Hedzer Faber – Eindbod van Beter voor Den Helder aan CDA: met Senioren, Stadspartij ’en nog een’ + CDA en VVD overvallen door eindbod Beter voor Den Helder

Eindbod van Beter voor Den Helder aan CDA: met Senioren, Stadspartij ’en nog een’

Beter voor Den Helder heeft een laatste bod neergelegd om een formatie te vormen met het CDA in Den Helder: Samen met de Seniorenpartij, Stadspartij en een vijfde partij ’naar keuze’.

Tijdens een overleg dinsdagavond bracht CDA-leider Harmen Krul ook VVD’er Kees Visser mee naar de onderhandelingstafel. Ze kwamen er niet uit, zegt Carlo Assorgia namens Beter voor Den Helder. “Zij willen de Seniorenpartij inwisselen voor de PvdA, maar daar begin ik niet aan. Dan ben je weer bijna bij het oude.”

Hij verwijst naar de vorige bestuursperiode, waarin de coalitie Stadspartij/VVD/CDA/D66/PvdA het langst aan de macht was.

Volgens Assorgia is zijn bod niet verder onderhandelbaar. Hij heeft al water bij de wijn gedaan door de VVD toch te willen overwegen als coalitiepartner.

De bedoeling was om woendag een nieuwe formateur bekend te maken, maar daar wacht Assorgia mee. “Dat doen we pas als de samenstelling qua partijen vaststaat.”

Dat wordt dan de facto de vierde (in)formateur, die het mag proberen in Den Helder. Eerder beten CDA Kamerlid Huibers, 50-Plus senator Jan Nagel en Nieuwedieper Peter Cruijff (coalitie stiekem) zich hierop stuk.

Noordhollands Dagblad, 2 mei 2018, 13:27

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Waarom grote verliezer Stadspartij erbij? Die de afgelopen drie jaar door het overlopen en opbreken mede-verantwoordelijk is voor veel wanbeleid. Dat is niet de wens van de kiezer. Natuurlijk is de CU dan veel beter, en logischer, het won een zetel, en zat vaak op één lijn met Beter. En als de VVD “gekozen” wordt, hebben we weer 3 van de 5 van de oude club, is niet gewenst door de kiezer.

Jan Roelofsen · Werkt bij Stichting Strandexploitatie Noordkop
Hou toch op Henk, het is de afgelopen 4 jaar toch prima gegaan. Kijk eens om je heen in de stad en jou Julianadorp aan Zee allemaal is opgestart. Wat is en wordt er allemaal niet gerealiseerd op basis van jarenlang ingezet beleid. Blij dat ik hier mag wonen! Bijt je niet vast in die paar futiliteiten. Zal wel weer negatieve kritiek krijgen, maar moet het als positief ingestelde inwoner even kwijt!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Jan Roelofsen Het eerste jaar deed de VVD niks anders dan zagen aan de stoelpoten van de zittende coalitie met lokalen. Daarna volgden: Grote tekorten schouwburg, geen openbaarheid van financiën (doofpot, rechtszaak door burgers, betaal jij de 180 euro griffiekosten?), in feite faillissement; miljoen naar watertoren; geen inspraak over coffeeshop, alleen schijn; twee overeenkomsten met Scholte niet nagekomen; zijn werk in beslag genomen ook al was er een nieuwe raad, zeer ingrijpend en onbeschaafd; wel eens de vele Helderse vrijwilligers van het museum gesproken?; sabotage, ook door VVD, van aanpassing huidige stadhuis; toch doodleuk verhuizing van ambtenaren, kosten 1 miljoen, doordrukken en manipulatie; wethouder financiën VVD weg zonder verklaring; coup na 1 jaar tegen de verkiezingsuitslag in, ook door de VVD; geen schip in dure Kooyhaven; afbraak goede gebouwen; kunst die uit de lucht valt, Icoon op dijk en bolder stationsplein, Jutter verplaatst, inspraak nul. En verder een partijdige VVD-burgemeester, die scherper was naar de lokalen. Dit zijn feiten. Zei Kees Visser niet dat jullie beter naar de burgers gingen luisteren? Dat zal een reden hebben. Het wordt tijd dat de VVD draagvlak zoekt bij de burger voor besluiten, in plaats van alleen bij ondernemers. Volkspartij toch? En je weet heel goed dat ik positief over positieve zaken schrijf. Toeristisch café, Reddingbrigade, Beleef Den Helder. Ook daar houd ik niet mee op!

