Hart voor Bloemendaal – Een film over verkoop van vastgoed in Bloemendaal tegen spotprijs

Verkoop van een pand voor EUR 20.000 in de op een na duurste gemeente van Nederland. We hebben het hier over het voormalig gym gebouw midden in het mooie centrum van Bennebroek. Een verkoop geïnitieerd door wethouder Heijink (VVD). Onze fractie is al diverse keren benaderd door andere belangstellenden, die graag, dolgraag zelfs, eenzelfde deal hadden willen sluiten. Belangstellenden die ons vertelden dat zij ook bereid waren meer te betalen dan die 20k. Zij kunnen hun ogen en oren niet geloven, dat dit object voor zo’n spotprijs is weggegaan.

De hamvraag luidt: waarom. Waarom heeft wethouder Nico Heijink ( VVD) deze prijs afgesproken? De verklaring voor deze super lage prijs is iedere keer anders. We sommen even op wat de wethouder allemaal heeft gezegd, in willekeurige volgorde:

  • Er zou veel asbest in het pand zitten;
  • De fundering was gebroken;
  • Het pand was er zo slecht aan toe dat het wel gesloopt moest worden;
  • Niemand had interesse en de gemeente wilde van het onderhoud af;
  • Het gebouw was slecht bereikbaar;
  • Het gebouw zat aan de school vast;
  • Het had een bestemming maatschappelijk.

Allemaal niet ter zake doend. Dat wordt in de film, die wij u hier laten zien, door een deskundige aangetoond.

Marielys Roos – Verkoop vastgoed BLOEMENDAAL tegen spotprijs

Gepubliceerd op 24 mrt. 2019

Reacties:
https://youtu.be/jDFRjqUj64c

Wij hebben deze deskundige, die zich bij onze fractie meldde, omdat de transactie hem zeer bevreemdde, gevraagd in de commissie Bestuur en Middelen te komen toelichten wat zijn bevindingen zijn.

U raadt het al: dat mag niet. Inspreken in de commissie is afgeschaft. Vlak na de verkiezingen 2018 beloofden alle partijen beterschap. Voortaan zouden inwoners van onze gemeente weer de gelegenheid krijgen om hun volksvertegenwoordigers te kunnen toespreken. We zijn een jaar verder en er is niks van terecht gekomen. Onze fractie vroeg niettemin toestemming om voor deze ene gelegenheid de deskundige aan het woord te laten voor enkele minuten. Immers, onze fractie heeft de verkoop van dit stuk vastgoed op de agenda laten plaatsen van de eerstvolgende commissievergadering.

Geen blije gezichten. Integendeel: gemor en protest. Geen enkele fractie voelde er voor om de deskundige te horen en te bevragen. Dat betekent, dat alle andere fracties het dus wel prima vinden, dat onze gemeente enkele tonnen aan opbrengst is misgelopen. Maar er is meer aan de hand: waarom moest de taxateur het pand taxeren met de uitdrukkelijke instructie, dat hij moest uitgaan van sloop? Wie wordt van deze transactie wijzer? Want eerlijk is eerlijk: in heel Bloemendaal is geen garagebox te koop voor EUR 20.000. Wij willen de wethouder hierover verder bevragen. En dan maar weer afwachten, of wij nu een keer wel een fatsoenlijk en met feiten onderbouwd antwoord krijgen. We zijn er al bijna 9 maanden op aan het wachten.

https://hartvoorbloemendaal.nl/een-film-over-verkoop-van-vastgoed-in-bloemendaal-tegen-spotprijs/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bloemendaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=commissie+Bestuur+en+Middelen
https://robscholtemuseum.nl/?s=verkoop+gemeentelijk+vastgoed
https://robscholtemuseum.nl/?s=afstootnota