George ten Kate – Creëren is een manier van zijn

Het is een vertekend beeld, dat onze generatie heeft van de kunstsector. Het gaat veel verder dan alleen de werken, die je ziet hangen aan de witte muren van de stille galeries. Het is een inspirerende wereld, vol fascinerende mensen. die een essentiële rol vervullen in de ontwikkeling van Amsterdam als cultuurstad, zowel intellectueel als op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Waar muziek al op zeer hoog niveau een plek heeft veroverd in het hart van onze generatie – kijk maar naar de ver ontwikkelde clubcultuur, die we hier hebben – blijft beeldende kunst nog altijd buiten het keuzepatroon als het gaat om uitgaan. Maar waarom het één uitsluiten, als het elkaar juist kan versterken?

One Day A Month laat zien hoe een bredere kunstervaring – zoals een overlap van muziek en beeldende kunst – bij kan dragen aan Amsterdam en haar bewoners en dat zij net zo veel te bieden heeft als de nachtelijke cultuur. die we kennen van clubs.

Een levend bewijs van deze stelling is George ten Kate. Ontsnapt uit het negen tot vijf kantoorleven heeft hij zijn draai gevonden als kunstenaar. Creëren is zijn manier van zijn, wat terug te zien is in zijn werk. Zijn schilderijen zijn het overblijfsel van een buitengewoon leven, gekenmerkt door intensiteit en moedige openheid naar het onbekende, en biedt inzicht in de diepten van de menselijke ziel.

Na een eerdere samenwerking met Stichting Stem van de Nacht nodigde George ons uit in zijn studio om ons te laten zien, wat er schuilgaat achter de uitbundige en kleurrijke werken.

Wat blijkt – de artiest is minstens zo uitbundig en kleurrijk als de doeken, die hij produceert. Met kleding onder de verf en een fles wijn binnen handbereik laat George ons zien hoe hij te werk gaat. Afgesloten met een koptelefoon verdwijnt hij als het ware in zijn eigen concentratie. De wereld om hem heen lijkt even niet meer te bestaan, en na het lege canvas een korte periode te hebben bestudeerd, laat hij ons vol overgave zien, dat creëren inderdaad zijn manier van zijn is.

George is slechts één van het legio aan kunstenaars, die onze cultuur verrijken met hun passie. Geselecteerd en verzameld zijn de velen van hen terug te vinden in galeries en musea.

Een donderdag per maand bezet One Day A Month de galeries in de Jordaan, om te laten zien, dat deze wereld niet alleen bedoeld is voor opgeschroefde verzamelaars, maar juist een fascinerende plek kan zijn vol ongeplande verrassingen en absurditeiten. De eerste overname door One Day A Month vindt plaats op 29 maart 2018.

Be there.

Facebook evenement:
http://bit.ly/odam003

Camera – Sem Laming
Regie/editing – Sander Lowie

Creëren is een manier van zijn from ODAM on Vimeo.

Vimeo, Tuesday, February 27, 2018 at 10:20 AM EST

https://vimeo.com/257719627

https://www.georgetenkate.nl/fullscreen-page/comp-jjidnzag/b43302c7-85b9-11e8-a9ff-063f49e9a7e4/0/%3Fi%3D0%26p%3Dlclfe%26s%3Dstyle-jjidnzbl

https://www.georgetenkate.nl/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/george-ten-kate-evolution-and-jim-carrey/