Hans Brandsma – Collectie Rob Scholte toch geveild na breuk tussen kunstenaar en advocaten Friedberg & Mahn + DHA – Half januari openbare verkoop

Advocaat Benno Friedberg, die zich terugtrok uit vier lopende Hogere Beroepen en Rob Scholte plus zijn gezin niet langer wenst te vertegenwoordigen (foto VGVisie)

Collectie Rob Scholte toch openbaar geveild na breuk tussen kunstenaar en advocatenkantoor Friedberg & Mahn, Den Helder krijgt deel van de opbrengst

Den Helder – De kunstcollectie van het Rob Scholte Museum wordt toch openbaar geveild. Reden daarvoor is een breuk tussen de kunstenaar en het advocatenkantoor Friedberg & Mahn. Dinsdag is de openbare verkoop door de deurwaarder aangezegd.

De opbrengst van de kunstcollectie, die uit zo’n achtduizend werken bestaat, wordt naar rato verdeeld onder de gemeente en het advocatenkantoor.

De schuld van Rob Scholte aan de Den Helder bedraagt bijna 550.000 euro, bij Friedberg & Mahn heeft de kunstenaar nog een rekening van enkele tonnen uitstaan. De gemeente informeerde dinsdag de raad van Den Helder, dat Friedberg & Mahn Advocaten niet langer de belangen behartigt van het Rob Scholte en zijn museum, dat in het voormalige postkantoor aan de Middenweg in Den Helder was gevestigd. Op uitnodiging van de advocaten is de gemeente Den Helder daarna met het kantoor in overleg getreden. Uitvloeisel daarvan was, dat de gemeente de openbare verkoop van de kunstcollectie van het voormalige Rob Scholte Museum overneemt. Die verkoop zal al in januari volgend jaar van start gaan.

Benno Friedberg, de vaste advocaat van Rob Scholte en zijn museum, wil niet op de breuk ingaan. ,,Het gaat om een relatie tussen een advocaat en een klant en daarbij wordt geheimhouding betracht. Het is een zaak, waar ik graag verder mee was gegaan, want ik had het onrecht. dat Rob is aangedaan graag rechtgezet.’’ Duidelijk is wel, dat het advocatenkantoor het initiatief voor de breuk heeft genomen. Scholte zelf was dinsdag zelf niet voor commentaar bereikbaar.

Rekening

In april 2018 liet de gemeente Den Helder het pand met toestemming van de rechter ontruimen en legde beslag op de kunstwerken. De rekening ging naar Scholte, die niet betaalde. De gemeente werd later teruggefloten door de voorzieningenrechter.

Helderse Courant, 15 december 2020, 17:45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201215_66608890

Half januari openbare verkoop kunstcollectie Rob Scholte

Den Helder – De openbare veiling van de kunstcollectie van Rob Scholte gaat half januari alsnog van start. Dat heeft het College van Den Helder de raad per brief laten weten.

Op 30 november 2020 ontvingen, wij het bericht dat het advocatenkantoor Friedberg & Mahn Advocaten niet langer de belangen behartigt van de voormalig gebruiker van de Middenweg 172 – 174”, zo schrijft het college. “Op uitnodiging van Friedberg & Mahn Advocaten is de gemeente vervolgens met dit kantoor in overleg getreden. De uitkomst van dit overleg is dat de gemeente de executie van de kunstcollectie van het voormalig Rob Scholte Museum overneemt.”

In opdracht van de gemeente zal de kunstcollectie van het voormalig Rob Scholte Museum executoriaal verkocht worden. De executoriale verkoop van de kunstcollectie zal medio januari 2021 van start gaan. De executoriale verkoop is inmiddels door de deurwaarder aangezegd. De opbrengsten van de verkoop zullen naar rato worden verdeeld tussen de openstaande opeisbare vorderingen van de gemeente en van Friedberg & Mahn Advocaten.

Den Helder Actueel, 16 december 2020

Reacties

Flipfluitketel
16 december 2020 At 11:56
Zo, ben compleet verrast. Die zag ik niet aankomen.

edredteketed
16 december 2020 At 14:13
Tja, dat zat er aan te komen natuurlijk, en dan zal Rob wel met een mooie schuld blijven zitten.

Sir Fartsalot
16 december 2020 At 14:14
De laatste akte in deze Griekse tragedie.
Zullen ze quitte spelen? 😉

Ferdi
16 december 2020 At 16:21
Heb nog wel een paar euro liggen als er wat moois tussen zit.

