Hedzer Faber – Nieuwe waarnemend burgemeester Den Helder bekend: Jeroen Nobel (PvdA) + Redactie DHA – Nobel burgemeester + Ronald Boutkan – Extra raad installatie

Nieuwe waarnemend burgemeester Den Helder bekend: Jeroen Nobel (PvdA)

Den Helder – PvdA’er Jeroen Nobel wordt met ingang van 30 september waarnemend burgemeester van Den Helder.

Hij is – zoals dat hoort in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad – benoemd door Commissaris van de Koning in Noord Holland Arthur van Dijk.

De huidige burgemeester Koen Schuiling is per deze datum benoemd tot burgemeester van Groningen. Door het vertrek van Schuiling ontstaat een vacature burgemeester Den Helder. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten, waar het op voorhand vaststaat, dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren.

De 59 jarige Jeroen Nobel was waarnemend burgemeester van Aalsmeer (2015-2019) en wethouder van Haarlemmermeer (2006-2014). Nobel is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn jongste zoon Jurgen is sinds januari 2019 namens de VVD wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

Helderse Courant, 24 september 2019, 22:24

Reacties:

Fred Brand
Gefeliciteerd Burgemeester, welkom in D-H . Tenminste iemand met ervaring in besturen.

Ruud Van de Kerkhof
Gelukkig geen VVD man of Groenlinks .
Ik hoop dat hij zijn eigen koers gaat varen en zich niet laat inpakken .
Ik wens hem veel sterkte en wijsheid toe .

Mike De Vries
Wij hem ook met jou

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190924_20569425/nieuwe-waarnemend-burgemeester-den-helder-bekend-jeroen-nobel-pvda

Jeroen Nobel waarnemend burgemeester

Den Helder – In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Den Helder heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 30 september 2019 Jeroen Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester.

De huidige burgemeester Koen Schuiling is per 30 september 2019 benoemd tot burgemeester van Groningen. Door het vertrek van Schuiling ontstaat een vacature burgemeester Den Helder. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten, waar het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren.

Nobel was waarnemend burgemeester van Aalsmeer (2015-2019) en wethouder van Haarlemmermeer (2006-2014). Nobel is 59 jaar en lid van de PvdA.

Den Helder Actueel, 24 september 2019

Reacties:

eschotman
25 september 2019 at 06:07
Hierbij Feliciteer ik de Hr. J. Nobel als Waarnemend Burgemeester van Den Helder en wens U veel succes toe in deze functie. Voor de goede orde het is de meneer links op de foto met bril.

Astrid
25 september 2019 at 09:37
Goed dat je erbij zet wie het is Ed, ik keek al naar de andere man…!

eschotman
25 september 2019 at 10:17
Astrid en dat is nu de Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Holland de Hr. A. van Dijk en rechts van de Commissaris op de foto op de achtergrond nog een Wethouder te zien en verder leden van de Gemeenteraad.

RB
25 september 2019 at 07:44
in ieder geval geen VVD, dat is een vooruitgang, en geen Groen Links, dat is top want het laatste wat we hier kunnen gebruiken is een knuffeltante, nu maar hopen dat deze heer weer een echte burgervader kan zijn

Marinus Vermooten
25 september 2019 at 08:46
Geen burgemeester heeft in de afgelopen 125 jaar zolang onze gemeente gediend als PvdA burgemeester Rehorst (1950-1957). Hij had de wind mee, want ruim de helft van de Helderse bevolking stemde kort na de bevrijding op de sociaal democraten. Met in zijn bijzijn drie PvdA wethouders was het minder problematisch de neuzen naar een kant te krijgen. Hij kwam bij vriend en vijand (als die er al waren) bij de bevolking goed over. Hoewel de bestuursperiode van de PvdA’er Nobel ongetwijfeld van aanzienlijk kortere duur zal zijn wens ik hem en zijn gezin de komende weken, maanden (?) veel succes toe en is een felicitatie zeker op zijn plaats.

‘t kan erger
25 september 2019 at 10:14
Marinus, u bedoelt ongetwijfeld 1950-1967 als u het heeft over burgemeester Rehorst?

Marinus Vermooten
25 september 2019 at 18:54
correct 1950-1967

Roel Prins
25 september 2019 at 08:57
Een vertegenwoordiger van de klimaatfraude en de massa immigratie partijen.

Joost
26 september 2019 at 11:00
Verschrikkelijk. Een PvdA burgemeester is totaal niet representatief voor een stad als Den Helder waar de PvdA een klein splinterpartijtje is. Wegwezen aub.

https://denhelderactueel.nl/2019/09/jeroen-nobel-benoemd-waarnemend-burgemeester/

Extra raad voor installatie waarnemend burgemeester

Den Helder – De gemeenteraad komt maandag 30 september extra in vergadering bijeen. Dat heeft niets te maken met een lokale crisis, maar met de installatie van de nieuwe, waarnemend, burgemeester. De vergadering begint om 19.30 uur in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg.

Na de installatie van de 59-jarige Jeroen Nobel volgen korte toespraken van Kees Visser (als loco burgemeester) en Harmen Krul (als plaatsvervangend voorzitter van de raad), waarna Nobel zelf ook de raad nog toespreekt.

De vergadering is voor belangstellenden bij te wonen.

Den Helder Actueel, 25 september 2019

https://denhelderactueel.nl/2019/09/extra-raad-voor-installatie-waarnemend-burgemeester/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+Nobel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arthur+van+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=waarnemend+burgemeester

1 Comment

  1. “Je moet je afvragen of je liever door de hond dan door de kat wordt gebeten,” stelde hij. “De hond hebben wij redelijk goed in beeld, dat is de firma Poot, die nu door het ministerie van V&W is gemuilkorfd. En de kat is de luchthaven Schiphol en het algemeen belang dat door het gebruik van de Aalsmeerbaan wordt gediend.” De PvdA-fractie sputterde tegen dat het vertrouwen in de politiek en het openbaar bestuur met dit besluit in gevaar zou komen. Haarlemmermeer was immers – met een belang van 16,66 procent in SADC – een concurrent van Poot. “Ik denk dat wij ons in een positie gaan begeven waardoor wij het andere ondernemers vrijwel onmogelijk maken om geld te kunnen verdienen,” waarschuwde raadslid Jeroen Nobel. De spanningen liepen zo hoog op, dat Schoenmaker de pauze gebruikte om nog even telefonisch overleg te voeren met directeur-generaal Erik Bussink, de hoogste ambtenaar voor de luchtvaart binnen V&W.

    https://www.mt.nl/management-team/het-gevecht-van-een-ondernemer-tegen-schiphol/1934

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image