Greet Kolhorn – NoorderKunstKring bij Rob Scholte Museum, 25 mei 2016

Link naar foto-album NKK bij Rob Scholte:
https://www.flickr.com/photos/nkk-dh/sets/72157668827803276/

De laatste woensdagavond van de maand staat in het teken van saamhorigheid, een avond waarin wij samen eten, maar ook worden geïnformeerd over (nieuwe) kunstuitingen door middel van film, lezing of museumbezoek.
Vanavond was het een bezoek aan het Rob Scholte museum aan de Middenweg te Den Helder, waarbij wij na ontvangst met koffie werden rondgeleid en geïnformeerd door Rob Scholte zelf.
De expositie kent een zekere opbouw en laat vooral verzamelingen zien.
In de grote zaal werken met houtsnijwerk en houtinleg en bamboesnijwerk uit delen van Azië gemaakt in een systeem wat bij ons vroeger het Gilde werd genoemd. Ook zelf ontworpen (vloer)kleden, waarbij je je kunt voorstellen dat je liggend met anderen een potje halma gaat spelen.
In de verschillende zalen zijn verzamelde werken uit verschillende kunstperioden te zien en we kregen uitgebreid uitleg over het ontstaan van deze perioden. Van impressionisme tot expressionisme, post-expressionisme, pop-art en werken uit de laatste periode waarin alles al is geweest.
Rob Scholte studeerde aan de Gerrit Rietveld academie en maakte onder meer deel uit van het Kunstenaarscollectief W139.
Hij is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden uit zijn omvangrijk archief en plaatst ze in een andere context en geeft hen nieuwe betekenis.

Zijn werk hangt in o.a.
Museum de Fundatie te Zwolle,
Stedelijk Museum Amsterdam
Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch
Hij exposeerde o.a. in Zwolle, Heino, Neurenberg, Venlo, Amstelveen, Hannover, Rotterdam en deed mee aan de Biënnale van Venetië

Greet Kolhorn
NoorderKunstKring PR

Geplaatst op 28 mei 2016 door webbeheer

http://wp.noorderkunstkring.nl/2016/05/28/2016-05-25-nkk-bij-rob-scholte-museum/