Hedzer Faber – De mensen staan in de rij voor piemel pimpen in de Maranathakerk, en daar komt nu het flamoes versieren bij

Den Helder – Het is een regelrechte hit; piemel pimpen in de Maranathakerk in Den Helder. En nu komt daar ook het flamoes versieren bij.

Maranathakerk (foto George Stoekenbroek)

Maranathakerk (foto George Stoekenbroek)

Het is ongelooflijk“, zegt Francis Jongbloed, een van de workshopleiders. “De vorige keer – dat was nog in buurthuis De Viskom – kregen we meer aanmeldingen dan we aankonden. En het was hilarisch. Dus gaan we er mee door. Voor deze keer dachten we ’waarom eigenlijk alleen piemels’, dus nu kun je ook met een flamoes aan de slag.

Voor de duidelijkheid: eentje van gips. Op mensen, die zich afvragen, of dit nou wel een geschikte activiteit is voor een buurthuis, laat staan een voormalig godshuis, antwoordt ze gevat” ’Hallo, dit is 2019’. “Er is ook niet zo veel seksueels aan. Vooral creatief en grappig. Sommige cursisten plakken oogjes op hun piemel, schilderen hem in zeven kleuren en zetten hem een gek hoedje op. Heerlijk.”

Wat voor mensen komen hier nu op af? “Oh echt van alles. Jong, oud. Wel vooral vrouwen tot nu toe. De vorige keer waren er 37 vrouwen en een man. Maar misschien wordt het anders nu we ook flamoezen gaan pimpen.’’

Maar eh, wat doe je dan met een gepimpte piemel? In de vensterbank? “Och joh, van alles. Sommigen grappen over het nachtkastje. Maar net waar in huis het leuk staat.

De workshop is dinsdag 11 juni om 20u, Vijzelstraat 73, Den Helder. Kosten 10 euro. Opgeven via woalzuuring@hotmail.com of 06-20181220.

Helderse Courant, 22 mei 2019, 13:35

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190522_58438999/de-mensen-staan-in-de-rij-voor-piemelpimpen-in-de-maranathakerk-en-daar-komt-nu-het-flamoesversieren-bij

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=piemel
https://robscholtemuseum.nl/?s=flamoes

1 Comment

  1. Ik zou graag een gipsen kinderpiemel willen aankleden als Joris Demmink!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.