Hedzer Faber – Geurt Visser ’al jaren door de stront gehaald’ + Geen schikking Visser vs Den Helder + Ronald Boutkan – Programma GemeenteBelangen ‘heel herkenbaar’

Geurt Visser ’al jaren door de stront gehaald’

“Na alles wat er over mij is gezegd, alle leed, dat mij is overkomen?” Oud wethouder Geurt Visser barstte in tranen uit in de rechtszaal. “Ik word al jaren door de stront gehaald! Nee, ik wil niet schikken. Ik wil 777 euro en 66 cent. Geen euro meer en geen euro minder.”

De aantijging, dat hij ’frauduleus’ zou hebben gedeclareerd, werd dinsdag niet herhaald door Leo Burger, de Haagse advocaat ambtenarenrecht, die optrad namens burgemeester en wethouders. Eerder was dat wel het standpunt. In de tussentijd werd het meeste door Visser geclaimde geld wel uitgekeerd. Wat overblijft is volgens de raadsman een ’zakelijk geschil’ over de vraag, of Visser recht heeft op vergoeding van woon-werkverkeer tussen Pijnacker-Nootdorp en Den Helder in de laatste maanden voor zijn vertrek in 2015.

En een paar latere ritten voor de afhandeling van zijn vertrek. Die declaraties zijn volgens de regels te laat ingediend (een half jaar na dato). Voor de maanden maart en april staat nog zo’n zes honderd euro open, aldus Visser. Dat zijn de kosten voor een keer in de week heen, een keer in de week terug naar zijn huis in Pijnacker.

Hij reed wel vaker op en neer, zegt hij, maar vond, dat hij ’sober en doelmatig’ moest declareren en rekende een retourtje per week. De gemeente volhardt echter in het standpunt, dat Visser per eind februari in Den Helder woonde en dus geen recht had op vergoeding. Hij inde namelijk wel zo’n zes duizend euro aan verhuisvergoeding voor de aanschaf van laminaat, gordijnen en de huur van een klein model verhuiswagen op 25 februari. Oftewel hij is verhuisd, redeneert Den Helder. Advocaat Burger: “De verhuiskostenvergoeding voor een wethouder van buiten is echt voor de verhuizing naar de gemeente.”

Ook Den Helder wil niet schikken, want ’het college vindt, dat de heer Visser genoeg tegemoet gekomen is’ en dat is ’een principieel punt’. Handje klap over declaraties zou bovendien in strijd zijn met de Gemeentewet.

Volgens Visser was hij echter helemaal niet verhuisd. Hij had een afspraak met zijn beoogde huisbaas, ondernemer Carlo Assorgia – toen beiden nog lid van de Stadspartij. Visser wilde dat leegstaande ’schimmelhuis’ aan de Koningstraat best betrekken, maar dan moest het eerst schoon, heel en kind veilig. Hij zou er pas echt gaan wonen als dat gelukt was en ook dan een huurcontract tekenen. “Ik heb er een paar nachtjes geslapen op een luchtbed, toen ik er aan het klussen was. Dat noem ik geen wonen.”

De verhuiswagen was voor het overbrengen van een logeerbed, zegt Visser, niet voor een echte verhuizing. Hij was ook nog niet ingeschreven in Den Helder. Hij had zelf geen advocaat meegebracht.

Tijdens de zitting bleef hij de woorden ’sober’, ’doelmatig’ herhalen en zwaaide met het boekje met onder meer declaratierichtlijnen, dat hij kreeg bij zijn aanstelling. “Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld. Elke rit heb ik echt gemaakt. Dit is… dit is Den Helder onwaardig.”

Uitspraak over zes weken.

Noordhollands Dagblad, 14 november 2013, 22:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/geurt-visser-al-jaren-door-de-stront-gehaald

Geen schikking in zaak oud wethouder Visser vs Den Helder

De rechter moet uitmaken, wie er gelijk heeft: oud wethouder Geurt Visser of de gemeente Den Helder.

De rechtbank probeerde de partijen nog tot een schikking te bewegen, omdat er nu een peperdure rechtszaak wordt gevoerd voor een paar honderd euro, maar daar wilden beide kampen niet aan. Het is een principezaak.

Visser daagde zijn oud werkgever, omdat een aantal declaraties uit 2015 niet is toegekend. Eerder werd hij ’frauduleus’ genoemd en hij wil nu zijn naam zuiveren voor de verkiezingen. Hij doet dan mee met zijn eigen lijst Gemeentebelangen.

Noordhollands Dagblad, 14 november 2017, 23:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/geen-schikking-zaak-oud-wethouder-visser-vs-den-helder

Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen ‘heel herkenbaar’

Den Helder – Trots presenteerde GemeenteBelangen, de partij van voormalig wethouder Geurt Visser, dit weekeinde haar verkiezingsprogramma. Na weken van zwoegen was het dan eindelijk klaar, maar heel origineel is het niet. Sterker, het lijkt een bijna 1 op 1 kopie van het programma, dat in 2013 werd gepresenteerd voor GemeenteBelangen Pijnacker-Nootdorp (http://gbpn.nl/wp-content/uploads/2014/09/Verkiezingsprogramma_2014-2018_def.pdf).

