Hedzer Faber – Ondernemers binnenstad willen gratis parkeren ‘zolang Den Helder bouwput is’

DEN HELDER – De Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) dringt er bij de gemeente op aan om komend jaar op zijn minst tijdelijk vrij parkeren in te voeren. ,,In elk geval zolang de stad een bouwput is’’, aldus voorzitter Mark de Graaf.

Komend jaar gaat een aanzienlijk deel van de binnenstad op de schop voor onder meer de bouw van woon-winkelcomplex ’Halter Bellevue’ en een nieuwe weg op de plek van het oude theater. Dat komt de bereikbaarheid van de overige winkels niet ten goede, vreest de HOB en gratis parkeren zou daar een welkom tegenwicht voor bieden.

De winkeliers zien in gratis parkeren een belangrijke voorwaarde voor een florerende binnenstad. De ondernemers waren op zijn zachtst gezegd teleurgesteld toen bleek dat het voorgehouden gratis parkeren in de binnenstad toch weer is gesneuveld in de gemeentelijke begroting. Op de algemene ledenvergadering vorige week vroeg De Graaf zich openlijk af ’wanneer de gemeente haar verantwoordelijkheid eens gaat nemen’ en verwees naar het gegeven dat zowel stedelijke vernieuwing als economische ontwikkeling slechts één procent van de begroting uitmaken.

Een ander punt dat De Graaf – zelf eigenaar van kledingzaak Black & Blue – namens zijn vakgenoten zal aankaarten bij de gemeente is detailhandel op Willemsoord. Daar zou louter ’nautische detailhandel’ mogen en met de komst van een kapperszaak en een ijssalon ontstaat daar momenteel een glijdende schaal, vinden de winkeliers.

30-11-2015, 12:26 (Update 30-11-2015, 12:31)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27588518.ece/Ondernemers-binnenstad-willen-gratis-parkeren-zolang-Den-Helder-bouwput-is_?lref=r_regionaal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image