Ad
16 december 2020 At 18:48
Die zooi gaat nul opleveren.
ik denk, dat het afvoeren van die troep nog meer gaat kosten dan het op zal brengen.
Meteen richting HVC is de goedkoopste oplossing.
En zijn we dan eindelijk af van aandacht geven aan dat figuur?

RB
16 december 2020 At 19:07
Vanavond komt grote vriend Scholte op NPO 2, kunnen we weer een half uur klaagzang aanhoren.

’t Kraaiennest
16 december 2020 At 19:16
Het is anderhalf uur, maar had ook een avondvullende documentaire kunnen zijn in vijf delen.

RB
18 december 2020 At 07:26
Ik heb het vijf minuten volgehouden, wat een onaangename vent is het toch. Grote smoel en altijd negatief. Als hij zijn houding veranderd had en gewoon in gesprek was gegaan, in plaats van overal tegen aan te schoppen, was het vast niet zover gekomen.

Jacques
18 december 2020 At 17:03
Een hedendaags geëvolueerd reptielen brein, staat ook geen langere opname van informatie toe.

Piet
16 december 2020 At 22:15
Als ik het goed begrijp hebben de gemeente en de advocaten handjeklap gespeeld.
Mooi, dan kan deze soap eindelijk afgesloten worden.
Ben wel benieuwd wat het gaat opleveren.

Jans
16 december 2020 At 23:35
Als ik terug denk, wat was die stadspartij een boevenbende.

Arthur Bruin
17 december 2020 At 03:13
Waar Twee Kijven. 😉

adriaan
17 december 2020 At 10:33
Dit gaat miljoenen opleveren

Loes Vermeer Lagerveld
17 december 2020 At 10:41
Voor al degenen, die hierboven hebben gereageerd, wil ik het volgende opmerken. Met hetgeen door jullie is gesteld wordt een bewijs van onvermogen afgegeven. Om objectief en zinvol te reageren dient met zich in de zaak te verdiepen en niet van die loze en zinloze kreten te slaken. Even een zeer recente mededeling in deze: de gemeente als VERLIEZENDE partij is in hoger beroep gegaan van het enkele weken geleden gewezen vonnis van de Rechtbank Alkmaar, waarbij aan de gemeente is opgedragen de aangekondigde veiling te staken met veroordeling van de gemeente tot betaling van alle proceskosten. Er lopen nog wel vier zaken, die allen zijn ondergebracht bij het Gerechtshof te Amsterdam . Ik heb het grootste respect voor de vechtlust van Rob Scholte, die het lef heeft te procederen tegen een onbetrouwbare (lokale) overheid. U hoort mij niet zeggen, dat Rob Scholte zal winnen, maar het is wel een gegeven, dat de gemeente in de zaak Rob Scholte al drie maal in het ongelijk is gesteld en even zo vele malen in hoger beroep is gegaan. Ik blijf objectief. Dit geldt ook voor Rob. Hopelijk zegeviert de gerechtigheid. Uiteindelijk is Rob ooit gevraagd om naar Den Helder te komen. Ik blijf erbij, dat dit in cultureel opzicht een verrijking is voor de stad, waar we veel maritieme cultuur hebben, maar in ander cultureel opzicht een museum en galerie van dit niveau hard nodig hebben om Den Helder op de kaart te zetten. Ik wens Rob, Lijsje en de kinderen alle succes en goeds toe. De gisteren uitgezonden documentaire op NPO 2 vond ik indrukwekkend waarin Rob Scholte zijn kwetsbaarheid toont. De woorden van de heer Wouters aan het begin van de documentaire geven aan hoe hij als fractievoorzitter een sterk voorstander is van het museum en als wethouder zich manifesteert als een fervente tegenstander. Een en ander geldt trouwens ook voor wethouder Biersteker. Hoe kan een mens veranderen wanneer men op het pluche zit!!

wissant2015
19 december 2020 At 10:18
Dank je wel voor dit sterke bericht! Ik ben het helemaal met je eens. Rob is een vechter en de gemeente ambtenaren zijn niet te vertrouwen.

peter van straaten
17 december 2020 At 15:18
Ik heb gisteren genoten van de uitzending. Hij blijft in mijn ogen een bijzondere kunstenaar met prachtige kunst en hoop nu, dat hij eindelijk de waardering krijgt, die hij verdiend . Ik roep de gemeente Haarlem, waar ik woon, op om Rob een museum te geven in de stad van Frans Hals.  Daar zou hij prima passen als trekpleister. Hoop, dat daar aan gehoor gegeven wordt.