Theo Moras · Zijdewind
Henk van Kuijk op dezelfde weg doorgaan is vragen om nog meer problemen. Ga gewoon met de CU en de PVV in een coalitie. Van de vorige coalitie partijen zijn de resultaten bekend en die zijn daar door de kiezers op afgerekend. Dus vernieuwing en niet weer de oren laten hangen naar de oude garde.

Jan Roelofsen · Werkt bij Stichting Strandexploitatie Noordkop
Henk van Kuijk O.k. Henk, lekker zo doorgaan? Van deze burgers moeten wij het hebben? Ik ga alvast genieten van deze mooie stad die enorm in ontwikkeling is!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Jan Roelofsen Geen inhoudelijke reactie dus, op mijn punten. Ja, de burgers van deze interessante stad zijn niet achterlijk. Hebben vaak zinvolle ideeën. Ik schrijf erover, kun je lezen.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Henk van Kuijk je hebt helemaal gelijk maar ja Jan Roelofsen ziet alleeen maar wat hij wil zien .
Hij beleeft het allemaal anders als de kiezers .
Volgens mij een echt VVD mannetje ????

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ruud Van de Kerkhof Politici vinden het vaak erg moeilijk om te zeggen: “Daar zit wat in”; “Je zou gelijk kunnen hebben”; “Ik ga er eens over denken”; “O, wat een goed idee!”. Dat hoor ik bijna nooit, bij opbouwende kritiek. Nee, de hakken gaan onmiddellijk in het zand (zie boven). En je gaat in het hokje negatieveling. Ik geef wel een cursus in die zinnen leren uitspreken.

Hans Boskeljon · OSG Nieuwediep Den Helder
Met één partij naar keuze… Het klinkt net als nummer 27 van de kaart…

Alida Annie Roffel
😂😂😂😂😂😂😂

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Carlo haal dat mes van de Stadspartij toch uit je rug .
Als je met de Stadspartij gaat formeren zullen een hoop mensen teleurgesteld in je zijn .
Wat moet met die huilie huilie smurfen partij .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/eindbod-van-beter-voor-den-helder-aan-cda-met-senioren-stadspartij-en-nog-een

CDA en VVD overvallen door eindbod Beter voor Den Helder

CDA en VVD zijn overvallen door het laatste bod, dat Beter voor Den Helder heeft neergelegd om een formatie te vormen in de marinestad.

Beter legt als finaal bod voor aan het CDA om samen te werken met de Seniorenpartij, Stadspartij en een vijfde partij ’naar keuze’.

Tijdens een overleg dinsdagavond bracht CDA leider Harmen Krul ook VVD’er Kees Visser mee naar de onderhandelingstafel. Harmen Krul: “Ik had het idee, dat we een goed gesprek hadden, samen met Pieter Kos (Stadspartij, red.), om met zijn vieren het ’motorblok’ te vormen van een brede coalitie met meer partijen. Dat we nu voor het blok worden gezet, na door Beter belazerd te zijn, is ongepast. Het is nu aan dat kamp (de lokale partijen, red.) om een gebaar te maken.”

Visser onderschrijft dat: “Onze voorkeur heeft een brede coalitie, een gebalanceerde mix van landelijke en lokale partijen.”

Noordhollands Dagblad, 3 mei 2018, 22:40

Reacties:

Bart Muurling · Oprichter bij De Burgerrekenkamer
Ik heb het idee dat ook in Den Helder oude rekeningen worden vereffend. Dat gebeurt ook in Alkmaar, Bergen, Langedijk en wie weet hoeveel andere gemeenten in Noord Holland. De landelijke politiek heeft met zijn gekonkel en gelieg het vertrouwen van de kiezers verspeeld. Hetzelfde gebeurt op lokaal niveau, alleen zitten daar de minder hoog opgeleiden dus daar worden de spelletjes minder slim gespeeld. Het is droevig gesteld met de democratie.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Uitstekend verwoord

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Carlo je trapt daar toch niet in he .
Als je met het CDA en de VVD + Stadspartij een coalitie gaat vormen dan is jou partij aan de goden overgeleverd en sneew je helemaal onder .
En zijn we weer bij af .

