Harald Vlugt – KOMPAS BERGEN

LS,

Hierbij stuur ik de informatie toe over mijn a.s. expositie KOMPAS BERGEN in het historische kasteel HET HOF, net buiten het centrum van Bergen (NH) op 10 sept. a.s..
Voor mij is het een sentimental journey; terug naar de plaats van de “misdaad”; in Bergen bracht ik mijn kleurrijke en inspirerende jeugd door.
In het kader van het 70 jarig bestaan van de Volkshogeschool Bergen zal ik een speciaal gemaakte installatie KOMPAS BERGEN tonen in de salonzaal.

KOMPAS BERGEN:

In de salon van HET HOF toont beeldend kunstenaar Harald Vlugt ( Bergen NH 1957 ) een bijzondere installatie van meer dan 1000 originele antiquarische ansichtkaarten uit zijn in 30 jaar opgebouwde ansichtkaarten-collectie van Bergen en Bergen aan zee.
Een selectie van uitsluitend horizontale zwart-wit kaarten, soms ingekleurd met ecoline .
De oudste kaarten zijn van voor 1900.
Door de keuze van uitsluitend horizontale ansichtkaarten ontstaat een ruimte vullend panoramisch beeld van het omringende landschap.
Het beeld loopt door over alle 4 de wanden van de salon.
De installatie is een historische spiegel van Bergens rijke verleden en is gemaakt vanuit een kompas-perspectief.
De afbeeldingen van de ansichtkaarten corresponderen met het achterliggende uitzicht; staand midden in de salon, kijkend richting het bos zien we ook daadwerkelijk ansichtkaarten van het bos, of de duinen, het strand, de dorpsrand met Egmond, Alkmaar en Schoorl.
De kaarten worden getoond achter een grote glaswand waardoor het gevoel van een panoramisch uitkijkpunt nog groter wordt.

In de andere zalen zal ik volstrekt nieuwe werken tonen alsook werken die ik maakte n.a.v. poëzie van schrijvers Joost Zwagerman en Adriaan van Dis, die beide ook in boekvorm verschenen .
Daarnaast zal ik o.a. het ontwerp tonen wat ik maakte voor het “austrian curtain” voor het grootste theater op het cruiseschip Queen Mary 2 .

Op 13 en 27 september zal ik een speciale BEELDPROEVERIJ ( collage workshop) geven in het HOF.
Beeldproeverijen gaf ik de laatste jaren veelal in mijn eigen atelier alsook voor het NRC Handelsblad , Vrije Academie en op kunstacademies in binnen en buitenland.
Voor informatie; zie onderstaande link of kijk op de website van HET HOF BERGEN:
http://www.hethof.com/events_451-en.html

allerhARTelijkst,

HARALD VLUGT
Visual Artist
Rozengracht 105-A8
1016LV Amsterdam
T +31(0)206209178
M +31(0)652446008
info@haraldvlugt.com
http://www.haraldvlugt.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image