Hedzer Faber – Pieter Kos wordt na Den Helder nooit weer wethouder

Helderse Courant, 4-4-2015, 9:00 (Update 4-4-2015, 9:00)

DEN HELDER – ,,Ik heb het hier geweldig naar mijn zin’’, zegt Pieter Kos, nu acht maanden wethouder in zijn geboortestad, met portefeuilles als verkeer, havens en toerisme. ,,Maar ik word hierna nooit meer wethouder.’’

Dat heeft niets te maken met de zwaarte van het ambt of de impact op zijn persoonlijke leven, maar meer met hoe Kos zijn leven indeelt. ,,Dat bestaat uit cycli van een jaar of zeven. Dan gooi ik het roer weer om. Toen ik door de Stadspartij werd gevraagd om wethouder te worden, stonden mijn vriendin Esther en ik eigenlijk op het punt om misschien naar Barcelona te emigreren. En het is ook nooit mijn droom geweest om wethouder te worden. De kans echter om het hier te mogen doen in Den Helder, mijn geboortestad, waar ik mij zo verbonden mee voel, die kon ik niet laten liggen.’’

,,Dus als mijn tijd er hier op een zeker moment op zit, dan wordt het wellicht weer iets heel anders. Een keuze die ook meer tegemoet komt aan Esther, die nog in Leiden woont en die ik dus nu eigenlijk alleen nog in de weekenden zie. Maar dat is voor later. Voorlopig, voorlopig heb ik hier nog heel wat te doen in deze stad.’’

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27357783.ece/Pieter-Kos-wordt-na-Den-Helder-nooit-weer-wethouder?lref=SR_1