Alida Annie Roffel
De foto bij het commentaar word besmet!!!!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Dhr Krul belazerde al voor de verkiezingen de kiezer door alvast een coalitie van het oude blok voor te bereiden. Nu probeert hij dat te bereiken met een grote mond via boetedoening na de grote zonde van Beter voor Den Helder. Hij kreeg toch zelf het initiatief via dhr Huibers?? En kreeg het toch niet voor elkaar?? Zoals na de coup van drie jaar geleden al bleek, het CDA is een VVD met een bijbels sausje (het sausje van de CU is veel socialer) en wil domineren in een coalitie met de VVD en de PvdA. Met als bijwagen opnieuw de Stadspartij, de Haarlemmerolie. In feite kijken ze neer op de lokalen, wat blijkt uit hun huidige houding: niks geen verbinden en andere bestuursstijl, maar harde machtspolitiek. Want de Haagse partijen zijn bang voor de steeds meer oprukkende lokalen. Hou ze onder de duim. Geef ze zo min mogelijk macht. Over beleidspunten van het CDA hoor je nog steeds niks. Maar je kan er donder op zeggen dat ze in zo’n coalitie de partijdige burgemeester vierkant steunen, Zeestad handhaven, geen transparantie van financiën, coffeeshop doordrukken, en een nieuw stadhuis willen bouwen. Niks geen verandering. En grote verspilling van 1 miljoen naar onnodige verhuizing ambtenaren naar Verweggistan voor de burger.

Fred Kwast
Visser , “onze voorkeur ” Onze ??? Visser heeft gezien de verkiezingsuitslag niets meer in de melk te brokkelen ! Wat een VVD arrogantie !! “”Onze voorkeur”De beste man heeft nog steeds niet in de gaten, dat de VVD net als de andere grote partijen hier zijn , om het maar zo te zeggen ‘ UITGESCHETEN.! De kiezer heeft duidelijk laten weten niet meer van u gediend te zijn !

Theo Moras · Zijdewind
Krul en Visser zijn toch wel hele slechte verliezers.
Een flinke afstraffing bij de verkiezingen en gewoon doen of zij de winnaars zijn geweest en het voor het zeggen hebben.
Inpakken en wegwezen met zulke lui.

Bert de Vries
@ Theo Moras. Nou, flinke afstraffing valt ook wel weer mee voor de VVD en CDA. VVD bleef gelijk en CDA groeide een zetel ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen

Theo Moras · Zijdewind
Bert de Vries De totale uitslag geeft een enorm verlies weer met Beter voor Den Helder als grote winnaar.
De kiezers hebben gesproken en hebben zich afgekeerd van de vorige garde

Henk Klok
Nu weeet u hoe het voelt om belazerd te worden hebben jullie dat iet 3 jaar lang gedaan met de Helderse bevolking?
Coffieshop doordrukken, tegen de wil in……
Alles stilhouden en als de contracten rond zijn eige bekendheid geven zodat de burger t weet maar niiets meer kan doen…
Subsidies geven tegen het advies in aan een verliesgevend restaurant en schauwburg?

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Krulletje H Krul loopt nou voor de 2 keer weg.
En probeerde nog een aap uit zijn mouw te toveren in de persoon van K Visser .
Het CDA en de VVD hebben Den Helderse gemeenschap mijoenen gekost .
En hebben onze inwoners belazerd .
Enkele feiten .
1 verplaatsing schouwburg .onder valse voorwendselen .
2 Kooyhaven opgezet . 0 bedrijven opgeleverd komen geen schepen te weinig diepgang .
3 Willemsoord schip van bijleggen . Scouwburg en verplaatsing horeca .
4 Stokpaartje CDA Poort van Den Helder moet nog een kleine 10 miljoen bij .
5 PODH vrienjespolitiek . [ Familie Turnhout ].
Het Cda en de VVD zouden hun excuus richting de helderse bevolking moeten maken .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/cda-en-vvd-overvallen-door-eindbod-beter-voor-den-helder