Gerechtsdeurwaarders kantoor Van der Meer & Philipsen – Openbare bekendmaking + Delano Weltevreden – Spoedzaak over oude postkantoor Den Helder

Openbare bekendmaking

Helderse Courant, 14 november 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Spoedzaak over oude postkantoor Den Helder

De gemeente en kunstenaar Rob Scholte treffen elkaar op dinsdag 28 november opnieuw voor de rechter.

De gemeente wil Scholte uit het voormalige postkantoor bij het treinstation zetten, maar de rechter heeft daar in kort geding geen toestemming voor gegeven.

De gemeente vecht dat besluit nu aan in een spoedprocedure.

Tegelijkertijd praten de beide partijen over de verkoop van het gebouw aan de kunstenaar. Wethouder Lolke Kuipers zegt, dat de gemeente er met Scholte uit wil komen.

Advocaat Benno Friedberg, die Scholte vertegenwoordigd, vindt dat de gemeente het dan niet handig aanpakt.

Omdat de grieven van de partijen bij een spoedprocedure meteen kenbaar moeten worden gemaakt, denkt Friedberg, dat die emoties kunnen oproepen, die de gesprekken negatief kunnen beïnvloeden. Scholte heeft een bod van 245.000 euro op het postkantoor gedaan.

Wethouder Kuipers zegt, dat de andere bieder ’een veel hoger bod’ heeft uitgebracht. “In het gesprek met de heer Scholte komen wij met een tegenbod. Ik hoop, dat wij eruit komen”, aldus Kuipers.

Lees ook:
’Laat Rob Scholte z’n museum maken’
https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/laat-rob-scholte-zn-museum-maken
Gemeente bereidt weer rechtszaak voor tegen kunstenaar Rob Scholte
https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/gemeente-bereidt-weer-rechtszaak-voor-tegen-kunstenaar-rob-scholte

Noordhollands Dagblad, 14 november 2017, 19:20

Reacties:

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
De gemeente Den Helder heeft al € 185.000 aan advocaten betaald om kunstenaar Rob Scholte uit zijn museum te krijgen — en daar blijft het dus niet bij… Schande!

Tjitske Biersteker · Hogeschool ijsselland
Als ik dan als raadslid vraag wie die bieder is en tegen welk bod, dan blijft het behoorlijk stil. Reden waarom nu Behoorlijk Bestuur dezelfde vragen ook stelt. Wellicht dat het helpt om druk op de ketel te houden. Raadsleden hebben in elk geval recht op deze informatie, maar dit college trekt zich daar weinig van aan.

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Ik ben reuze benieuwd of de burgemeester van Den Helder inmiddels de moeite heeft genomen om het Rob Scholte Museum voor de eerste keer met een bezoek heeft vereerd… Wat een cultuurbarbaar!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Je kunt niet rustig en vriendelijk overleggen, en tegelijkertijd zeggen: “Maar we willen je er gewoon toch uitgooien.” Heel hypocriet. Het communicatieniveau van dit college is bedroevend.

Adelheid Dekker · Sociale Academie
Deze dementvriendelijke gemeente is tevens ook de meeste mensonvriendelijke gemeente. Communicatie is dus toch een vak apart.

Monique Kohn · Den Helder
Het lijkt erop dat ze hem er gewoon uit willen hebben voor de verkiezingen zodat een nieuw college te maken krijgt met voldongen feiten.

Jaap Holtzapffel · Uitgever bij Avenue #357
Inwoners van Den Helder: accepteer het zoals het is… U krijgt de burgemeester en wethouders die u verdient!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/spoedzaak-over-oude-postkantoor-den-helder

1 Comment

  1. Rob Scholte moet gewoon bij z’n bod blijven, dat er een andere bieder zou zijn beweerd Kuipers om zich een betere onderhandelingspositie te verschaffen en bij het Gerechtshof zal de gemeente wederom in het ongelijk gesteld gaan worden.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.