Gerard van Engelen – Ziekenhuis tekent voor ‘ondergronds’ + Brandveilig – Deel ziekenhuis Den Helder dicht wegens rookontwikkeling + NH Nieuws – Ziekenhuis Den Helder ontruimd

Ziekenhuis tekent voor ‘ondergronds’

Alkmaarse Courant, 21 december 2017

Alkmaarse Courant, 21 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Deel ziekenhuis Den Helder dicht wegens rookontwikkeling

Een deel van het ziekenhuis in Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep is vanmiddag wegens rookontwikkeling enkele uren gesloten geweest. Er vielen geen gewonden. De rook was het gevolg van werkzaamheden op het dak.

Aan het begin van de middag werd een aantal poliklinieken ontruimd en werd de spoedeisende hulp gesloten wegens rookontwikkeling. Ook schrapte het ziekenhuis de spreekuren voor de rest van de dag. Het operatieprogramma werd stilgelegd. Operaties die al waren begonnen, zijn afgemaakt.

Schoonmaakwerkzaamheden

Alle afdelingen zijn in de namiddag weer vrijgegeven na een controle door de technische dienst. ,,Er moet nog wel schoonmaakwerk worden verricht’, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. ,,Als dat is gebeurd, kunnen de afdelingen weer draaien.” Het Helderse ziekenhuis heette vroeger het Gemini Ziekenhuis. Dat fuseerde in 2015 met het Medisch Centrum Alkmaar tot de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Brandveilig.com, 20 december 2017, laatst bijgewerkt 21 december 2017

http://www.brandveilig.com/nieuws/deel-ziekenhuis-helder-dicht-wegens-rookontwikkeling-52987

Noordwest Ziekenhuis Den Helder ontruimd wegens rookmelding

Gepubliceerd op 20 dec. 2017

Na een rookmelding is vandaag een deel van het Noordwest Ziekenhuis Den Helder ontruimd. De rook ontstond door werkzaamheden aan het dak. De Brandweer schaalde gelijk op naar een grote brand.

Reacties:
https://youtu.be/xEZAAqSgxHE