Hans Brandsma – College zet Planning voor De Kleine Werf door ondanks Stagnatie: Hotels en Restaurants in 2026 open

Kees Jan Tuin, de vaste Aannemer van de Gemeente , hier bij Aannemersbedrijf A Tuin Den Helder BV, persoonlijk betrokken bij veel plaatselijke Hoofdpijndossiers, waaronder Postkantoor (voorheen RSMuseum) , Zwembad Heersdiep, Parkeergarage Sluisdijk, verder De Kleine Werf en daar over hier onder meer (foto Helderse Uitdaging)

Plan voor De Kleine Werf op Willemsoord (foto NHD)

Kees Jan en het Geheim van de Camping (foto Uitgeverij Om Sions Wil)

College zet Planning voor De Kleine Werf door ondanks Stagnatie: Hotels en Restaurants in 2026 open

Den Helder – De Gemeente Den Helder heeft Ontwikkeling voor De Kleine Werf op Willemsoord voorlopig moeten staken, maar dat is volgens Wethouder Michiel Wouters niet van invloed op het Tijdspad. Volgens Planning wordt de NieuwbouwHotelvoorzieningen en Café Restaurants – in 2026 in gebruik genomen.

Wouters meldt, dat de Planning voortvloeit uit een Motie, waarin het College de Voortgang van De Kleine Werf in Kaart moest brengen. ,,Van een Overeenkomst met Ontwikkelaars is geen sprake, maar Met het Oog op de Grondprijzen en het Regelen van de Erfpacht is er wel een Planning gemaakt.’’

Omstreden

De Plannen voor De Kleine Werf zijn omstreden. Ontwikkelaar Zeestad wil een kleine honderd Hotel Kamers en nieuwe Café Restaurants op die plek. Het stuitte op Verzet van onder meer Hoteliers uit Den Helder en Nabije Omgeving, waardoor een tweede Onderzoek naar de Mogelijkheden in gang is gezet.

Wouters verwacht, dat de Resultaten van een ’Second Opinion’ voor de Onderbouwing van de Plannen in het najaar beschikbaar zijn. Bij een Negatief Oordeel zal de Raad zich opnieuw over de Toekomst van De Kleine Werf moeten buigen en bij een Gunstige Beoordeling kan het College verder met de Ontwikkelingen. In 2022 hoopt het College, dat het Uitgewerkte Plan op tafel ligt, waarna in 2023 een Overeenkomst kan worden gesloten met Ontwikkelingsbedrijf Zeestad, waarna de Bouwgrond in Erfpacht wordt uitgegeven.

De Omgevingsvergunning wordt in 2024 afgegeven, waarna in datzelfde jaar een Begin wordt gemaakt met de Nieuwbouw. Wouters noemt de Planning ruim opgezet. ,,Dat geeft ook de Mogelijkheid om te schuiven.’’

Helderse Dagblad, 30 juni 2021, 14:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210630_3236155

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aannemingsbedrijf+A+Tuin+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kleine+Werf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwembad+Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Parkeergarage+Sluisdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schoffering+Gemeenteraad