Hans Brandsma – Woningstichting Den Helder neemt huurwoningen op dak van oude V&D gebouw over: weinig veranderingen voor huurders, wel overlast door verbouwing

Tekening van de Beatrixstraat met de HEMA en V&D door Architectenbureau A Kersbergen (Gemeentelijke fotocollectie Den Helder en Helderse Historische Vereniging)De Beatrixstraat in de jaren 70 Gemeentelijke fotocollectie Den Helder en Helderse Historische Vereniging)V&D Den Helder (Gemeentelijke fotocollectie Den Helder en Helderse Historische Vereniging)Beatrixstraat Den Helder (Gemeentelijke fotocollectie Den Helder en Helderse Historische Vereniging)

Woningstichting Den Helder neemt huurwoningen op dak van oude V&D gebouw over: weinig veranderingen voor huurders, wel overlast door verbouwing

De 22 huurwoningen op het dak van oude V&D gebouw zijn overgenomen door Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed (foto Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven)

Den Helder – Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed hebben 22 sociale huurwoningen overgenomen van Woontij. Het gaat om de woningen op het dak van het voormalige gebouw van Vroom & Dreesmann aan de Beatrixstraat in Den Helder.
Helder Vastgoed directeur Robbert Waltmann verzekerde tijdens een bijeenkomst in schouwburg De Kampanje de aanwezige huidige bewoners, dat er voor hen weinig zal veranderen. Wel gaat de woningcorporatie binnen een week of zes in gesprek met de bewoners over de plannen, die de corporatie heeft met de oude V&D en de consequenties, die dat voor de huurders zal hebben.
De verbouwing van het pand – een plint met winkels op de begane grond en daarboven veertig nieuwe stadsappartementen – zal tot flink wat overlast leiden. De nieuwe verhuurder zal met de bewoners naar een oplossing zoeken om die overlast draaglijk te maken. Het architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam buigt zich over de definitieve invulling van het pand.

Helderse Courant, 5 september 2020, 06:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20200904_81721004/woningstichting-den-helder-neemt-huurwoningen-op-dak-van-oude-v-en-d-gebouw-over-weinig-veranderingen-voor-huurders-wel-overlast-door-verbouwing

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=V&D

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image