GroenLinks Den Helder – Hoezo ‘onderling respect?’ + Delano Weltevreden – ‘Poging tot veranderen is oprecht’ – Redactie DHA – Formateurs aanvaarden opdracht

Hoezo ‘onderling respect?’

De kop is eraf, de eerste raadsvergaderingen zijn achter de rug. Na de installatieraad was er op 23 april een extra raadsvergadering, aangevraagd door de fracties van Beter voor Den Helder en de ChristenUnie. De ontruiming van het Rob Scholte Museum was aanleiding om de raad bijeen te roepen. Het werd een avond lang vergaderen, zonder dat er iets besloten werd of veranderd werd aan de situatie. Tijdens mijn inbreng heb ik gezegd, dat dit dossier alleen maar verliezers kent. Rob Scholte is zijn museum kwijt, net als Den Helder.
Maar ook de raad is verliezer, van alle grote woorden over samenwerking en onderling respect was tijdens de vergadering niets te merken.

Nieuwsbrief van GroenLinks Den Helder, 4e jaargang, Nr. 4, juni 2018

PDF:
Groen, Nr. 4, juni 2018

‘Poging tot veranderen is oprecht’

Helderse Courant, 17 mei 2018

Helderse Courant, 17 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Formateurs aanvaarden opdracht

Den Helder – Na een gesprek met Carlo Assorgia en Harmen Krul hebben de beide formateurs Kees Boelema Robertus en Hans Huibers de formatieopdracht voor een nieuw college voor Den Helder van Beter voor Den Helder en het CDA aanvaard. Dat meldt de gemeente donderdag in een persbericht namens beide heren.

De opdracht is om zo spoedig mogelijk een college te formeren van Beter voor Den Helder, CDA, VVD, Seniorenpartij, Stadspartij Den Helder, PvdA en ChristenUnie, dat kan rekenen op een stabiele basis in de Raad voor de komende vier jaar. Zij hebben daarbij de ruimte om alle stappen, die zij daarvoor noodzakelijk achten, te zetten.

Zij vangen vandaag aan met hun werkzaamheden. Als eerste stap zullen zij afzonderlijk met alle zeven beoogde collegepartijen spreken, voor een nadere kennismaking en om een beeld te krijgen van de inhoudelijke en politieke wensen van de zeven partijen. Na deze gesprekken zullen zij bepalen wat de wenselijke en noodzakelijk vervolgstappen zijn.

Den Helder Actueel, 17 mei 2018 – 11:57

Reacties:

Henk van Kuijk
17 mei 2018 at 12:30
Wie is Kees Boelema Robertus, de reden dat hij is gevraagd? Marine? VVD? Hier een rijtje vragen voor de formateurs:
Wilt u dhr Schuiling houden?
Wilt u Zeestad behouden?
Wilt u Port of Den Helder behouden, 7 miljoen bijpassen?
Wilt u steeds bijpassen bij de schouwburg?
Wilt u eindelijk de burgers openheid geven over de tekorten verhuizing schouwburg? (over 6 weken volgt uitspraak rechter)
Wilt u dhr Scholte laten beschikken over zijn geestelijk eigendom, zijn kunst, om te kunnen werken?
Wilt u transparant zijn bij alle financiën?
Wilt u de burgemeester dwingen om te gaan praten met de advocaat van Scholte (hij loog dat alle mogelijke gesprekken waren gevoerd)?
Wilt u luisteren naar de bewoners, en geen coffeeshop doordrukken?
Wilt u inspraak geven aan burgers bij openbare kunstwerken?
Wilt u een nieuw stadhuis bouwen?
Wilt u 1 miljoen verspillen aan verhuizing ambtenaren, waar eenvoudige aanpassing stadhuis mogelijk is?
Nou, dan worden ze het snel collectief eens, met zijn zevenen……

Ed
17 mei 2018 at 17:41
Jeetje, ben zo blij dat ik niet gestemd heb. U……….Wat een verspilling van tijd en geld……Bah. 7 partijen die het eens moeten worden. pfff………………… Dat kan helemaal niet; waarvoor je ook staat…….. Ik stem voor het stemmen op maximaal 8 tot 10 partijen.

Judge X
17 mei 2018 at 18:07
Wie niet stemt die telt niet mee.

