HC – Flinke bomen op horeca plein + Arie Booy – ‘Poort Willemsoord moet nu opgeknapt’ + Redactie DHA – Werken in huidige stadhuis eigenlijk niet verantwoord

Flinke bomen op horeca plein

Helderse Courant, 1 maart 2018

Helderse Courant, 1 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

‘Poort Willemsoord moet nu opgeknapt’

Helderse Courant, 5 maart 2018

Helderse Courant, 5 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Werken in huidige stadhuis eigenlijk niet verantwoord

Den Helder – Nee, dat willen we niet. Aldus het antwoord van het college op de vraag van de ChristenUnie of het college wellicht bereid is het besluit om de gemeentelijke organisatie te verhuizen naar Kooypunt (gebouw Rabobank) op te schorten. Omdat voor dit besluit geen wensen en bedenkingen procedure aan de gemeenteraad is voorgelegd en dat volgens Tjitske Biersteker van de CU wel zou moeten.

“Het proces van tijdelijke huisvesting heeft in tijd parallel gelopen met het gehele proces (renovatie stadhuis, red.). Vanuit de verantwoordelijkheid een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen is de tijdelijke huisvesting in het ‘Rabobank gebouw’ aan de Verkeerstorenweg voortgezet”, zo schrijft het college. De CU stelt echter, dat “de verhuizing naar Kooypunt was bedoeld als tijdelijke huisvesting voor de relatief korte duur van de verbouwing van de Drs. F. Bijlweg”. Die hele renovatie is inmiddels onzeker en dus kwam de vraag naar boven waarom er nu alsnog verplaatst moet worden? Het kan ook betekenen, dat het tijdelijke verblijf in de Rabobank langer gaat duren, maar het college benadrukt, dat op dit moment het huurcontract nog niet is verlengd.

Op de vraag welke kosten de verhuizing met zich meebrengt, geeft het college geen antwoord. Wel stelt zij, dat “in afwachting van een definitief besluit (over toekomst stadhuis, red.) het budget voor tijdelijke huisvesting als onderdeel van het uitvoeringskrediet (renovatie stadhuis, red.) beschikbaar is”. Biersteker vroeg verder nog, waarom deze recente besluitvorming niet wordt overgelaten aan de nieuwe raad. “In acht neming van het huidige perspectief en de slechte onderhoudssituatie van het huidige stadhuis achten wij het niet verantwoord om ons personeel nog langer dan nodig onder deze omstandigheden te laten werken. Vanuit de verantwoordelijkheid een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen is het proces van de tijdelijke huisvesting aan de Verkeerstorenweg voortgezet.”

Den Helder Actueel, 6 maart 2018 – 15:58

Reacties:

wat
6 maart 2018 at 16:59
u heeft het in ieder geval geprobeerd,mevrouw biersteker….

Henk van Kuijk
6 maart 2018 at 18:53
Het college gaat rustig door met de verhuizing van de ambtenaren naar de voormalige Rabobank, ook al bliezen ze de renovatie stadhuis af. Uit oogpunt van “gezondheid voor onze ambtenaren”. Er valt gewoon gezond te werken in dit stadhuis. Manipulatie nummer 41 in het dossier stadhuis. Een grof schandaal. Pal voor de verkiezingen wordt onder het mom van gezondheid de burger gemanipuleerd naar een nieuw stadhuis, want “we hebben er al veel aan uitgegeven”. Totale geldverspilling. Wilt u alstublieft niet uw stem geven aan deze Junta, die tegen de wens van de kiezer vier jaar geleden een coup pleegde, en het nog steeds niet kan verkroppen dat ze hun zin niet kregen? Dus geen VVD, CDA, D66, PvdA en de Stadspartij (die verraad pleegde aan de kiezer). Normaal doe ik dit niet, maar deze ploeg moet echt absoluut verdwijnen van het pluche. Ja, inclusief de burgemeester die ook volop manipuleert.

Sjaak Oosterwaal
6 maart 2018 at 20:12
Lekker dicht bij Kooyhaven, ook zo’n succesverhaal misschien inspireert het dit college

fFred
6 maart 2018 at 20:28
Ja Sjaak, Ook zo’n verhaal met diepgang. Zeer goed over nagedacht !! Maar dat kan je met een gerust hart aan onze stads regeerders ( Lees Dictators) overlaten.

Monique_K
6 maart 2018 at 21:23
Advertentie van D66 in een of ander lokaal blad:
4 jaar heeft men de tijd gehad om het bejaardenhuis tot stadhuis te renoveren.
De raming is opgelopen van 9 miljoen euro naar 17 miljoen euro.
Voor dat bedrag kan een nieuw stadhuis in het centrum worden gebouwd.
Alleen al die beslissing maakt het de moeite waard om uw stem uit te brengen!
In combinatie met de rest van ons verkiezingsprogramma kan dat D66 zijn.
“Kom op”, kom op 21 maart!
Met andere woorden: het is gelukt, na 4 jaar traineren zijn we terug bij af, het stadhuis in het centrum.

fFred
6 maart 2018 at 20:04
Ook nu , huilen die verraders van de stadspartij mee met de wolven in het bos. Totaal geen ruggegraat deze partij geen stem waardig . Laat deze verraders van de kiezer van het toneel verdwijnen. Stem lokaal , maar sla de stadspartij over .

Judge X
6 maart 2018 at 20:34
In 3 jaar tijd van niet ‘willen renoveren’, naar ‘onbewoonbaar verklaard’.
Raar verhaal, stem dus Lokaal !

Gast
7 maart 2018 at 07:48
Ik zou zeggen, kom eens op Erfprins werken.
Kantoren uit de jaren 60.

fFred
7 maart 2018 at 08:39
En dat is de verantwoording van de gemeente ? Dacht het niet .

