Gerard van Engelen – ‘Dakpannengate’ + Rob Bakker – Handel dakpannen mag blijven + Hans Brandsma – Uitbreiding GP Groot + Adri Klinkenberg – Folgers wil 1,5 ton + FuB – Folgers verliest

‘Dakpannengate’ nu voor rechter

Alkmaarse Courant, 7 december 2017

Alkmaarse Courant, 7 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Handel in dakpannen mag blijven

Alkmaarse Courant, 18 januari 2018

Alkmaarse Courant, 18 januari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

https://www.arie-oud.nl/

Verdere uitbreiding voor GP Groot

Alkmaarse Courant, 10 januari 2017

Alkmaarse Courant, 10 januari 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Folgers wil 1,5 ton van Bergen

Alkmaarse Courant, 3 maart 2018

Alkmaarse Courant, 3 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Oud organisator kofferbak markt Schoorl Hein Folgers verliest rechtszaak van gemeente

Na overtredingen die overlast veroorzaakten kreeg Folgers eerder al een ‘gele kaart’

Krijgt de gemeente Bergen ongelijk in een hoger beroep over de kofferbak markten in Schoorl, dan kan de gemeente een schadeclaim verwachten. Dat liet de advocaat van oud organisator Hein Folgers begin maart dit jaar nog hoopvol weten tijdens een zitting bij de Raad van State. Het zou allemaal anders lopen voor Folgers, want… de burgemeester en het college van Bergen hebben terecht de deur gesloten voor organisator Hein Folgers. Dat heeft de Raad van State woensdag 18 april beslist in een hoger beroep van de man die in Schoorl jarenlang kofferbak markten organiseerde.

Na overtredingen die overlast veroorzaakten bij de kofferbak markt aan de Sportlaan, kreeg Folgers al een ‘gele kaart’ van het gemeentebestuur. Hij mocht op proef nog wel enkele maanden een markt organiseren. Maar toen bleek toch weer dat Folgers zich niet aan de voorschriften van zijn vergunning hield. Volgens Folgers lagen de problemen niet aan hem, maar aan de plaatselijke situatie.

Het gemeentebestuur was al eerder van plan om een alternatieve plek voor de kofferbak markten in Schoorl te zoeken. Folgers kwam met een locatie aan de Rijksweg die volgens hem wel geschikt is. Maar het gemeentebestuur weigerde hem daarvoor vergunningen te verlenen, omdat die locatie onder meer vanwege verkeersveiligheid ongeschikt is.

Volgens de Raad van State is die weigering terecht. Toen het gemeentebestuur vervolgens besloot om toch weer kofferbak markten toe te laten aan de Sportlaan, deed Folgers daarvoor ook een aanvraag. Maar Folgers vond een dichte deur. Een andere organisator kreeg de vereiste vergunning. De Raad van State oordeelt dat Folgers geen waarborgen leverde dat de markt aan de Sportlaan nu wel zonder problemen zou verlopen. Dat had hij vanwege de voorgeschiedenis wel moeten doen, zegt de Raad.

Flessenpost uit Bergen, 27 april 2018

https://flessenpostuitbergen.nl/oud-organisator-kofferbakmarkt-schoorl-hein-folgers-verliest-rechtszaak-van-gemeente/