Haro Kraak – Recht Zaak Youri Plate: Autonomen maken Recht Zaal tot ‘Theater van Af Gehaakten’

Youri Plate, met Sigaret, Donder Dag tussen zijn Aan Hangers in Één van de Pauzes buiten het Gerecht Gebouw in Maastricht (foto Marcel van den Bergh)

Recht Zaak Youri Plate: Autonomen maken Recht Zaal tot ‘Theater van Af Gehaakten

De Staat eist in een Kort Geding, dat Zelf Verklaard ‘Jurist’ Youri Plate stopt met het Verlenen van Mis Leidende Bij Stand aan Geest Verwanten, omdat die hun Veel Financiële Schade zou Toe Brengen. Een Unieke Zaak.

Voor de Recht Bank van Maastricht verzamelt een Kleine Menigte zich in een Kring om een Man in een Licht Grijze Hoodie, hun Fiscale Adviseur. ‘Niemand is Bevoegd in Nederland!’, roept hij triomfantelijk. ‘Er is Geen Grond Wet Meer. We hebben Nu de Bewijzen.’

De Om Standers Juichen. ‘Alle Belasting Terug Vorderen!’, roept een Vrouw.

Een Deel van de Groep draagt Groene T Shirts met de Op Druk ‘Child Lives Matter’. Max van den B, die Eerder Veroordeeld werd, om dat hij met een Brandende Fakkel bij het Huis van Sigrid Kaag stond, filmt het Tafereel met zijn Telefoon en doet Verslag. ‘De Waarheid komt Nu Eindelijk naar Boven’, zegt een Man, die zijn Naam Niet wil Geven. ‘Het zijn Alle Maal Leugens. Familie van mij is Dood Gegaan door het Vaccin. Ik vertrouw Niets Meer.’

De Volkskrant?’, zegt een Vrouw. ‘Daar praat ik Niet mee, Jullie zijn Corrupt.’

De Hoofd Persoon van dit Theater voor Af Gehaakten is Youri Plate. Hij heeft Zo Juist Geprobeerd de Rechter te Wraken in het Kort Geding, dat de Staat tegen hem heeft Aan Gespannen. De Belasting Dienst en het Ministerie van Financiën hebben Plate Gedag Vaard om te Eisen, dat hij Stopt met het Verlenen van Mis Leidende Juridische en Fiscale Bij Stand.

Los Weken van de Overheid

Plate is een Lokale Bekende in Limburg. Hij Organiseerde Anti Corona Demonstraties en Voert Al Jaren Strijd tegen de Overheid, waar van hij Verslag Doet op Sociale Media, voor Duizenden Volgers. Naar zijn Mening zijn Geen van de Ambtenaren en Rechters in Nederland (Nog) Bevoegd, is de Grond Wet Niet Geldig sinds de Tweede Wereld Oorlog en Staan Vele Instanties en hun Vestigingen Verkeerd In Geschreven.

De Belasting Dienst bestaat Niet Meer!’ roept hij Tijdens de Zitting Donder Dag. Zijn Supporters Lachen en Klappen Elke Keer als hij een Punt Maakt. Ze vinden Het Prachtig als hij de Macht Aan Pakt.

De Laatste Tijd treedt Plate op als Zelf Verklaard ‘Jurist’ en staat hij Mensen bij. die Zich Autonoom hebben Verklaard en zich Willen Los Weken van de Overheid. Volgens zijn Eigen Nieuws Brief hebben 2.100 Mensen Zich bij zijn Vereniging Aan Gesloten. Autonomen Vormen een Groeiende Beweging in Nederland met Zeker Tien Duizend Aan Hangers. Ze Menen, dat zij naar Geen Enkel Gezag hoeven te Luisteren en dat zij Geen Belastingen hoeven te Betalen, Geen Boetes, en in Sommige Gevallen Geen Zorg Verzekering, Huur of Hypotheek.

Als Leden van zijn Vereniging daar door In de Problemen Komen,Ttreedt Plate, die Geen Enkele Juridische Op Leiding heeft Gevolgd, op als Gemachtigde en Adviseur. Hij stuurt Brieven en Bezwaar Schriften naar Instanties, of hij Verdedigt hen in de Recht Zaal. De Belasting Dienst zegt Duizenden Foutieve Terug Gaaf Verzoeken te hebben Gekregen Dank Zij Plate en zijn Kantoor. Hij houdt het Zelf op Vijf Honderd Verzoeken.

De Zaak is Uniek. Het komt Vaker voor, dat Autonomen voor de Rechter Verschijnen, maar Het is Voor het Eerst. dat de Staat een Zaak Voert tegen Iemand, die zijn Geld Verdient met het Verlenen van Diensten aan Autonomen.

In Augustus vond een Rechter in Maastricht dat Plate Zo Onbekwaam was ‘Zijn Verhaal is Ongericht, Warrig, Moeilijk te Volgen, maar Boven Al Juridisch Non Sense’, dat hij Geen Gedaagden Meer mocht Vertegenwoordigen. Plate ging In Beroep. Omdat de Zaak Nog Loopt, meent Plate dat de Rechter in het Kort Geding van Daag Voor In Genomen is. Het Wraking Verzoek wordt Even Later Af Gewezen.