Ed
18 mei 2018 at 23:55
ghe ghe (redelijk voorspelbaar deze reactie)…U vergeet mijn laatste zin…. Dat is mijn essentie. Maar ik hoop dat u veel plezier beleeft aan de door u uitgebrachte stem. En nou maar hopen dat uw stemprio’s wordt gedeeld door de andere 6 partijen. Succes!

Corina van den Blink
18 mei 2018 at 07:51
Als je niet stemt, heb je geen recht op te reclameren, vind ik.

strandloper
19 mei 2018 at 00:54
Stemmen is hetzelfde als teveel drinken (alcohol). Daarna is een kater verzekerd.

Fred
17 mei 2018 at 21:31
Beste Henk .volgens mij zou het bestuur in Denhelder alleen maar kunnen werken als met 4 wethouder,s van buiten af aan steld . Die orde op zaken steld ,En vergeet de oplichting niet een Ambtenaar die hantekeningen vervalst namens het stadsbestuur wethouder,s & Raadsleden zijn hier van op de hoogte … Jij hebt het alleen over de VVD / D66 / CDA / stadspartij De lokalen partije kunnen hier nooit tegen op .ook al word mevrouw Biersteker wethouder , Wethouder geurt visser ? Hoe was hij niet kapot gemaakt ? was het dan niet waar ook zijn Hantekening was vervalst ? School 1 . ( ja je hebt gelijk Denhelder verdient meer dan dit bestuur verdient Denhelder echt niet ? Sssssssssss ( Oja dan dit nog omdat ik niet goed schrijf of lief was die 14 jaar dat ik daar werkte ) had men het recht niet dit te doen Den helder is ziek al 20 jaar gr je vriend Fred ook mijn Hantekening is vervalst .

Anoniem
18 mei 2018 at 12:02
Misschien ook eens vragen waar het werkelijk om draait voor de inwoner van Den Helder … Hoe denkt u om te gaan met sport, onderwijs, sociale voorzieningen, inrichting openbare ruimte, duurzaamheid… om zo maar eens een paar zaken te noemen waar het echt om draait in het leven.

Guido
17 mei 2018 at 12:40
Als PVV stemmer hoop ik dat de formatieopdracht zal mislukken.
Ik vind dat het tijd wordt voor een frisse wind.

Jans
17 mei 2018 at 12:45
Henk van kuijk, de stadspartij zij wat jaren gelede burgermeester er uit.zeestad er uit.gemeentehuis verplaatsen nee u ja of was het nee.schouwburg nee gaat geen stuiver heen dus wel.scholte en kos 1 groote soap.enzv. beter voor den helder gaat de zelfde kant op nee zeggen maar tekenen bij het kruisje.

Ed
17 mei 2018 at 17:17
Jeetje…. Ik kan e.e.a. afleiden aan uw reactie Jans. Maar lees uw beperkingen zelf maar terug in uw reactie

Dorst
17 mei 2018 at 14:07
Dit kost allemaal weer geld en dat schijnt Den Helder in overvloed te hebben. Straks 7 miljoen in een haven steken waar de helft van het personeel zonder problemen weg kan omdat zij er alleen zijn voor een goed betaald makkelijk baantje. Bizar wat er in Den Helder gebeurt! Ik schaam mij al als ik moet zeggen dat ik in Den Helder woon en ze blijven het maar erger maken..

RB
17 mei 2018 at 16:07
’t is net de Muppetshow hier met de Helderse raad…..

Ad
17 mei 2018 at 17:36
tsja…. deze 2 zullen ook wel net zo lang blijven doorkloten tot de landelijke dieven er gewoon weer inzitten.
iets met gouden koets-strontkar of zo…..
stadpartij….we werden genaaid
carlo cs……we worden weer genaaid

Frk.
18 mei 2018 at 09:33
Stadspartij, is genaaid. ! De gehele partij is door een messentrekkende/overlopende Fractie naar de slachtbank gebracht.

George
18 mei 2018 at 10:27
Koekje van eigen deeg

Kobus
18 mei 2018 at 11:04
Ad. Inderdaad we worden door Carlo c.s. genaaid. Veel geschreeuw maar weinig wol en geen ruggengraat. Dat is frisse wind …..maar niet bestuurlijk.

