Gerard van het Reve – Een goede les + Ik bak ze bruiner: Het geheim van de smid + Een goede les + Eendje kwak kookt zijn eigen potje (1969)

Gerard van het Reve (foto CambiumNED)

Ik bak ze bruiner (foto YouTube)

Gerard Reve – Verzameld Werk

Een goede les

Gerard Kornelis van het Reve – Ik bak ze bruiner

Circus Reve. Een literaire Komedie (foto marijkeschermer.nl)

Gepubliceerd 15 aug. 2009

Lieve jongens en meisjes! Jullie weten natuurlijk allemaal, dat ik dus heel prachtige en mooie verhalen en gedichten en boeken voor grote mensen geschreven heb, die heel fijn zijn om te lezen. Die boeken zijn dus hartstikke fijn, zoals dat mooie boek “De Avonden” en “Tien Vrolijke Verhalen,” en “Werther Nieland”. In mijn warm menselijke, fel realistische boeken “Op Weg Naar Het Einde” en “Nader Tot U” kun je dus lezen, wat allerlei papa’s met andere papa’s doen. Dat is dus heel fijn, en daarom wilde ik even goed iets leuks voor jullie schrijven en voorlezen, en dat staat nu op deze plaat. Bijvoorbeeld hoe iemand een haarkam in een schaal met pudding laat vallen! Of een echte drol in een steelpan, hoe die alsmaar overkookt. Of een drol, die uit een geweer weggeschoten wordt! Hoe iemand een echte drol van stront in zijn schoen krijgt, niet van onderen dus, maar echt er in, want dat kan. Dat is nu weer eens iets heel anders! Ik hoop, dat jullie met volle teugen genieten. Dag lieve deugnieten van me! Jullie snoepgrage Oom Gerard houdt veel van jullie! Daag!
Gerard K van het Reve

Reacties
https://youtu.be/Q9qty4oEwd4

Ik bak ze bruiner: Het geheim van de smid + Een goede les + Eendje kwak kookt zijn eigen potje (1969)

Gerard Kornelis van het Reve – Schraalhans Keukenmeester (1969)

Gerard Reve – Eendje Kwak

Gerard Reve (foto Twitter)

Gepubliceerd op 15 jan. 2017

Drie van de vier sprookjes, die Gerard Kornelis van het Reve voorlas op het EP’tje ‘Ik bak ze bruiner’ uit 1969. ‘Het geheim van de smid‘, ‘Een goede les‘ en ‘Eendje kwak kookt zijn eigen potje‘. Hilarisch!

Reacties
https://youtu.be/bjpGm4O-Dyo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerard+Reve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerard+Kornelis+van+het+Reve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sinterklaas