Hedzer Faber – Rob Scholte Museum Den Helder ontruimd [video] + NHD – Cameraman opgepakt bij ontruiming Rob Scholte Museum [video]

Rob Scholte Museum Den Helder ontruimd

De deurwaarder van de gemeente Den Helder heeft kunstenaar Rob Scholte dinsdagmiddag gesommeerd het voormalige postkantoor in de marinestad te verlaten.

De deurwaarder werd op eigen verzoek vergezeld door de politie. Scholte kreeg de tijd om persoonlijke spullen te verzamelen, die hij en zijn gezin willen meenemen. Hij is na ongeveer een uur vertrokken met vrouw, zoon en zijn adviseur Marc Nihot. Scholte zegt, dat hij het slachtoffer is geworden van ’een rancuneuze burgemeester’ en verwijt de lokale politiek en bijvoorbeeld ook deze krant ’dat ze niets voor hem hebben gedaan’. De kunstenaar: “In Den Helder is geen recht. De burgemeester is de dictator van deze stad. Shame on Den Helder.”

Tjitske Biersteker, fractievoorzitter van de Helderse ChristenUnie, kwam ter plaatse poolshoogte nemen. “Ik ben er ziek van. Verschrikkelijk dat dit zo gebeurt, zonder enige aankondiging en met zoveel machtsvertoon.”

Een grote groep politiemensen hield betrokkenen bij het museum en andere belangstellenden op afstand. Ook de mobiele eenheid was ter plaatse, maar vertrok al snel omdat de situatie onder controle was. Snel na de deurwaarder en politie arriveerden ook een kiepwagen van de gemeente en twee verhuiswagens. De sloten van het pand worden vervangen. De deurwaarder gaat het pand nu ontruimen. “Niets aan deze actie is legaal”, aldus Scholte. “Dit is puur en alleen het gevolg van de rancune van de burgemeester. Maar ik kom terug. Ik kom terug.”

Laatste bezoeker

Tiny Koopman (57) uit Den Burg op Texel kan het niet nalaten om Scholte nog even een hand te komen geven. “Ik was uw laatste bezoeker. Ik vind het heel erg.”

Zij was tien minuten voor de ontruiming nog in het museum met haar dochter en een vriendin. “Dit geeft me een heel raar gevoel. Ik wilde nog graag een keer in het museum kijken, zeker gezien de verhalen van de laatste tijd. Toen we daarna wat gingen eten bij McDonalds zag ik ineens, dat er wat aan de hand was bij het museum. Wij zijn de laatste bezoekers geweest, dat weet ik zeker. Ik ben alleen echt benieuwd wat de politie zou hebben gedaan als wij nog in het pand waren geweest.”

Scholte heeft er zijn Rob Scholte Museum gevestigd. De gemeente – pandeigenaar – wijst er op dat Scholte sinds juni 2017 officieel weet, dat hij het pand moet verlaten. Dit is vorige maand nogmaals door de rechter bevestigd. Scholte heeft nu een gebiedsverbod gekregen. Hij moet in een straal van tweehonderd meter van het gebouw blijven.

Rob Scholte Museum @RSMuseum

ONTRUIMING GAANDE: TWEE ARRESTATIES !!!
KOMT ALLEN !!!

Twitter, 17 apr. 2018 – 14:48 vanuit Epe, Nederland

https://twitter.com/RSMuseum/status/986224828154810368

Hij heeft voldoende tijd gehad om zich hier op voor te bereiden, aldus de gemeente in een persbericht. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid voor de kunst nu over. De deurwaarder helpt de gemeente daarbij, ondersteund door een gerenommeerd bedrijf in het verhuizen en opslaan van kunst. Van alle objecten wordt een foto en beschrijving gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten bij de rechtbank het verzoek in te dienen om conservatoir beslag te leggen op de kunstcollectie van Scholte. Dit om zeker te zijn van verhaling van de openstaande schuld, gemaakte en te maken kosten voor ontruiming. Scholte heeft een schuld van tienduizenden euro’s bij de gemeente voor energielasten die hij niet betaalde. Scholte had een tijdelijke gebruiksovereenkomst voor het gebouw. In een serie rechtszaken claimde hij recht te hebben op huurbescherming. Het gerechtshof oordeelde uiteindelijk van niet: de gemeente mag het gebouw dus ontruimen. Het voormalige postkantoor is verkocht aan de plaatselijke aannemer Tuin, die er onder meer woningen wil realiseren. Ook het Scholte Museum zou daar wat de aannemer betreft een plek kunnen krijgen, maar dat wil de kunstenaar niet. Hij wil het hele gebouw kunnen gebruiken. Er loopt nog steeds een bodemprocedure. Volgens omstanders zijn een of twee mensen gearresteerd, in elk geval documentairemaker Roy Dames. Hij maakt een documentaire over Rob Scholte. De politie bevestigt de aanhouding van ’een cameraman’. Volgens een politiewoordvoerder wilde de cameraman over een afzetting heen. “Dat werd geweigerd, waarna hij een politieagent hard schopte.” De cameraman is meegenomen voor verhoor en wordt naar verwachting later vandaag (dinsdag) weer heengezonden.