De opzet van het document is gelijk, maar dat kan natuurlijk. Hoeveel verschillende manieren zijn er immers om een verkiezingsprogramma te schrijven en eerlijk is eerlijk, ook in 2013 was Visser de lijsttrekker. Dus dat een eerder opgezet stuk als basis en voorbeeld wordt gebruikt, is dat nou echt zo erg? En dus beginnen beide programma’s met een woord van de lijsttrekker. En zowel in Pijnacker-Nootdorp als in Den Helder was het volgens GemeenteBelangen de voorgaande jaren huilen met de pet op. “Te weinig resultaten geboekt door het college”, zo valt te lezen. Zowel in 2013 als 2017 “moet en kan het anders”.

Maar als we verder lezen blijkt het stuk voor Den Helder toch wel heel herkenbaar. Voor mensen, die vier jaar geleden het stuk voor Pijkacker-Nootdorp hebben gelezen in elk geval. De speerpunten van de beide partijen komen opmerkelijk vaak overeen. We zien “heldere en transparante besluitvorming”, “behoud van zelfstandigheid”, “bezuinigen op externe inhuur”, “belastingtarieven bevriezen”, het “tegengaan van hoogbouw” en nog veel meer.

Herkenbaar

Nog meer? Jawel. Zowel in 2013 als in 2017 was “behoud van historische en karakteristieke panden” een speerpunt. Net als het inzetten van cameratoezicht om criminaliteit tegen te gaan, meer woningen voor jongeren en starters, het “aantrekkelijker maken van het openbaar vervoer” en qua natuur en milieu was zowel GemeenteBelangen Pijnacker-Nootdorp als Den Helder voor het plaatsen van zonnepanelen en tegen windmolens.

Het enige, wat vier jaar geleden ontbrak, was de Japie, de nieuwe munteenheid, die de partij wil invoeren in Den Helder. De economie van Pijnacker-Nootdorp had het blijkbaar ook niet nodig, anders was destijds vast ‘het nootje’ of ‘het ackertje’ bedacht.

Consistent

“Natuurlijk lijkt het op elkaar”, reageert Visser. “Moet ik me nu ook al verdedigen als ik op dezelfde lijn blijf? Ik heb vier jaar terug meegeschreven aan het programma en nu weer en ja, ik ben nog steeds voor zonne-energie, voor het opknappen van historische panden en voor goed openbaar vervoer. Het zou toch veel vreemder zijn geweest als ik eerst voor rode en dan opeens voor blauwe tegels pleit? In het programma voor Den Helder zitten echt wel dingen, die in het vorige niet zaten, zoals over de haven en het vliegveld.”

Den Helder Actueel, 13 november 2017 – 13:31

Reacties:

Judge X
13 november 2017 at 17:14
Oink! Oink! Oink! als ik het niet dacht, de wolf in schaapskledij kon het weer niet laten. 🙁
En dat op maandag de 13e, bleu monday zullen we maar zeggen en daar kan Japie wel wat bleu’s bij gebruiken denk ik:

Rasjutter
13 november 2017 at 17:27
Het is bijna weer de mooie decembermaand, raad eens wie er voor Sinterklaas en Kerstman speelt….

Sigmund
13 november 2017 at 21:00
Den Helder of Pijnacker-Nootdorp, wat maakt het uit? Het programma van GB is gewoon hartstikke goed voor de inwoners van om het even welke gemeente!
Het wachten is nog even op een landelijke doorbraak. Dus nu maar hopen dat GeurtsBelangen meedoet bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen.

bjorn
14 november 2017 at 08:34
Ruik ik hier iets ?

Bodelo
14 november 2017 at 14:48
Citaat; “In het programma voor Den Helder zitten echt wel dingen die in het vorige niet zaten, zoals over de haven en het vliegveld.” Inderdaad! Het heeft de beste brave borst enige tijd gekost om er achter te komen dat deze items niet van toepassing zijn in Pijnacker-Nootdorp.

https://www.denhelderactueel.nl/2017/11/verkiezingsprogramma-gemeentebelangen-heel-herkenbaar/

PDF:
Verkiezingsprogramma Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp 2014-2018

1 Comment

  1. Loes Vermeer-lagerveld 19 november 2017 op 09:42

    Ik wens Geurt Visser alle succes toe met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn verkiezingsprogramma ziet er goed uit. Natuurlijk hoef je niet alle punten even belangrijk te vinden maar dat geldt voor elke partij. Hij verdient bovendien eerherstel voor al hetgeen hem is aangedaan op grond van een anonieme brief welke door hr. Schuiling demonstratief werd voorgelezen tijdens een gemeenteraadsvergadering zonder enig recht op een weerwoord. Schuiling heeft zich toen verlaagd tot een niveau beneden peil door zich zo te gedragen, een burgemeester onwaardig. Op dat moment hadden alle fractievoorzitters schorsing moeten vragen om te eisen: Schuiling, of je maakt de naam bekend of deze brief gaat de prullenbak in. Een zeer zwarte bladzijde in de politieke geschiedenis van Den Helder. Nogmaals alle succes voor de partij van Geurt Visser…

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.