Hedzer Faber – Burgemeester Schuiling (Den Helder) fietst foutloos

JULIANADORP – En, wat was de score van nummer 56? ,,Foutloos’’, zegt Kees Bazen, voorzitter van de Helderse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) met opluchting in zijn stem.

Nummer 56 bij de woensdagochtend afgelegde praktijkverkeersexamens in Julianadorp was namelijk niemand minder dan de Helderse burgemeester Koen Schuiling, die zijn voorbeeldfunctie dus met verve vervulde op het zes kilometer lange parcours.

Schuiling liep een ochtend mee met Bazen (nummer 50 op de foto), die ook CDA-raadslid is. Hij doet dat bij alle raadsleden om een beeld te krijgen van hun nevenactiviteiten, interesses en/of zorgen. De CDA’er greep dit aan om een vrijliggend fietspad te bepleiten bij de toekomstige Noorderhaaks en de huidige Breewijdrotonde die daarbij moet aansluiten.

Na jaren waarin het moeilijk was om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor de fietsexamens, kan organisator VVN nu beschikken over een dertigtal mavoscholieren die dit bij wijze van maatschappelijke stage doen.

In heel Den Helder nemen dit jaar op de kop af 535 basisscholieren uit de bovenbouw deel. Donderdag wordt in de stad gefietst, vertrekkend vanaf 9 uur bij Hotel Den Helder.

NHD, 20-5-2015, 17:18 (Update 20-5-2015, 17:18)

Reacties:

Joke Bernard
komt u dan helpen om de uitslagen te bepalen………………. Uw reactie is behoorlijk primair

Georgius van Cappadocië · Werkt bij Gepensioneerd
Jammer dat die kinderen nu weer dag(en) moeten wachten op de uitslag.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27401707.ece/Burgemeester-Schuiling-Den-Helder-fietst-foutloos?lref=SL_3