Hans Brandsma – Wel of geen aangifte tegen oud wethouder Hans Boskeljon? Belaagde Nicole Moinat zwijgt in alle talen

Nicole Moinat, raadslid PVV in Purmerend (foto YouTube)

Wel of geen aangifte tegen oud wethouder Hans Boskeljon? Belaagde Nicole Moinat zwijgt in alle talen

De tweet van Hans Boskeljon via zijn inmiddels opgeheven Twitter account (foto MHD)

Den Helder – Doet Nicole Moinat, fractievoorzitter van de PVV in Purmerend, nou wel of geen aangifte van smaad of laster tegen Hans Boskeljon, de voormalig wethouder van Den Helder? Tien dagen, nadat Moinat daarmee had gedreigd, is er daarna taal noch teken van haar of haar partij over het incident vernomen en is er nog steeds niets over bekend.

Twee maal een belofte dat ze na haar werk terug zou bellen, tevergeefs ingesproken Voicemail berichten met een terugbel verzoek en een vraag via Whats app. Het bleken keer op keer vruchteloze pogingen. Moinat reageert niet meer. Dat wekt verbazing, nadat ze haar verhaal op 14 januari uit de doeken had gedaan. Samen met haar partij overwoog ze aangifte te doen na een grievend Twitter bericht, dat Boskeljon op sociale media had verspreid.

Voorwaarde

Uit jurisprudentie blijkt, dat Moinat het gelijk zeker aan haar zijde zou kunnen krijgen. Er is sprake van laster als gaat om een grievende boodschap, die in het openbaar is gedeeld en daardoor verder gaat dan een incidentele belediging. Voorwaarde is dan wel, dat de aangifte aan het adres van Boskeljon door Moinat zelf wordt gedaan en niet door haar partij PVV.

Boskeljon vroeg Moinat via een nachtelijke tweet de Hitler groet te brengen, voordat ze zou gaan slapen. Het was een uitvloeisel van een Twitter vete, die begon na een commissievergadering op 12 januari in Den Helder. Wethouder Tjitske Biersteker Giljou wilde niet ingaan op de vragen over de opvang van asielzoekers, waarna raadslid Frank Feeburg hier via Twitter zijn verontwaardiging over uitsprak. Ook Moinat mengde zich in die discussie, waarna Boskeljon de PVV een ’kotskluppie’ noemde en Moinat Boskeljon adviseerde om bomen te gaan knuffelen. Dat verleidde Boskeljon tot zijn gewraakte tweet over de Hitlergroet, die bij Moinat en haar partij in het verkeerde keelgat schoot.

Privé sfeer

In alle commotie die daarna ontstond, stapte Boskeljon op als voorzitter van de Lokale Omroep Stichting in Den Helder en haalde hij zijn Twitter account uit de lucht. Of dat voor Moinat reden genoeg was om geen aangifte van smaad of laster te doen tegen Boskeljon, zal moeten blijken. De politie Noord Holland doet geen mededelingen over een eventuele aangifte uit de privé sfeer. ,,Dat moet de mevrouw, die zich belaagd voelde zelf maar vertellen’’, aldus een woordvoerder. Wij wachten op haar antwoord.

Lees ook
Door PVV belaagde Hans Boskeljon gaat los op TwitterMaak jij nog even de Hitlergroet voor je gaat slapen’ Aangifte wegens smaad of laster dreigt voor oud wethouder

Helderse Courant, 26 januari 2021, 10:15

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210125_57902765

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Boskeljon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjitske+Biersteker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Feeburg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nicole+Moinat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hitler+Groet