Dagmar 17 december 2020 At 17:26
Zo spijtig dat het zo afloopt voor hem. Wat een misgunnen van de gemeente Den Helder. Hoe kunnen mensen zoveel energie verloren laten gaan.

Wilhelmus Chris
17 december 2020 At 17:36
Wat heeft deze gemeente een geweldige kans laten lopen om Den Helder op de kaart te zetten als kunstminnende stad. Ze halen eerst een wereldberoemde schilder naar hun stad en als deze in hun ogen te eigenzinnig is, dan willen ze van hem af. Maar alle fenomenen zijn eigenzinnig. Echter, wat kun je verwachten van bestuurders van een Marine havenplaats, die op militaire wijze een stad besturen. Zij zien eigenzinnigheid als schoppen tegen de leiding. Dat dient bestraft te worden. Zo zal Den Helder tot in einde der dagen, een suffe, oninteressante en dom bestuurde stad blijven. Hoe anders had het kunnen zijn.

Willem
17 december 2020 At 17:39
Wat heeft deze gemeente een geweldige kans laten lopen om Den Helder op de kaart te zetten als kunstminnende stad. Ze halen eerst een wereldberoemde schilder naar hun stad en als deze in hun ogen te eigenzinnig is, dan willen ze van hem af. Maar alle fenomenen zijn eigenzinnig. Echter, wat kun je verwachten van bestuurders van een marinehavenplaats die op militaire wijze een stad besturen. Zij zien eigenzinnigheid als schoppen tegen de leiding. En dat dient bestraft te worden. En zo zal Den Helder tot in einde der dagen, een suffe oninteressante en dom bestuurde stad blijven. Hoe anders had het kunnen zijn.

Pieter de Vries
17 december 2020 At 18:02
Wat een schande dit verhaal. Gemeente Den Helder, een plaats waar werkelijk niemand dood wil worden gevonden, heeft een aantal kleinzielige baasjes in dienst. Den Helder moet zich kapot schamen. Daar zitten mensen in de politiek die maatschappelijk helemaal niets brengen anders dan ongeluk en verdriet. Wat een gajes, om te kotsen gewoon.
Iemands levenswerk openbaar veilen. Met ME busjes gereed staan en een gezin uitzetten. Hebben die mensen daar zaagsel in hun kop. Tuig van de richel met een idioot van een burgemeester..

Rob K
17 december 2020 At 19:24
Is het niet zo, dat de Rechtbank heeft bepaald, dat er géén koopovereenkomst was tussen Scholte en de gemeente Den Helder. Wel dat de gemeente ten onrechte de onderhandelingen hierover heeft stopgezet, maar dat verder onderhandelen geen zin heeft, omdat het pand inmiddels is verkocht aan een ander. Heeft het Hof verder niet geoordeeld, dat ontruiming van het gehuurde (niet in bruikleen gegeven) pand was toegestaan, omdat er een achterstand was in de betaling van nutsvoorzieningen. Kortom, de wezenlijke eisen van Scholte zijn juridisch gewogen en afgewezen. Hoe treurig ook voor Scholte, dan is het toch gewoon over en uit.

Winnie
17 december 2020 At 20:16
Gisteravond heb ik naar de documentaire gekeken, waarin ik een gekwelde man zag, die moet op boxen tegen mensen, die eigenaardige spelletjes spelen.  Een spel, waar Rob Scholte totaal niet mee bezig is, maar gedwongen wordt om mee te spelen. Daarom staan zijn museum en zijn kunst werken nu op het spel.
Rob Scholte is een man, die eerlijk is en er geen doekjes om wint. Hij zegt wat hij denkt en houdt van Fair play. Hoe simpel kan het zijn.
Ik wens hem, zijn vrouw en kinderen een fair play en alle goeds.
Winnie

frdrk
17 december 2020 At 20:34
Voor de rest schuld , vraagt hij failliet verklaring aan.Dat wordt bij gebrek aan baten opgeheven.

