Harry Hoogstraten – Johnnie Edgecombe was my brother in law

Met de Marianne van de foto heb ik een zoon in Denemarken. Mijn zoon Jorma is nu  44 jaar en Vibeke heeft met Johnny twee dochters. Johnny had net vijf jaar vastgezeten, omdat hij de voordeur van z’n vriendinnetje Christine Keeler met pistoolschoten had bestookt. Had ze ook maar even open moeten doen. Enfin, het werd een ‘Scandal’, de latere film. Minister Profumo afgetreden, Russische spionnen en Engelse regering naar de klote.

Twee dagen, nadat Johnny weer op straat stond, kwam hij toevalligerwijze bij ons langs in Blackheath, London, en viel als een donderslag voor Vibeke. Ik was al met haar zus Marianne De beide Deense meisjes waren London-waarts getogen met de hoop op een au-pair baantje. Is er niet van gekomen. In Ierland had ik al dat huis in County Kerry.

Ik heb nog een tekst, die Johnny heeft geschreven: ‘Calypso Train’. Hebben wij toen  opgenomen in het eerste nummer van Abracadabra 1977.

Misschien leuk te melden, dat in het stuk van Val Wilmer ‘Johnny and the Jazz Mobile’ de mooie man vóór in de foto (Johnny monitoring the door to the “upstairs…) Chris Filtenborg is, de tandarts-vader van Vibeke a.k.a. Ulla, woonachtig te Olstykke, Denemarken. Hij heeft nog drie dochters en een zoon. Ik ging dus met de oudste dochter Marianne.

Ik sluit een kort gedicht voor Marianne bij. We waren vaak te Olstykke. Met z’n allen overwinteren. Een heel verhaal, maar ik ga dat hier niet allemaal op zitten te halen.

WELLINGTONS MARIANNE

Nearing the village
wearing some large
pair of rubber boots

look by this time
I never have any
socks left.

Plaats een link naar de Dusty Springfield-song: ‘Nothing Has Been Proved’.
Where she sings; “Johnny got a gun..”, waarover terecht wordt opgemerkt, dat ”Johnny doesn’t refer to Profumo but to Johnny Edgecombe”.
It’s on YouTube, a nice song, produced by the Pet Shop Boys.

De woordafbrekeningen in Calypso zijn al posto, d.w.z. nostro.
Johnny heeft de tekst, zoals ie is, zelf aangeleverd, en die is niet langer dan nu (voor zover ik weet, maar het kan zijn, dat hij het heeft opgenomen in zijn biografie uit 2002, geheten ‘Black Scandal’).

Dusty is just fine.

Ik wil één foto nog toevoegen, waarop ik samen met Marianne en Eva achter een tafel op straat zit tijdens het Rose of Tralee festival (om kaarsen, kralenkettingen en gehaakte spullen te verkopen).
Johnny en Ulla waren terug naar Engeland en Denemarken.
Eva (ze is Zweeds en als ik goed ga zoeken zal ik haar achternaam ook wel vinden) heeft heel lang bij ons gewoond, dus één foto nog, omdat die zojuist alhier vorens is beschreven en één gedicht over de visman, die eenmaal in de week langs kwam. Daarin vertel ik iets over Johnny.

Friday FishDay

for Johnnie Edgecombe

The fishman comes by in his
waterblue car sometimes he
comes on Thursday but to-day
is Friday and the mackerel
left the ocean at 2 this mor-
ning he’s been up all night
caught them himself Johnnie
always said I love fish, man
I’m a fish head until he had
enough and left for Denmark
we get 3 big ones very
pretty with sharp clear steel-
blue markings and mother of O
ocean pearl petrol belly hued
a shilling each, few pennies
more than when bought direct-
ly from the boats as they come
into Dingle harbour but we
don’t get to the boats that
early the few pennies more
are well worth the price of
the O ocean pearl petrol
belly slit.

http://sloowtapes.blogspot.nl/2013/07/harry-hoogstraten.html