Brian Wijker @BrianWijker

Ontruiming museum kunstenaar Rob Scholte in Den Helder in volle gang. Mobiele eenheid inmiddels gearriveerd.

Twitter, 17 apr. 2018 – 15:01

https://twitter.com/BrianWijker/status/986228211657990151

Rob Scholte Museum @RSMuseum

BREAKING NEWS
Op dit moment deurwaarder en politie voor de deur i.v.m. komende ontruiming!

Twitter, 17 apr. 2018 – 14:43 · Epe, Nederland

https://twitter.com/RSMuseum/status/986223733533749248

Harry van Bommel @hvbommel

Op dit moment wordt het Rob Scholte Museum in Den Helder met harde hand ontruimd. Zo worden geen problemen opgelost maar gecreëerd.

Twitter, 17 apr. 2018 – 14:53

https://twitter.com/hvbommel/status/986226193446899712

VERSEVISKOERIER @verseviskoerier

Rob scholte komt zijn museum niet meer in.
(Foto vince van Gemst) #robscholte #denhelder #ontruiming

Twitter, 17 apr. 2018 – 15:40

https://twitter.com/verseviskoerier/status/986238063364923392

Noordhollands Dagblad, 17 april 2018

Reacties:

Guido Bakker · Europa College Amsterdam
Nou Rob, u heeft wel een grote mond voor iemand die geen dak meer boven zijn hoofd heeft.

Harmanus J Johansen Jr.
Mafkees.

Hemmie Kruize · Den Helder
Wat een blaaskaak met zijn energie schulden. Maar dat zegt hij in geen enkel interview.

Cas van Dijk · Werkt bij Koninkrijk der Nederlanden
DE gerechtelkjke uitspraken en gegeven tijd zijn duidelijk geweest. Voor iedereen gelden ze dus ook voor Rob Scholte.
Wees een vent en pak je verlies, je bent echt niet zielig. Je hebt gegokt en verloren.
Denk liever aan de mensen die echt niets hebben.

Harmanus J Johansen Jr.
Het laatste woord hierover is nog niet gesproken, tijd voor hoofdelijke aansprakelijkheid.

Hellen van der Gragt · HOGWARDS
Is dit niet een beetje overdadig veel politie,lijkt de klassieker ajax feyenoord wel
Onze “burgervader” wil zijn niet bestaande spierballen laten zien of ze maken er gelijk een oefening van

Laurens Laturiuw · Lts metaal
ach onze burger vader is gewoon een geiten neuker

Désirée Slothouber-Roest
Volgens mij heb je het artikel niet goed gelezen!!
De DEURWAARDE wilde politie erbij.

Onno Krabshuis · Lts limburglaan
Désirée Slothouber-Roest: Zo is het maar net
8u
Onno Krabshuis · Lts limburglaan
Gerechtelijke uitspraken zijn van toepassing voor iedere Nederlands burger. De heer Scholte wist dat dit er aan zat te komen, dus ………

Monique Kohn · Den Helder
Dat is het typische aan deze krant, die doen rustig mee aan de stemmingmakerij tegen Scholte door een voorlopige voorziening een gerechtelijke uitspraak te noemen en door de toevoeging van het woord ‘uiteindelijk’ suggereert dat dit een eindoordeel is. En dat is het dus niet, dat moet nog komen, met een grote kans dat Scholte die zaak wel wint.

