HC – Stoop geeft kunstwerk weg + Hedzer Faber – Geurt woont in Nootdorp + Delano Weltevreden – ‘Eerst alles op een rijtje over Geurt’ + ’Garantie vertrek wietshops’ + Tweet van de dag: Lolke Kuipers

Joop Stoop geeft kunstwerk weg

Helderse Courant, 16 juni 2018

Helderse Courant, 16 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Geurt woont nog steeds in Nootdorp

Helderse Courant, 13 juni 2018

Helderse Courant, 13 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

‘Eerst alles op een rijtje over Geurt’

Helderse Courant, 14 juni 2018

Helderse Courant, 14 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

’Garantie voor vertrek van wietshops’

De herontwikkeling van de Koningstraat begint wat Woningstichting betreft pas als de gemeente de garantie geeft dat de coffeeshops daar weggaan.

Woningstichting wil van de gemeente de garantie dat de coffeeshops uit de Koningstraat naar een andere plek verhuizen.

Een raadsmeerderheid heeft burgemeester en wethouders onlangs meegedeeld dat coffeeshop Aktama niet naar de Zuidstraat mag verhuizen. Zij vinden de beoogde locatie, het pand van woninginrichter Piet Karsten, geen goede plek. In de buurt was er ook geen draagvlak voor. Voordat een meerderheid van de politieke partijen besloot de verhuizing te blokkeren, had het college duidelijk gemaakt dat het verbieden van de verhuizing de plannen voor herontwikkeling van de Koningstraat in de wielen kan rijden.

Overeenkomst

Woordvoerster Marion van den Broek van Woningstichting: “Met de gemeente hebben wij een overeenkomst gesloten waarbij onder andere afgesproken is dat de gemeente zorg draagt voor de verplaatsing van de coffeeshops. Dit is afgesproken omdat de leefbaarheid door de coffeeshops in de buurt sterk onder druk staat. Verplaatsen is noodzakelijk voor het slagen van de herontwikkeling van de Koningstraat: van winkel-/horecastraat naar een leefbare woonstraat.”

Het niet doorgaan van de verhuizing naar de Zuidstraat betekent voor Woningstichting niet dat de overeenkomst beëindigd is, zegt zij. “Wel dat de gemeente een andere oplossing voor de verplaatsing van de coffeeshops uit de Koningstraat zal moeten zoeken. Wij willen graag vaart maken met deze ontwikkeling nu duidelijk is dat de horecazaken Odeklonje, Pim Pandoer en Bonaire eind van het jaar naar Willemsoord gaan. Garantie met betrekking tot de verhuizing van de coffeeshops is voor Woningstichting van groot belang en een voorwaarde om echt te beginnen met de gewenste vernieuwing van de Koningstraat.” De VVD is een van de zeven partijen die onderhandelen over een nieuwe coalitie. Fractievoorzitter Kees Visser: “Wij zijn bezig met een tekst hierover. We vinden nog steeds dat de coffeeshops weg moeten uit de Koningstraat en gaan kijken of de criteria zo kunnen worden aangepast dat de ondernemers kunnen kiezen uit meer locaties.”

Noordhollands Dagblad, 12 juni 2018, 22:16

Reacties:

Karel Schmitz · Mulo amsterdam
Wat voor laast geven de coffie shop nu in deze straat problemen zijn er niet men haalt zijn genots middelen en gaan weer huiswaard het problemen zit in het rand gebeuren van buiten deze verstrekkers van dit medicinale goed verkopen het op straat en wordt door hun aan gesproken dat is het probleem

Jaco Batenburg · Werkt bij Hvc inzameling
De criteria aanpassen.
Betekent dus dat er minder eisen worden gesteld aan de nieuwe plek voor coffeeshops.
Dus mogelijk wel in woonbuurt, bij scholen of bij cafe’s
Inwoners van Den Helder, wees gewaarschuwd. Voor je het weet staat er een bij u in de straat
Natuurlijk niet in een straat met huizen van woningstichting, zij weten donders goed dat de huizen dan onverkoopbaar en onverhuurbaar worden.
Daarom zullen zij de Koningstraat pas ontwikkelen als het probleem is verplaatst naar een plek waar WS geen belangen heeft.
Eerste poging is mislukt, maar WS gaat door.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/garantie-voor-vertrek-van-wietshops

Tweet van de dag Lolke Kuipers

Tweet van de dag Lolke Kuipers, Helderse Courant, 16 juni 2018
Helderse Courant, 16 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+Stoop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geurt+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image