deze uitspraak ging slechts over het beslag Rassukkels, dus u loopt erg ondemocratisch op de zaken vooruit met uw middeleeuwse ideeën over rechtsbescherming.
Iedereen in Nederland heeft recht op bescherming door de wet en toegang tot de onafhankelijke rechter, zelfs u lieden die dat blijkbaar een ander wil ontzeggen.
Maar o wee …., als u zelf aan de beurt bent. 😉

Juul
2 februari 2018 at 09:14
De rechter heeft het recht laten gelden dus rechtvaardigheid.
Rob Scholte kan zijn energie en het geld, als hij dat nog heeft, beter steken in verhuizen. Is de Nollen niets voor hem alle kunstenaars met kunst op een plek en er is vast wel ruimte te vinden om daar te wonen. Anders kunnen B&W hem nog een Tiny huisje schenken op de Nollen.
Met alle respect voor zijn kunst. Met het oude postkantoor komt het wel goed de
Firma Tuin heeft al bewezen zulke projecten te realiseren.

Peter
2 februari 2018 at 12:42
Wel eens goed verdiept in de bouw projecten van Tuin? Parkeergarage, Heersdiep??

RB
2 februari 2018 at 12:48
twee projecten waar het misschien wat minder soepel verliep, andere wat 50 projecten die wel goed verlopen zijn hoor ik niemand over

fFred
2 februari 2018 at 13:10
Noem die 50 effe .

RB
2 februari 2018 at 13:17
hier op de site zijn er behoorlijk wat terug te vinden:
http://www.tuin-denhelder.nl/pd-25619-1-7361/product/lopende_projecten

https://denhelderactueel.nl/2018/02/rechter-scholte-moet-beslaglegging-opheffen/

1 Comment

 1. Iedereen weet het allemaal te vertellen, maar wie weet nu echt hoe het zit ?

  Lopende project, kijk wiens naam erboven staat.

  Procederen wie begint er steeds ?

  Hoe was het bod van Rob met bijkomende omschrijvingen ?

  `T is zo makkelijk om commentaar te leveren, kom eens met wat opbouwends.
  Zij die wel positief reageren bedankt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image