Antoine Berben · Erasmus University Rotterdam
Monique Kohn Misschien mankeert er wat aan uw juridische kennis maar een voorlopige voorziening heeft in ons Nederlands systeem van rechtspraak gewoon al rechtskracht. Dat is du wel degelijk een gerechtelijke uitspraak waarmee deurwaarders en partijen wel degelijk aan de gang kunnen. U suggereert dat dit niet zo is maar dat klopt gewoon helemaal niet.
Overigens vind ik dat SCHOLTE genoeg tijd heeft gehad om zijn schulden te betalen maar daarvan is kennelijk niets in huis gekomen en lijkt het er op alsof hij de tijd vooral gebruikt heeft om verbaal maar te keer te gaan tegen zijn “tegenstander” en die keuze breekt hem nu gewoon op. Ook voor iemand die zichzelf zo bijzonder vindt als SCHOLTE gelden gelukkig nog heel gewoon onze Nederandse wetten!

Monique Kohn · Den Helder
Antoine Berben, ik suggereer nergens dat de uitspraak geen rechtskracht heeft, ik constateer alleen dat het een voorlopige voorziening is, in afwachting van het eindoordeel bij de bodemprocedure, en niet zoals het artikel zegt ‘het gerechtshof oordeelde uiteindelijk’.
Verder heeft Scholte alle reden om te keer te gaan, de een na de andere afspraak wordt niet na gekomen. In de gebruikersovereenkomst is vastgelegd dat hij jaarlijks een afrekening zou krijgen van zijn energieverbruik, dat is niet gebeurt. Sterker nog, omdat hij zelfs na herhaaldelijke verzoeken geen enkele afrekening heeft gekregen kon hij geen gedegen businessplan maken, maar zo’n plan was wel voorwaarde voor verkoop van het pand aan hem, oftewel, er is een heel smerig spelletje gespeeld om te voorkomen dat hij het pand koopt. Zo werd ook zijn bod, dat hoger is dan het bedrag waarvoor het nu aan Tuin wordt verkocht omdat hij de asbestsanering zelf zou doen, doodleuk genegeerd terwijl het wel op tijd binnen was, het bod van Tuin kwam na afsluiting van de tender en werd wel geaccepteerd .. of dat komt omdat de toen verantwoordelijke wethouder ook directeur/eigenaar is van een financiële holding bv, met als ‘dochters’ onder meer investment, management en vastgoed ontwikkeling bv’s en of er sprake is van belangenverstrengeling weet niemand, feit is dat de indruk wel degelijk bestaat. Oftewel, het zaakje stinkt een mijl in de wind!
Eind 2014, nadat duidelijk werd dat Scholte het pand niet hoeft te verlaten omdat er geen stadhuis op die plek komt, heeft de toen nog verantwoordelijke wethouder Kos zijn handtekening geplaatst dat Scholte ook de andere ruimtes in het gebouw kon gebruiken, die handtekening bleek een aantal weken later waardeloos. Scholte had ondertussen wel flink wat verbouwd in die ruimtes, dat bedrag zou worden verrekend met de schuld. Last maar zeker not least heeft hij het energieverbruik van het woongedeelte wel betaald, alleen het gedeelte van het museum niet, dus sec bekeken zou hij niet ontruimd mogen worden, het museum wel. Over al deze dingen is de voorzieningenrechter niet geïnformeerd door de gemeente, dat zal pas naar boven komen in de bodemprocedure als er wel getuigen mogen worden gehoord. Met andere woorden, er is veel meer aan de hand dan wat je hier, in een verre van neutrale krant, leest.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Dit is dé manier om het imago van de stad te verbeteren: gewoon doordrammen met verhuizen van ambtenaren, ook al gaat de renovatie van het stadhuis niet door; en doordrammen met het ontruimen van het museum. Een demissionair college (met twee weggelopen wethouders) handelt alleen lopende zaken af, dit zijn geen lopende zaken, maar ingrijpende zaken. Het lijkt erop dat VVD D66 CDA PvdA en Stadspartij nog willen binnenhalen wat ze kunnen binnenhalen. En natuurlijk ook onder leiding van een niet-verbindende partijdige burgemeester zonder politieke antenne. Die nu echt weg moet gaan. Hij polariseert al acht jaar. Onder zijn leiding zal er steeds ellende zijn, en manipulatie. Hij geeft zelfs geen ruimte voor normaal, rustig formatie-overleg, dus. En hij wist dat een meerderheid van de huidige raad hernieuwd overleg wilde. Als voorzitter van de raad, een nieuwe dus, faalt hij volkomen.