Bas van ’t Hoff
18 december 2020 At 01:40|
Ik heb met verbijstering gekeken. Heel jammer, dat de Helderse gemeente (uitzonderingen daargelaten) zich zo hard en bureaucratisch heeft opgesteld ten opzichte van een kunstenaar, die, misschien als een lastig personage te boek staat en ondanks vele triomfen ook vele tegenslagen heeft gekend, wel een internationale allure heeft en de Nederlandse kunstscene begin jaren 90 op de kaart heeft gezet. Ik was ook heel benieuwd naar wat zijn museum te bieden had, maar nu heeft Den Helder mij op dit gebied helaas niks meer te bieden, alleen maar maritieme geschiedenis, super jammer en een gemiste kans.

RB
18 december 2020 At 11:10
Waar twee kijven hebben twee schuld.

Dick Berts
18 december 2020 At 12:32
Ja, dat is ALTIJD zo. Als u morgen van uw fiets wordt getrokken door een fietsendief, dan zagen we uw fiets in twee stukken. Heel wijs.

Flipfluitketel
18 december 2020 At 15:10
Helemaal niet, die fiets had hij geleend en niet teruggegeven, toen het werd gevraagd. Dan kun je hem wel als fietsendief bestempelen, maar dat was dus niet het geval, toen het voorkwam in de rechtszaal.

Dick Berts
18 december 2020 At 16:27
Flip, ik had niet de bedoeling om met mijn fietsverhaal een rechtstreekse link te leggen met de zaak van Rob Scholte. “Waar twee kijven hebben twee schuld”, is vaak waar, maar beslist niet altijd. Tussen dat vaak en niet altijd zit een grote categorie mensen, die uit gemakzucht enorm veel onrecht wordt aangedaan, door een dom concept voor.

Flipfluitketel
18 december 2020 At 18:19
Daar heb je gelijk in Bert. Dacht even door het artikel, dat je de zaak Scholte bedoelde (jumping to conclusions).

Dick Berts
18 december 2020 At 23:05
Wat een sportieve reactie! En wat knapt deze site daar meteen van op. Dank je wel, Flip.

RB
19 december 2020 At 18:54
Kent de heer Berts de uitdrukking iemand naar de mond praten?

RB
18 december 2020 At 19:12
U reageert net als die Scholte, alles enorm overdrijven en lekker uit z’n verband rukken, heer Berts, dit is de exacte reden. dat Scholte er uit is geknikkerd, niet voor rede vatbaar, niet luisteren, niet willen betalen, op en top narcist, de hele wereld draait om Scholte.

J
20 december 2020 At 09:32
@RB, ik weet niet of je de docu hebt bekeken, maar dan zie je twee “zeer betrouwbare” politici, ene Wouters en Bierstekers. Deze twee staan haast synoniem voor het het gehele bestuur van Den Helder. List en bedrog, dus schuif het niet alleen af op Scholte. Schuiling, Kuipers, Visser konden er ook wat van. Over die andere zwalkende vertegenwoordigers en raadsleden, maar niet te spreken. Juist bijzondere mensen, doen bijzondere dingen en maken de mooiste dingen. Dat zijn vaak niet de makkelijkste mensen. Maar ja, dat kan het volk niet uitstaan. Binnen de lijntjes kleuren, anders lig je eruit. Zeker in Den Helder!

RB
20 december 2020 At 10:33
Als u voorgaande reacties had gelezen had u kunnen lezen, dat ik die documentaire niet langer dan 5 minuten heb kunnen kijken, omdat ik onpasselijk werd van die negatieve schreeuwlelijk, iets buiten de lijntjes kleuren is niets mis mee, maar alleen maar er buiten is larie, net zo’n beetje als die recalcitranten, die momenteel weigeren om mondkapjes te dragen in openbare ruimten en Openbaar Vervoer, dat soort gedrag kan ik niet tegen en het is gewoon provoceren. Dat is exact wat die Scholte dus ook continue doet, de grenzen opzoeken en overschrijden om aandacht te trekken, nu krijgt hij eindelijk (over zichzelf afgeroepen negatieve) aandacht is het ook weer niet goed.

frdrk
21 december 2020 At 10:00
Heel knap van je RB , dat je na vijf minuten al tot zo’n oordeel over een persoon kan komen.

