Hedzer Faber – In maart weet Rob Scholte, of hij weg moet uit postkantoor Den Helder + Nico van den Ham – Videoverslag hoger beroepszitting Rob Scholte Museum / Gemeente Den Helder

In maart weet Rob Scholte, of hij weg moet uit postkantoor Den Helder

Het gerechtshof in Amsterdam besluit 13 maart, of kunstenaar Rob Scholte het oude postkantoor in Den Helder moet ontruimen.

Vandaag (donderdag) diende het spoed appèl, dat de gemeente tegen hem had aangespannen. Den Helder wil, dat Scholte het gebouw, waarin hij woont en zijn Rob Scholte Museum heeft gevestigd, leeg oplevert, zodat het kan worden opgeknapt voor de verkoop aan aannemingsbedrijf Tuin.

Een eerder kort geding hierover verloor de gemeente, omdat de kort geding rechter zei, dat er mogelijk sprake is van huurbescherming, omdat van Scholte een tegenprestatie wordt geëist voor het gebruik van het pand, zoals het houden van tentoonstellingen. De gemeente was het niet eens met die conclusie en stapte naar het hof. Scholte op zijn beurt verzet zich tegen de uitzetting, omdat hij het gebouw zelf wil kopen. Hij claimt, dat er niet fair met hem onderhandeld is. Er zijn nog een geding en een bodemprocedure in het verschiet in dit geschil.

Noordhollands Dagblad, 8 februari 2018, 20:08

Reacties:

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Ik was vanmorgen aanwezig bij de zitting in het Paleis van Justitie… Wat was het weer een genot om te luisteren naar die geweldige advocaat van ROB SCHOLTE!

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Hoe goed de advocaat van de gemeente Den Helder zich in de zaak had verdiept, bleek wel uit het feit dat hij bij voortduring Rob Scholte aanduidde als “de heer Scholtes”…

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Ook ROB SCHOLTE zelf kwam aan het woord… Niet alleen een groot kunstenaar, maar ook een geweldig spreker! De aanwezige ambtenaar van de gemeente Den Helder hield wederom de kaken stijf op elkaar…

Wim Ruiten
Wat fijn Jaap dat jij je idool cq afgod hebt gevonden in deze man, misschien een idee om hem naar Haarlem te halen wat de meeste Jutters zijn deze man alang spuugzat.

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Spreek liever voor u zelf in plaats van voor “de meeste Jutters”…

Wim Ruiten
Jaap Holtzapffel de meeste Jutters had ik nog voorzichtig uitgedrukt.

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Wat een onzin: u roept / schrijft maar wat! Beperkt u zich liever tot foto’s over bootjes waarvan u er talloze op uw Facebook-pagina hebt gepost… U bent vergeten uw hoofd als profiel-foto te uploaden!

Harmanus J Johansen Jr.
Wim Ruiten u spreekt vast enkel voor uw eigen parochie, en niet voor de burgers van Den Helder die blij en dankbaar zijn voor en met het innitiatief van de heer Rob Scholte om Den Helder op de kaart te zetten met het vestigen van zijn Rob Scholte Museum.

Wim Ruiten
Harmanus J Johansen Jr. wat mij betreft heb ik liever niet dat een man als Rob ons Den Helder op de kaart zet, kan me ook niet bedenken welke positiefe wending hij aan onze stad heeft gegeven.

Wim Ruiten
Jaap Holtzapffel Tja de ene zet bootjes op zijn FB de ander weer allerlij andere onzin, tis maar net waar je intresse ligt. en er zijn mensen die selfies maken en deze uploaden als profiel foto, vaak wordt ik dan juist getriggerd om te gaan reageren, ik vraag me dan vaak af of het een vorm is van self fullness.

Harmanus J Johansen Jr.
Succes ROB.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Maar eh…. D66 wil toch het museum houden!!?? Ik snap van deze partij niks meer. Democraten 66, democratisch behouden en ondemocratisch eruit gooien?? Of andersom??

Klaas Otten · Den Helder
Maart roert zijn staart zullen wij maar als reactie schrijven ….

Anneke Vdhoek · Den Helder
Hij doet ook hele leuke dingen met de school jeugt ..dat mag ook niet vergeten worden …ben een keer wezen kijken
Ziet er erg leuk uit.

Willy Lendowitsch
Laat deze man toch zitten, hij doet nog wat goeds voor Den Helder.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/maart-weet-rob-scholte-hij-weg-moet-uit-postkantoor-den-helder

Videoverslag hoger beroepszitting Rob Scholte Museum / Gemeente Den Helder

Op 2 oktober diende het kort geding, dat de gemeente Den Helder tegen de wereldberoemde kunstenaar Rob Scholte had aangespannen. Wij namen die zitting op, maar door diverse omstandigheden mislukte dat in zijn geheel. De gemeente Den Helder ging tegen het vonnis in hoger beroep en dat diende vanmorgen in het gerechtshof in Amsterdam. Die zitting namen wij ook op en dit keer lukte het wel. Voor een ieder, die wil weten waar de gemeente Den Helder mee bezig is, hier onder een integraal videoverslag van de zitting van vandaag.

Gepubliceerd op 8 feb. 2018

Reacties:
https://youtu.be/qTP1oR0Dk8o

NICO VAN DEN HAM | NEDERLAND, 9 februari 2018, 23:00

http://nicovandenham2.blogspot.nl/2018/02/video-verslag-hoger-beroepzitting-rob.html

2 Comments

  1. May the force be with you Rob.

    Heel veel sterkte en respect en hopelijk een uitkomst waarbij gelijk hebben ook gelijk krijgen wordt!

  2. Makkers staakt uw wild geraas……..en probeer om alsnog tot overeenstemming te komen…..inmiddels met 3? partijen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image