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Met jouw politieke antenne zien we jou binnenkort in onze gemeenteraad, toch? Of mogen we jou als nieuwe burgemeester verwelkomen? Waarschijnlijk blijft jouw gevolg net zo leeg als jouw boodschap.

Peter Bunderdt
Hopenlijk voor Rob is met een paar kunstwerken/schiderijen snel zijn schuld betaald ,kijk eens wat hij allemaal heeft gemaakt.>https://www.google.nl/search?tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=650&ei=mQ_WWoiUNc7YwQLMmLGoBw&q=rob%20scholte%20schilderijen&oq=Rob%20Scholte%20&gs_l=img.1.1.0l10.4022.4022.0.10432.3.3.0.0.0.0.55.55.1.1.0….0…1ac..64.img..2.1.54.0…0.HIVzpIKgXYk.

Dijkema Harrie · Egmond-Binnen
LAAT HIJ MAKEN! Het enige wat hij doet is z’n naam eronder zetten.

Eddie Mallekoote · Det Norske Veritas (DNV)
Dijkema Harrie dat is ook een kunst vorm.

Adriaan Barlo · Geen
hij had een grote schuld van energie wel betalen dan had hij kunnen blijven zitten, ik moet ook alles zelf betalen en dus niet leven van de gemeenschap

Ruud Van de Kerkhof · Geen
En waar waren de lokale partijen bonzen die zaten zeker in hun bunker
Aan een bak snert .
Alleen Tjitske was er maar ja die is dan ook echt begaan met onze stad .
Landelijk staan we weer lekker voor LUL .
De politieke bobo,s die hier voor verantwoordelijk voor zijn .
worden hartelijk bedankt en voor al de burgemeester .
En waar mijn broek helemaal van afzakt is dat eerst een motie werd ingediend door de Senioren partij en later weer werd ingetrokken .
Dat was een hele foute beslissing omdat te doen en door deze beslissing kon het colege lekker hun gang gaan .
Deze dag is voor Den Helder een hele zure dag .
Daar kunnen de heren trots op zijn .
Maar ik schaam me voor deze dag .

Hemmie Kruize · Den Helder
Maar ook Tjitske en Kees moeten hun ernergie betalen en ik ook met mijn AOW en velen met ons in Den Helder.

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Ruud, ik denk dat je met zo’n snert-boodschap jezelf ontzettend belachelijk maakt. Ik verwacht je bij de sollicitanten voor burgemeester van Den Helder of ben je dan nog bezig je broek op te halen?

Ziko Dackovic · AMU – Academy of performing Arts,Prague
DIEFSTAL EEN AANVAL VAN STAAT AAN KUNSTENAAR EN TEGEN KUNST EN CULTUUR….SCHAMEN JULLIE VAN…OF NIETS..FUJ VAT GROFWEG VAN RECHTER EN BURGEMEESTER…WONINGEN TE BOUVEN…EEN IST 70MILJONEN M2 VRIJE VERLATEN RUIMTE IN NEDERLAND…WAAR IS MENSELIJKE RECHTEN GEBLEVEN??? ALLE KUNSTENAARS OP STRAAT VOOR DEMONSTRATIE…. HELPEN AAN ROB HELPEN AAN ONS, HELPEN AAN HET KUNST EEN CUTUUR!

Désirée Slothouber-Roest
Gewoon je rekeningen betalen. En Rob is niet ze vriendelijk tegen kunstenaars geweest!!! Even bij blijven

Emmy van der Veer
Ook een kunstenaar heeft niet alleen maar rechten maar ook plichten. En wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

Dijkema Harrie · Egmond-Binnen
DEZE KLAPLOPER LAAT ZIJN COLLAGES DOOR ANDERE MENSEN INELKAAR PLAKKEN EN ZET ALLEEN ZIJN NAAM ERONDER!!! WAT NOU KUNSTENAAR; EEN HUICHELAAR IS HET!!!

Eddie Mallekoote · Det Norske Veritas (DNV)
volgens mij staat je knopje Caps Lock vast geroest…

Monique Kohn · Den Helder
Dijkema Harrie, zo werken wel meer kunstenaars, zelfs de oude meesters deden dat al, de meester maakt de opzet en zijn leerlingen vullen het in, waarna de meester het ondertekent met zijn naam. Ga je eerst even informeren voor je hier in caps staat te schreeuwen!