Henk van Kuijk
18 mei 2018 at 11:55
Het is jammer dat Beter op geen enkele manier reageert op de kritiek dat deze combinatie niet in overeenstemming is met de verkiezingsuitslag, waarbij de zittende coalitie 5 zetels verloor en afgestraft werd. Transparantie is niet aanwezig. Bij het CDA trouwens ook niet, noch bij meneer Huibers. Er zijn gemeenten waar de formatie heel openbaar is. Hier heersen de achterkamertjes, tot in Turkije toe.

Harmanus J Johansen
18 mei 2018 at 13:21
Ik krijg de indruk, dat het beter voor Den Helder boven het hoofd groeit en men de pijp aan Maarten geeft.

JCB
18 mei 2018 at 13:55
Met al die ego’s hier in DH moet je wat proberen, ik denk dat Carlo allang door heeft dat overige coalities gewoon niet haalbaar zijn met al die ondermijners. Wat moet je anders ? Vind het knap dat hij nog steeds de energie heeft om ermee door te gaan.

Henk van Kuijk
18 mei 2018 at 14:53
Ha, “al die ondermijners”? Je bedoelt CDA, VVD, D66, PvdA en de Stadspartij die de onbeschofte streek uithaalden om achter de rug van de nieuwe raad even Scholte eruit te gooien, en hem het werken nu onmogelijk maken? En die al voor de verkiezingen stiekem een coalitie smeedden? Dat zijn pas betrouwbare compagnons en geen ego’s.

flipfluitketel
18 mei 2018 at 18:24
Henk stop nu eens je wordt nu vervelend je snapt niets begrijpt niets je ben een haperende LP je wraak gevoelens zijn niet gezond en je zal als mens eens verder moeten durven kijken dan je neus lang is.

Uwe Smit
18 mei 2018 at 20:42
Beste Henk, Het is voor mij onbegrijpelijk en een raadsel, dat jij met je kennis en kunde niet bent gevraagd door de Helderse politieke partijen om verkiesbaar te zijn als raadslid, wethouder te worden of informateur of formateur voor een coalitie. Wel moet ik opmerken, dat bij de verkiezingen ik geen biljet kreeg om te stemmen op een voorkeurscoalitie. Ik vermoed, dat Carlo Assorgia en Harmen Krul beiden hier niet de juiste keus maken om Hans Huibers en Kees Boelema Robertus hiervoor aan te stellen, terwijl jij binnen en week de coalitie had kunnen vormen. Jou vragenlijstje was een goede basis geweest om mee te beginnen. Het eindresultaat zullen wij nooit weten. Denk ik.

Henk van Kuijk
18 mei 2018 at 21:32
Dag Uwe, dank voor je waarderende woorden. De LOS vroeg mij op verkiezingsavond of ik niet gevraagd was. Ik antwoordde toen dat twee partijen mij gevraagd hadden kandidaat te zijn op hun lijst, maar dat college en raad nu slecht worden geleid, daarom deed ik het niet. Dat zou alleen maar botsingen geven, want ik zeg graag de waarheid. Ik ben ook gepolst als onafhankelijk inspraakbegeleider, dat is in principe mogelijk. In de huidige gedachte combinatie zie ik me niet als wethouder, omdat de verkiezingsuitslag voor de derde keer genegeerd wordt.

Dick Berts
18 mei 2018 at 22:56
De wereld wordt bij de dag onrechtvaardiger. Het wordt ook steeds lastiger om onrecht te bestrijden. Daar is een gigantisch doorzettingsvermogen voor nodig. Nog maar een enkeling is zo moedig om zich onvermoeibaar in te zetten voor rechtvaardigheid. De massa heeft daar geen interesse in. Die wil alleen de nieuwste roddels horen en constant geamuseerd worden. En neem je het twee keer voor dezelfde vertrapte figuur op, dan is het gaap. Doe je dat drie keer, dan ontstaat er zelfs boosheid…..

Rik Nolles
18 mei 2018 at 15:49
Wat ik zo verbazend vind, is dat in elk formatievoorstel de Seniorenpartij van die gluiperige Remco Duynker genoemd wordt. Gezien zijn verleden eigenlijk te vreemd voor woorden.

https://denhelderactueel.nl/2018/05/formateurs-aanvaarden-opdracht/