Roel Prins
7 maart 2018 at 09:41
Weer een bewering van dit college dat mij doet twijfelen aan hun geestelijke gezondheid.

Gekke Henkie
7 maart 2018 at 10:19
Het heeft er alle schijn van dat de gemeente een huurcontract heeft getekend waar ze niet meer onderuit kan. Ze heeft dan eigenlijk geen andere keus dan te verhuizen. Beter dat dan toegeven dat de gemeente veel geld kwijt is aan de huur van een onderkomen waar ze geen gebruik van maakt of aan het opzeggen van het huurcontract. Het verhaal dat het onverantwoord is om het personeel langer in het huidige stadhuis te laten werken is er met de haren bijgesleept: het raakt kant noch wal……

Helder Onafhankelijk!
7 maart 2018 at 14:20
Het College van Burgemeester en Wethouders konden voor 1 maart kosteloos af van het huurcontract! De doordram praktijken van Burgemeester Koen Schuiling (VVD) en Wethouder Lolke Kuipers (D66) houden maar niet op! Ook CDA, PvdA en Stadspartij blijven als makke schapen achter VVD en D66 aanlopen…

Als de situatie in het huidige stadhuis zo slecht was, dan had het college aan mevrouw Biersteker een rapport kunnen overleggen…

Ook de ondernemersraad (OR) is tegen de verhuizing. Nog een punt waaraan je kunt zien dat dit college liegt! Immers de OR is er voor het personeel. Als zij ARBO-technische problemen zouden hebben, dan hadden zij de verhuizing ondersteunt.

Dan is er nog een ander niet geheel onbelangrijk puntje. De huur van het Rabo gebouw zou rond de 8 ton per kaar zijn. Waarom is er niet gekozen voor tijdelijke huisvesting in oude stadhuis aan de Kerkgracht. En het oude belastingkantoor?
De eigenaar van deze panden heeft al jaren terug zijn panden aangeboden voor 4 a 5 ton per jaar. Niet per pand maar voor beide.

De centrale ligging van deze panden en een veel lagere m2 prijs is een beter alternatief dan het Rabo kantoor wat niet bereikbaar is per fiets of openbaar vervoer.

Er wordt weer 8 ton per jaar over de balk gegooid. En dan hebben we het nog niet over de 41 miljoen tussen 2010 en 2014.

Allemaal geld wat ook aan de inwoners uitgegeven kon worden…
Ik heb er geen nette woorden meer voor…..

Marc Nihot
Helder Onafhankelijk!

JCB
7 maart 2018 at 14:25
Is er een onderzoeksrapport waarin staat hoe erbarmelijk de arbeidsomstandigheden zijn in het huidige stadhuis en aan welke gevaren men blootgesteld wordt. Is er een wettelijke risico inventarisatie & evaluatie opgemaakt waarin deze risico’s benoemd zijn en welke beheersmaatregelen zijn toegepast.De ARBO wet biedt heel veel ruimte namelijk, tenzij het gaat om brandveiligheid of gebouw constructies. Er zijn namelijk wel meer gebouwen in Nederland waar kantoorfuncties worden uitgevoerd die niet helemaal meer voldoen aan de wensen van 2018 en zelfs nieuwbouw kan een drama zijn of worden.Het lijkt er op dat dat men een excuus nodig heeft om de verhuizing in gang te zetten.

Remco Duijnker
7 maart 2018 at 15:05
De laatste RI&E is van 2014. Daarna is er in augustus 2015 door de OR aangedrongen op een plan van aanpak dat maar uitbleef en uitbleef.. Het is een zeer uitgebreide scan en met name de adviezen aan de directie zijn nogal ontluisterend. Totaal gebrek aan controle, toezicht en onderhoud op zo’n beetje alle ARBO gerelateerde voorzieningen. Als het rapport wordt doorgenomen dan leest men een enorme ARBO achterstand, simpelweg door geen onderhoud en controles toe te passen. College heeft dus lange tijd zijn medewerkers in onverantwoorde ARBO omstandigheden laten werken die echter wel waren te verhelpen. Door er geen geld in te steken heeft het college eigenlijke geen veilige werkplek gerealiseerd. Dan is het natuurlijk het argument “onverantwoord om nog langer te werken in het gebouw” uitermate discutabel. Dit is overigens niet nieuw aangezien bijvoorbeeld de overdracht van taken aan Cocensus op dezelfde manier ging. Eerst uithollen van menskracht om vervolgens als argument te gebruiken dat er onvoldoende middelen zijn om nog langer zelfstandig de taken uit te voeren en het noodzakelijk was voor toetreding gemeenschappelijke regeling.
Kijkend naar de casus verhuizing en argumenten ziet men hetzelfde patroon. Eerst de ARBO regels niet naleven om vervolgens het argument te gebruiken dat het inmiddels onverantwoord is om nog langer te werken in het gebouw.
En de raad slaapt rustig door.

JCB
7 maart 2018 at 15:13
Dit vermoeden had ik al, dank je voor je toelichting Remco. Dat de OR de Arbeidsinspectie niet heeft ingeschakeld ?

Remco Duijnker
7 maart 2018 at 15:24
Zij heeft daar wel mee gedreigd blijkens de correspondentie. De OR wilde geen verantwoordelijkheid meer nemen voor de ontstane situatie. Kijkend naar de ernstige tekortkomingen had er meteen een melding gedaan moeten worden door de OR.

Glijn
7 maart 2018 at 19:17
Bedankt Remco.
Dat nieuwe stadhuis mag er niet komen.
Alleen al om dit soort luizen streken te belonen.

https://denhelderactueel.nl/2018/03/werken-in-huidige-stadhuis-eigenlijk-niet-verantwoord/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image