Hedzer Faber – Marc Nihot lijsttrekker Helder Onafhankelijk

Helder Onafhankelijk! (HO!) doet opnieuw een gooi naar zetels tijdens de raadsverkiezingen volgend voorjaar. De bedoeling is, dat oud raadslid Marc Nihot de lijst aanvoert. De leden moeten dit nog bekrachtigen.

Nihot zegt, dat zijn partij werk wil maken van onder meer ’vriendjespolitiek’ en de ’baantjes carrousel’ van Helderse prominenten, die elkaar functies toe zouden spelen. Ook wil de partij af van ’ondoorzichtige constructies’ als Zeestad, Willemsoord bv en Port of Den Helder. Nihot: ,,Door die privatisering hebben burgers nauwelijks nog invloed. Dat willen we terugdraaien. En het Gemini Ziekenhuis moet weer zelfstandig. Verder zullen we kritisch blijven op dossiers als het stadhuis, de schouwburg en de bibliotheek. Deze periode is er nauwelijks oppositie gevoerd.’’

HO! haalde bij de laatste raadsverkiezingen twee zetels, maar viel al snel uiteen, nadat Marinus Vermooten zich afsplitste om met zijn eigen Fractie Vermooten aan de eerste coalitie deel te nemen. Rachel Post kreeg een conflict met het HO!partijbestuur en ging uiteindelijk verder onder Sociaal Lokaal.

Ditmaal wil HO! zelf voor een plek in de coalitie gaan. Nihot is zelf geen wethouderskandidaat. En belooft conform zijn weerzin tegen ’dubbele petten’ in de politiek als raadslid niet te stemmen over het Rob Scholte Museum, waar hij adviseur is. ,,Dat is zuiver.’’

Noordhollands Dagblad, 22 september 2017, 7:35

Reacties:

Fred Kwast
Als je zuiver wil blijven, dan dien je het adviseursschap van Scholte neer te leggen. Alle bindingen met scholte en het museum beeindigen. Dan pas ben je zuiver.Doe je dat niet , dan zijn het niet alleen twee petten , maar ook twee walletjes.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Was niks , is niks . wordt niks . een stem op deze partij is een verloren stem .

Fred Kwast
Nu begrijp ik ook het gezegde Scholte heeft zich omringd met de verkeerde personen.

Loes Vermeer
Wat een vooroordelen!!! Is het niet beter commentaar te leveren na de gemeenteraadsverkiezingen verkiezingen? De heer Nihot weet echt wel hoe te handelen en een keuze te maken wanneer hij in de gemeenteraad komt…. Meer dan enig ander van het huidige bestuur…..

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/marc-nihot-lijsttrekker-helder-onafhankelijk

3 Comments

  1. SUCCES!

  2. Succes gaat Marc zeker hebben. Het heeft even geduurd voordat Marc Nihot zijn draai vond in de Helderse politiek. De Helderse bestuursmaffia blijft hem dat maar in de haren smeren. Maar vind je het raar, dat het voor een normaal mens even duurt, voordat hij zijn draai vindt in de slangenkuil die de Helderse politiek is. Leuk gezegde ‘je draai vinden’, maar Nihot konkelt absoluut niet mee in de slangenkuil. Hij zit nog niet eens in de raad (wat zeker gaat gebeuren) of hij verkondigt al niet mee te zullen stemmen over het Scholtemuseum, omdat Rob een vriend van hem is. Dat is heel verfrissend in een maffia gat dat aan vriendjespolitiek ten onder dreigt te gaan. Als Marc en ik elkaar tegenkomen, dan begint de discussie al op honderd meter afstand. En toch ga ik een voorkeursstem op hem uitbrengen, want er is niets dat de Helderse politiek beter kan gebruiken dan een integere vent met een groot hart. Kritiekloos in de richting van Nihot? Vergeet het maar. Marc weet altijd alles zeker en daar zie ik nog ruimte voor geestelijke groei. Die komt vanzelf, het leven doet op dat punt altijd zijn werk. Het is verstandig als Marc nog een periode in de raad blijft zitten. Daarna zie ik een top wethouder in hem. Vooral wegens de rechte rug die hij heeft.

  3. Nog even dit….

    Natuurlijk is Marc Nihot een volstrekt foute vent. Weet je wie dat ook waren in hun tijd? De man van Nazareth, Nelson Mandela, Claus von Stauffenberg, Rob Scholte, Fred Spijkers, Abraham Lincoln, Marten Luther King, Willem Oltmans en noem ze maar op. Of Nihot het formaat heeft om dit rijtje te passen staat nog niet vast. Maar dat de gevestigde orde in een totaal verrotte stad hem uitkotst is een buitengewoon goed voorteken. Laat u niet misleiden….

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.