Omdat de Belasting Dienst een ANBI Status (Algemeen Nut Beogende In Stelling) heeft, meent Youri Plate, dat Betaalde Belastingen een Gift Zijn en Dus Terug Gevorderd kunnen Worden. Op Soort Gelijke Gronden Vraagt hij Geld Terug, dat zijn Leden aan Nuts Bedrijven of Woning Corporaties hebben Betaald. On Te Recht, zegt de Land Advocaat, de Betalingen zijn Gedaan van Wege een Tegen Prestatie, of om dat ze op Grond van de Wet zijn Verschuldigd.

Schadelijke Praktijken

De Praktijken van Plate zijn ‘Schadelijk voor Iedereen, Behalve voor Plate en zijn Kantoor’, zegt de Land Advocaat. Zij wijst daar bij op de 15 Procent Commissie, die Plate Aan Vankelijk ontving als er Daad Werkelijk Geld werd Terug Gestort aan een Cliënt. Zijn Cliënten lopen Boven Dien het Risico Geconfronteerd te worden met Aanzienlijke Terug Betaling Verplichtingen, met Bijkomende Rente en Boetes. Volgens de Land Advocaat lijdt de Belasting Dienst daar naast Schade door dat Plate een ‘Onredelijk Beslag legt op de Capaciteit’ van de Mede Werkers.

De Advocaat van Plate bestrijdt Dit. Zelfs als de Aan Giftes en Terug Gaaf Verzoeken Onrechtmatig zijn In Gediend, zegt hij, dan is Het aan de Belasting Dienst om die Verzoeken Af te Wijzen en de Burger een Vordering Op te Leggen. ‘In dat Geval lijdt de Belasting Dienst Geen Schade, maar de Burger.’ Bovendien ‘Adviseurs Zoeken Al Tijd Middelen om Minder Belasting te Betalen. Daar zijn wij Nederlanders voor. Zoeken naar Mazen in de Wet is Niet Onrechtmatig.’

Tot Slot neemt Youri Plate Zelf het Woord. Terwijl hij Steeds Meer Verhit Raakt, Strooit hij met Aller Lei Wet Artikelen en Bevindingen, die hij heeft Op Geduikeld uit de Staat Courant of het Handel Register, Telkens houdt hij Uit Geprinte A4’tjes om Hoog ter Bewijs. Hij vertelt, dat hij bij de Belasting Dienst in Heerlen was Om een Map met Aan Giften In te Leveren en dat hem Verteld werd, dat dat bij de Af Deling Buiten Land was. Later kreeg hij Antwoord van de Af Deling Binnen Land. ‘Dat is Fraude!

Hij zegt, dat hij Ter Plekke een Burger Arrest wil Uit Voeren op een Aan Wezige Vertegenwoordiger van de Belasting Dienst. De Rechter is Niet onder de In Druk en zegt, dat hij Gehoord heeft, dat Plate Wel Vaker Dreigt met Beschuldigingen van Fraude en het Persoonlijk Vervolgen van Ambtenaren. ‘Nog Al Agressief Gedrag.’
De Zaak is Te Ingewikkeld om Direct een Uit Spraak te Doen, Zegt de Rechter. Over Twee tot Vier Weken volgt het Vonnis.

Haro Kraak

Volkskrant,

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rechtszaak-youri-plate-autonomen-maken-rechtszaal-tot-theater-van-afgehaakten~b8b11cc0/

https://archive.ph/oebCd#selection-613.0-617.26

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haro+Kraak
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Volkskrant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Staat+der+Nederlanden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Staat+Courant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recht+Bank+Maastricht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Financiën
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Dienst+Heerlen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Dienst+Binnen+Land
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Dienst+Buiten+Land
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Terug+Gave
https://robscholtemuseum.nl/?s=Terug+Betaling+Verplichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=ANBI
https://robscholtemuseum.nl/?s=ANBI+Status
https://robscholtemuseum.nl/?s=Algemeen+Nut+Beogende+In+Stelling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Land+Advocaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grond+Wet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wet+Artikel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bevoegd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maas+in+Wet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Handel+Register
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kamer+van+Koop+Handel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nut+Bedrijf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woning+Corporatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Juridisch+Non+Sense
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voor+In+Genomen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geen+Grond+Wet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+Bevoegd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wraking+Verzoek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beschuldiging+van+Fraude
https://robscholtemuseum.nl/?s=Persoonlijke+Vervolging+van+Ambtenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burger+Arrest
https://robscholtemuseum.nl/?s=Max+van+den+Berg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Youri+Plate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Juridisch+Kantoor+Plate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Juridisch+Bij+Stand
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recht+Zaak+Youri+Plate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Algemeen+Nut
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tegen+Prestatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Betaling+Tegen+Prestatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onredelijk+Beslag+op+Capaciteit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Procent+Commissie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Autonoom
https://robscholtemuseum.nl/?s=Autonomen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theater+van+Af+Gehaakten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Limburg