RB
21 december 2020 At 18:29
Heb ik een training in gehad en bij recalcitrante Scholte is het ook niet echt een uitdaging.

sjaakoosterwaal
18 december 2020 At 11:57
Alleen maar verliezers en de grootste gladde aal zit nu in Groningen.

adriaan
18 december 2020 At 15:09
Wordt vervolgd.

frdrk
21 december 2020 At 08:46
Inderdaad, wordt vervolgd. Rob Scholte trekt de gemeente weer voor de rechter. Nu met een nieuwe advocaat. Hij wil via de rechter de openbare verkoop van zijn kunst wederom blokkeren.

RB
3 januari 2021 At 10:09
Dat er nog advocaten zijn die er in trappen, de vorige moesten betaald worden door middel van in beslag genomen kunstartikelen.

frdrk
4 januari 2021 At 14:38
Eerst gebruikte de gemeente gemeenschapsgelden voor het voeren van procedures tegen Rob Scholte, door opgebrachte belasting gelden en nu willen ze dat wij weer geld uitgeven om de in beslag genomen kunst te kopen om met dat geld de advocaten van Scholte te betalen. Dan betalen we twee keer voor dat spelletje. DACHT HET NIET!!!

RB
4 januari 2021 At 19:08
Scholte’s advocatenkantoor Friedberg & Mahn heeft al eerder executoriaal beslag gelegd op de kunstwerken van Rob Scholte, omdat hij zijn advocaatkosten niet meer kon betalen. De raadslieden zijn dus de oudste beslagleggers, zegt de rechter. Zij moeten daarom eerst de kans krijgen om iets van de goederen te verkopen. Als de advocaten niet binnen een redelijke termijn verkopen, is de gemeente alsnog aan zet. Wat die termijn is, is niet bekend. Friedberg gaat met zijn cliënt bespreken hoe een en ander moet worden aangepakt.
Bron stichting-jas.nl

Roan
21 december 2020 At 09:56
Nou, ik moet wel toegeven: dankzij Rob hebben we wel wat te doen in deze saaie tijden. Lekker mekaar afzeiken op Den Helder Actueel is toch een gezellig tijdverdrijf tijdens de lockdown.
Ga vooral door.

adriaan
23 december 2020 At 12:41
Rob houdt Den Helder op de kaart!

Sir Fartsalot
24 december 2020 At 09:32
Het imago van Den Helder blijft in stand! 😉

siriusalpha
29 december 2020 At 22:00
Wat een intrieste vertoning. Gemeenteraad en Burgemeester komen me eerder als karikaturen voor dan de gekwelde en dus opvliegende Rob Scholte. Onderschat de kunstcollectie niet, die zal genoeg opbrengen. Maar de bureaucratische mechanismes, waarmee men hem van zijn collectie heeft afgeholpen, liegen er niet om. Wat een ijskoude verwaande klootzakken lopen daar rond, inclusieve foute stropdassen. Nederland op zijn smalst. Hoe symbolisch en tragisch. Wie de documentaire heeft gezien begrijpt niet waarom men Rob Scholte dit gebouw niet heeft willen doen kopen, alsook een hak heeft gezet met de energiekosten. Rob wil kopen en betalen, maar ad absurdum wordt de collectie in beslag genomen, en tegen een woekerprijs opgeslagen. Vermoedelijk dacht men, dat er meer geld verdiend ging worden met het project van de aannemer, en wilde men om geen enkele andere reden van hem af. Voilà. Zelden zoiets naargeestig gezien. Hoedje af, Den Helder. En dan ben ik niet eens een fan van Rob Scholte.

Marcel de Knijf
2 januari 2021 At 10:59
Vier jaar lang (2014 – 2018) heb ik het in de gemeenteraad meegemaakt. De Helderse politiek wordt verziekt door lieden, die slechts één ambitie hebben: er zelf (financieel) beter van te worden. Dat dergelijke politici hun huik naar de wind zetten, wanneer de gelegenheid zich voordoet, mag niet verbazen. Het gaat echt niet alleen om de genoemde wethouders. Heel wat raadsleden blijken van hetzelfde allooi te zijn en hopen alsnog hun kans te krijgen.
Overloop eens rustig alle in de raad vertegenwoordigde partijen en kijk naar het handelen van hun raadsleden en vooral fractievoorzitters. Het is niet nodig hier namen te noemen: je ziet het zelf wel!
Maar zij zitten er doordat de kiezers voor hen hebben gestemd. Er is maar één oplossing: kiezer jaag in 2022 die kliek er uit!
Een tip: lees eens het boekje “Palermo aan het Marsdiep” (nog verkrijgbaar bij bol.com).