Dijkema Harrie · Egmond-Binnen
Monique Kohn Ja natuurlijk; ga het nog ff verdedigen ook! ongelooflijk…Deze ‘meester’ heeft geen enkele opzet gemaakt (toevallig stond ik er zelf bij) en er stonden +/- 4 mensen die collages in elkaar te plakken.Ik zie aan je reacties dat je ook een hielelikkertje bent van deze ‘meester’ dus misschien heb jij die collages wel in elkaar geplakt voor een paar knaken 😉

Cees van der Wel · Eigenaar bij Helderse postzegelhandel
Gelukkig hebben we de postzegels nog😉

Eric Devaert
Den Helder tsjaa… wat een onbeholpen “stad” met een wan beleid, niet alleen nu maar al 30 jaar. Als mijn vader (ex loco en wethouder DH) dit zou hebben geweten zou hij zich omgedraaid hebben in zijn graf. Schaam je DH!!!! Trouwens Burgemeester: waar woont U eigenlijk?

Désirée Slothouber-Roest
Wat doet dat er toe, waar hij woont?

Eric Devaert
Désirée Slothouber-Roest Iemand die zijn stad en burgers liefheeft, woont op zijn minst in zijn stad en gaat naar Rob toe omdat het zijn zorg ook is. Maar hier in DH algemeen: grijze muizen en grote monden zonder inhoud en beleid

Laurens Laturiuw · Lts metaal
nou ja de documentairemaker gearesterd ,daar is overnagedacht ik hoop det de goede man genoeg beeldmateriaal bij elkaar krijgt om een goed beeld van de ontruiming weer te geven,zo dat hij op nationaale tv,het beleid van den helder kan laten zien.

Désirée Slothouber-Roest
Beleid van de gemeente?? Hij jeeft het zelf allemaal gedaan, hoor.
Tijd zat gehad

Harry de Beuker
Wat een hoop gezeur over “het beleid” allemaal zeg. De gemeente valt maar 1 ding te verwijten en dat is dat ze hem dr in juni 2017 niet al uitgetrapt hebben. Ga GVD eens een keer echt handhaven. We hebben de meest achterlijke wetjes in dit apenland maar handhaven ho maar. Ook hoogst ergerlijk dat we inmiddels zoveel gehersenspoelde medelanders hebben die het maar normaal vinden dat jan en alleman maar uit de staatsruif kan blijven vreten. Zullen zelf waarschijnlijk ook niet veel hoeven te doen voor een veel te hoog salaris. Dan is het makkelijk de socialist uit te hangen. Links lullen en rechts vullen.

JanJannie Boonstra
Tja mijn beste Rob. Ik moet ook mijn energie betalen. Jij niet?

Monique Kohn · Den Helder
Als ik geen jaarafrekening krijg, vier jaar achter elkaar, terwijl ik die volgens contract wel zou moeten krijgen .. tja .. Overigens is voor het woongedeelte en het atelier wel alles betaald, alleen voor het museum niet, dat maakt een uitzettting vanwege wanbetaling niet terecht. Maar die informatie heeft de gemeente niet verstrekt aan de voorzieningenrechter, die heeft zijn voorlopige voorziening uitgesproken op basis van onvolledige informatie .. kan echt leuk worden die aankomende bodemprocedure.

Jeroen Bodewus
Monique Kohn Als ik geen jaarrekening krijg, vier jaar achter elkaar, dan weet ik dat hij na die vier jaar toch komt. Dus reserveer ik het geld en betaal ik de rekening zodra dat kan ………..

Monique Kohn · Den Helder
Jeroen Bodewus, en zodra dat kan is dan op het moment dat je eindelijk een (jaar)afrekening krijgt? Weet je nog dat Scholte keer op keer op keer gevraagd heeft om die gegevens, en niet ontvangen heeft, zover mij bekend nog steeds niet? Wist je dat de kosten van zijn verbouwing, gedaan op basis van een handtekening die weken later ineens niets meer waard was, verrekend zouden worden met de schuld, en ook daarover nog steeds geen afrekening ontvangen? Jij noch ik hebben enig idee of Scholte dat geld gereserveerd heeft, mogelijk zelfs op een aparte bankrekening met bijbehorend papierwerk bij een notaris, zoals gebruikelijk bij geschillen waarin de verhuurder zijn afspraken niet nakomt en de huurder/gebruiker betalingen achterhoudt als drukmiddel. Ik neem aan dat ook dat eindelijk gehoord zal worden tijdens de bodemprocedure.

