Gert van der Maten – Niet genoeg animo glasvezel + Glasvezel mislukt Heerhugowaard + Weinig interesse + Marten Visser – Minder glasvezel + ‘Knoop doorhakken’ + DHA – Geld glasvezel op stranden

Nog niet genoeg animo glasvezel

Alkmaarse Courant, 20 juni 2018

Alkmaarse Courant, 20 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Glasvezel mislukt in Heerhugowaard

Alkmaarse Courant, 30 juni 2018

Alkmaarse Courant, 30 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Zo weinig interesse, hoe kan dat nou?

Alkmaarse Courant, 30 juni 2018

Alkmaarse Courant, 30 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Veel minder interesse in glasvezel

Schager Courant,2 juli 2018

Schager Courant,2 juli 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

‘Half juli knoop echt doorhakken’

Marten Visser - 'Half juli knoop echt doorhakken', Schager Courant, 2 juli 2018

Schager Courant, 2 juli 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Geld voor glasvezel op de stranden

Den Helder – De gemeente wil eenmalig bijdragen aan de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Ondernemers in het buitengebied zijn steeds afhankelijker van breedband internet. De Helderse ondernemersvereniging (HOV), LTO Noord afdeling Julianadorp en de gemeente Den Helder hebben dan ook het voortouw genomen om de aanleg van snel internet via glasvezel in het buitengebied van Den Helder mogelijk te maken. Photonic Networks is momenteel druk aan het inventariseren, of ze bij voldoende deelname nog dit jaar kunnen starten met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in de Koegraspolder.

“Daar waar juist ons grootste toeristisch recreatief aanbod is, het gedeelte langs de Zanddijk en op de stranden, is digitale ontsluiting door te weinig aansluitingen onrendabel”, aldus de gemeente in een persbericht. “Grote partijen als Ziggo en KPN werken daarom niet mee.”

Daarom stelt het college van B&W de gemeenteraad voor om eenmalig een bijdrage te doen om ook daar glasvezel aan te leggen. Wethouder economische zaken Edwin Krijns legt uit: “Het toerisme in Julianadorp groeit. Dus ook de behoefte aan overal goed bereik hebben. De gemeenteraad heeft het college daarom opgedragen een plan uit werken voor het realiseren van gratis Wifi netwerken, vooral daar waar de toerist is. En dat is vooral op slecht bereikbare stranden en in duingebieden.”

Subsidie

“Voor de aanschaf van apparatuur is weliswaar inmiddels een beroep gedaan op de Europese subsidieregeling WiFi4EU, maar door technische mankementen heeft de Europese commissie de mogelijkheid om aan te melden nu verplaatst naar het najaar 2018. Daarmee lijkt de gewenste snelle ontsluiting van de strandslagen weer op de lange baan geschoven te worden. Daarom heeft Photonic Networks de kosten berekend om het stuk Zanddijk tot en met strandslag Duinoord van glasvezel te voorzien. Als deze kosten eenmalig door de gemeenteraad worden betaald en er zijn tien abonnementen, dan kan ook dat deel altijd snel online zijn. Wat weer meer mogelijk maakt voor onze ondernemers in het toerisme en de agrarische sector!”

Den Helder Actueel, 4 juli 2018 – 11:56

Reacties:

RB
4 juli 2018 at 18:56
waarom zou je in godesnaam internet op het strand willen hebben…… wat een onzin weer, laat die klotetelefoon toch gewoon eens voor wat het is en geniet van de natuur en gezelschap…..

Gertjan
4 juli 2018 at 19:24
Glasvezel in de stad lijkt mij nuttiger, voor bedrijven en inwoners. Voor de toeristen is een knappe 4G dekking voldoende lijkt me, ook omdat er binnen Europa voor iedereen dezelfde tarieven gelden. En 4G is veel veiliger dan een openbaar Wifi netwerk. En ik geef RB ook wel gelijk, laat die telefoon gewoon eens thuis, en doe dat ook als je gaat autorijden of gaat fietsen.

https://denhelderactueel.nl/2018/07/geld-voor-glasvezel-op-de-stranden/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=glasvezel