HZdwg
2 januari 2021 At 18:37
Op wie moeten de kiezers van Den Helder dan wél stemmen?
Kandidaten moeten én van goede wil én competent zijn.
Dat het moeilijk en misschien bijna onmogelijk om een ploegje bij elkaar te brengen, dat aan die (hoge) eisen voldoet. Dat is een structureel probleem, lijkt me, van de gemeentelijke politiek overal in Nederland.

Mandy Seinstra
3 januari 2021 At 01:01
FvD natuurlijk!

HZdwg
3 januari 2021 At 07:15
Noch van goede bedoelingen, noch van competentie is veel gebleken in die partij, met uitzondering misschien van die oude man die ons over dat brilletje aankijkt.

Ad
4 januari 2021 At 19:24
Behalve te lui om ook maar één seconde te werken, is het in de bovenkamer al niet veel beter, he? Was je maar zo fanatiek met aan het werk gegaan.

Marcel
2 januari 2021 At 11:20
Rob is een beste man, maar kan beter praten met zijn handen.
Als al zijn slimme vrienden en Rob zelf eens energie staken in de werkzaamheden van vastgoedbedrijven waren ze al lang vertrokken. Bepaalde mensen in de gemeente worden er beter van als vastgoedbedrijf Tuin dit koopt, dat staat vast. Had nou gewoon subsidie ontvangen en rechtszaken mee betaald. En zeker niet je hoofd in het zand steken als je geen nutsbedrijven betaald, want dat kost je zelf het hoofd en terecht. Iedereen moet nutsbedrijven betalen, dus Rob ook. Maken jullie je maar niet druk! Rob is niet gek en heeft nog heel veel van zijn werk in bezit.
Ik wens hem met zijn Familie een mooi 2021

Cosmos
2 januari 2021 At 12:01
Wat een zootje mislukte bestuurders heeft Den Helder, een Commissaris van de Koning. die lam achterover leunt bij zoveel bestuurlijke misstanden, die de kunst, de burgers van Den Helder en Rob Scholte privé grove schade berokkend .
Zelden zoveel schorem bij elkaar gezien in de raadkamer, met die slappe laffe verraderlijke burgemeester voorop, de lamzakken in de gemeenteraad aanvoerend.
Wat een verlies!! Tegen de wens van de meerderheid van de burgers in, tegen gemaakte afspraken en beloften in, tegen de kunst, tegen Rob Scholte persoonlijk, met al eindresultaat allemaal verlies dragend.
Behalve dan door de onderlinge deal met een projectontwikkelaar, die er nu dure appartementen in de plaats gaat bouwen.
Iets moois vervangen door iets lelijks, cultuur door bulldozers, en dat allemaal op kosten van de burger zelf, die graag had gezien dat het museum er zou blijven .
Dan het optreden van de hersenloze hermandad, de onmondige slaafjes van het juridisch tuig, de gerechtelijke macht, die wederom faalt iets van cultuur en volksbelang te beschermen tegen willekeur, graai machten en achterkamertjes deals met het grootkapitaal.
Iemand iets afnemen, uitzetten, het in beslag nemen van alles wat hem dierbaar is, om daarna met getructe opslagrekeningen diegene alles compleet te kunnen afnemen is misdadig, crimineel, vals, vooropgezet, bedrieglijk en onmenselijk.
Hoop dat de burgers van Den Helder de politiek verantwoordelijken in de volgende verkiezing hard afstraffen, en dat Rob Scholte een goede gedegen juridisch ervaren en onderlegde advocaat vindt, die hem zal bijstaan in de schadeclaim tegen gemeente Den Helder en de bestuurders persoonlijk kan aanpakken op hun malversaties.
Iemand zijn museum afnemen, de wijze van handelen, de grote schade aan burgers en individu, met als sluitstuk 8.000 werken ter veiling brengen om de opslag van inbeslagname te bekostigen is iets waar een zware prijs op komt te staan .
Rob ik wens jou en jouw dierbaren alle sterkte. Wat wacht is een lange rechtsgang om jou schade vergoed te krijgen, desnoods tot het Europese Hof doorgaan en je zal winnen, fijne kerel!!!
Alle sterkte en kracht daarin toegewenst,
Hartelijke groet,
Cas

Ad
4 januari 2021 At 19:25
Nu heel snel die ouwe troep veilen of in de oven. dan meteen stoppen met aandacht geven aan die profiteur. Gezeur over die prutser heeft nu wel lang genoeg geduurd.

