Hedzer Faber – Rob Scholte blaast ’grand opening’ af

Kunstenaar Rob Scholte ziet zich genoodzaakt de ’grand opening’ van zijn museum af te blazen.

Dat schrijft Scholte op zijn website. Dit ’knalfeest’ had op 21 juni gevierd moeten worden, aan de vooravond van Sail Den Helder.

Voornaamste reden voor de afgelasting is dat hij nog altijd niet over de aanvullende ruimten van het oude postkantoor kan beschikken waar hij steeds op gerekend heeft, aldus Scholte. Hij beroept zich op afspraken met wethouder Pieter Kos in 2014. Nu eist de gemeente dat hij het pand uiterlijk 1 juli heeft verlaten.

Scholte had grootse plannen voor de opening en vierde verjaardag van het museum, schrijft hij op zijn website, tot en met een knalrode trein die gasten van Amsterdam naar Den Helder had moeten brengen. Er zouden Rob Scholte vlaggen worden uitgedeeld aan Sail bezoekende schepen, een billboard actie en meer. Een ’good news show’. Maar dat alles is afgelast.

,,Zo vieren we onze verjaardag. We vieren het niet.’’

De kunstenaar geeft aan dat het museum de 21ste wel geopend is. Hij is niet van plan te vertrekken uit Den Helder. De gemeente dreigt met een kort geding als hij er op 1 juli nog zit.

De hele verklaring van Scholte is hier te lezen: https://robscholtemuseum.nl/r-bericht-van-het-helderse-front-6-feestelijke-opening-rob-scholte-museum-op-21-juni-2017-afgelast/.

NHD, 11 juni 2017, 10:43

Reacties:

Antoine Berben · Erasmus University Rotterdam
Gewoon ontruimen wanneer zijn afspraken niet blijken te kloppen, dat gedoe rond deze man mag weleens een keer ophouden.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-blaast-grand-opening-af

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image