Monique Kohn · Den Helder
Eum, deze uitspraak uit het artikel klopt niet: ‘Het gerechtshof oordeelde uiteindelijk van niet.’ Het uiteindelijke oordeel komt pas in de bodemprocedure, dit was een kort geding, oftewel een voorlopige voorziening. En er is een grote kans dat Scholte de bodemprocedure wint, want dan mogen eindelijk wel getuigen worden gehoord. Even kijken wat een rechter zegt van het gewoonweg terugdraaien van handtekeningen onder contracten ..

Jeroen Bodewus
We wachten rustig af.

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Keep on dreaming Monique.

Monique Kohn · Den Helder
Cor Dekker, heb je inhoudelijk ook nog wat te vertellen, iets met argumenten en zo, of kan je alleen op de persoon spelen?

Ronald Bravenboer
Als ik mijn energie niet betaal word ij afgesloten, als ik mijn hyphotheek en of huur niet betaal word ik eruit gezet ,het is niet leuk voor hem maar dat werkt zo,niks is gratis en andere de schuld geven dat is makkelijk.

Arie A A Ruiter · Den Helder
Zo, en nou Koentje nog.

Maurice Kramer · ROC Kop van Noord-Holland
Hehe eindelijk opgerot die lapswans

Marco Alexander · Heerhugowaard
goede zaak die schreeuwlelijk met zijn grote mond voegt niks toe aan denhelder behalve een rote bek doet ie maar lekker in strdam

Marco Alexander · Heerhugowaard
eindelijk hij loopt wel ziellig te doen maar welke volwassen vnt laat het zover komn dat hij zijn kinderen op straat laat zetten alleen maar klagen maar naar zichzelf kijken ho maar

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholtemuseum-den-helder-ontruimd-video

3 Comments

  1. ja, ik wordt verdrietig van de loop van de democratie, in essentie zijn we weinig opgeschoten. Ik wil(de) gewoon filmen wat er gebeurde, niets meer en minder. Maar dat mag blijkbaar niet, daar zijn de wetjes voor. Jullie zijn ervaringsdeskundige, ik heb het nu van nabij meegemaakt, en daar wordt je niet vrolijk van, treurig wordt je ervan. Geld en macht, die winnen het uiteindelijk. En dat beschermd door de wet. Van die euforie en eensgezindheid van toen (zeventig, tachtiger jaren) is niets meer over. Ik heb, vlakvoor de ontruiming, met Rob een stukje gelopen. Een heel oude vrouw kwam naar Rob toe, en zei “jongen, laat je niet kisten, ga door”, overdreven misschien, maar ik kreeg tranen in mijn ogen. Zo puur, zo echt. Ik zei tegen Rob: “daar doe je het uiteindelijk voor”. Nog geen uur later schreeuwde Rob mij en Cor (een kennis van hem uit Velsen Noord) me toe, ‘we worden ontruimd”. De wet sloeg toe, zoals wij de wet niet bedacht hebben. Een triest verhaal. Jaap Epskamp, slachtoffer van de razzia in Velsen Noord op 16 april 1944 zei het voor de camera voor zijn overlijden al, “we hebben niets van de oorlog geleerd, het is allemaal voor niets geweest”.

  2. nog even voor de duidelijkheid, ik gaf die agente geen harde schop, kon ik niet eens, heb een nieuwe linker heup (waarmee ik die beweging maaktje) en kan fysiek niet eens een harde schop geven, en mijn (zware) camera had ik in mijn rechterhand. Wilde gewoon mijn werk doen, en werd daarin gehinderd door de politie. Die heeft me later hun werkwijze toegelicht, en dat snap ik, uiteindelijk vind ik het een beperking van persvrijheid. Op het gemaakte filmpje op YouTube kan je je conclusies trekken. Ik heb uren in de cel gezeten, maar werd behalve de arrestatie prima behandeld op het bureau.

  3. De eerlijkheid en de betrokkenheid druipen er vanaf. Roy is een uiterst aimabel mens. Ondenkbaar dat hij hard geschopt heeft. Maar als je schopt -hoe zacht dan ook- ben je toch fout Roy. In een democratische rechtstaat zijn zowel inbreuken op de persvrijheid als geweld tegen de politie volstrekt ontoelaatbaar. Maar ik begrijp je zo goed, dit is zo’n smerige zaak, dat ik vrees dat ik in jouw situatie nog veel harder geschopt zou hebben. Met heel hartelijke groet, Dick.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image