SK
8 januari 2021 At 02:01
Voor wie in de toekomst een kat en muis spelletje met deze gemeente wil aangaan, Je bent gewaarschuwd! Ze procederen je de totale vernieling in met geld van de eigen inwoners.

frdrk
8 januari 2021 At 09:20
Rechter heeft openbare verkoop verboden. Scholte krijgt de tijd tot 5 februari om zijn kunst zelf te verkopen, tegen minimaal de taxatie waarde. die door een taxateur van de gemeente is vastgesteld.

https://denhelderactueel.nl/2020/12/half-januari-openbare-verkoop-kunstcollectie-rob-scholte/

Reacties Facebook Rob Scholte Museum

Gerard Bakker
Smerige ventjes: B&W Den Helder!

Marita Stomp
Ik heb de documentaire gezien en. oh, ik heb de hele nacht niet kunnen slapen! ik vind het zo klote voor Rob Scholte en zijn gezin ! Ik hoop zo, dat er ergens een plek is, of een gemeente of een geldschieter, die Rob wil helpen met dit! Wat goed, dat dit gefilmd is ! Het is een heel intense documentaire. Waarom heeft niemand een crowdfunding gestart? Toendertijd ? Rob is duidelijk een echte kunstenaar. Hij denkt veel groter dan die kleinzielige en naargeestige ambtenaartjes . Hij is helemaal niet moeilijk. Hij uit zijn emoties en dat waardeer ik ten zeerste. Rob is ook mens en mensen hebben emoties. Zeker als ze onrechtvaardig behandeld worden! Ik ben niet zo goed met ICT dingen ,maar als iemand een crowdfunding actie start voor Rob en het Rob Scholte Museum, dan wil ik graag geld storten. Ik verdien niet zo veel, maar als er veel mensen een beetje storten kan dat al snel heel veel worden! Rob Scholte en Lijsje Scholte, heel veel sterkte,ik wens jullie.

Margareth Heijne
Ongelooflijk!! Wat een smerige streken, Den Helder. Jullie hadden op de kaart kunnen staan! Eindelijk een geweldig kunstenaar. Schande!

Jetske Ykema
Margareth Heijne Ja, een geweldig kunstenaar, die onder andere zijn collages door Oost Europeanen in elkaar laat plakken en alleen zijn eigen naam er onder zet. 😉

https://www.facebook.com/robscholtemuseum

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions

5 Comments

 1. Deze zaak geeft toch wel een fantastisch tijdsbeeld. Een advocaat incasseert vele tonnen voor het invullen van wat formuleren en het houden van enige praatjes bij de rechtbank. Ja, conform de regels dus, zogenaamd fair. Zijn primaire taak: het overeind houden van het Rob Scholte Museum. Als Scholte deze mega bedragen niet meer kan opbrengen, legt zijn advocaat beslag op de collectie van het museum en laat die publiek veilen. Het doet me een beetje denken aan mensen, die hun hond naar de dierenarts brengen. Als het beestje daar van een van zijn kostbaarste bezittingen wordt beroofd, roepen we: “De hond is geholpen”.

 2. Helemaal waar, Dick, maar wie wordt er in deze zaak geholpen?
  Als de berichtgeving nou eens met gefundeerde feiten onderlegd wordt, is het toch niet helemaal, zoals het naar buiten wordt gebracht.

  • Snel door Den Helder rijden naar de boot naar Texel. Niet uitstappen. Ook op weg terug snel door door deze ambtenaren cultuur barbaren gemeente heen. En niet omkijken.

 3. L.C. Vermeer-Lagerveld. 16 december 2020 op 14:38

  De berichtgeving is van “de gemeente”. Zoals elke berichtgeving van de gemeente wordt hier weer een zogenaamd gekleurd bericht gelanceerd. Het is lastig om dit exact uit te leggen, maar voorlopig heeft de gemeente hoger beroep ingesteld tegen het vonnis, waaruit bleek, dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld door zich op te werpen als eerste beslaglegger en de gemeente de voorgenomen veiling moest staken. Wordt vervolgd.

  • Tineke van der Haar 17 december 2020 op 10:54

   Onbegrijpelijk, dat niemand in ons rijke kunstminnende (?) land de liefde en het vermogen op kan brengen om een eind aan dit conflict te maken.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.