Harry Vaandrager – Brief aan Rob Scholte (4)

Lieve Rob,

Het is mij onduidelijk of het publiceren van mijn privémails op jouw site vijandig, vriendschappelijk, collegiaal of gewoon zakelijk bedoeld is. En hoe jouw actie te duiden in relatie tot de veelzeggende afbeelding van de botsauto met het rouwboeket bij mijn 3e brief?

Wat mij echter het meest frappeert is de flinterdunne scheiding tussen fictie en werkelijkheid. Vroeg je mee te gaan in Rob Scholte als personage in een roman. Fictie. Geen reactie op mijn verzoek tot overgave aan deze vorm. En plots wordt fictie werkelijkheid. Of is het andersom? Hoe dan ook verheugend en spannend. Herlees feuilleton nummer 15 (publicatie 12 juli 2015) waarin de ene fictieve Rob Scholte tegen de andere fictieve Rob Scholte fulmineert over het openbaar maken van een brief, privé gericht aan Rob Scholte. Ik citeer: “Uit welk vuilnisvat van welke inrichting hebben ze jou in godsnaam opgevist? Die brief van mevrouw Brink voorlezen, ik zou het niet eens hebben kunnen bedenken. De kraaien vlogen m’n oren uit toen ik het hoorde. Kan je dan nergens respect voor opbrengen? Je hoeft haar kroon niet op te poetsen, maar je breekt hiermee alle wetten van het fatsoen.”

Ik zou bijna spijt krijgen onze samenwerking verbroken te hebben, ware het niet dat mijn vrijheid in schrijven boven alles gaat.

Omhelsd,
harry

1 Comment

  1. Omhelsd? Je bedoelt zoals een python dat doet?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.