George Knight – Oproep voor Publieks Actie Rob Scholte

Rob Scholte – Flat Screen IV (deel van een 4 Luik) (foto Geirge Knight)

Oproep voor Publieks Actie Rob Scholte

Van Vele Kanten wordt Huiverig Gereageerd op de Situatie, waar Kunstenaar Rob Scholte Te Recht in is gekomen. In een Eind Uitspraak bepaalde het Gerechts Hof Amsterdam op 6 december 2022, dat Scholte ‘De Kosten van Ontruiming van het Voor Malige Rob Scholte Museum (Ruim 3 Ton) en Opslag Kosten (Ruim € 120.000,- ) aan de Gemeente Den Helder [moet] betalen’.

Scholte heeft dat Bedrag Niet en is aan de Bedel Staf geraakt. Het ziet er Niet naar uit, dat hij Zelf Ruim € 420.000,- kan betalen. Naar verluidt logeert hij bij zijn Moeder en heeft hij Geen Atelier.

Dit zou Geen Kwestie van Schuld, Verwijtbaarheid of Terug Kijken moeten zijn, maar van Menselijkheid om Scholte een Nieuwe Start te Geven en er voor te Zorgen, dat hij de Kwestie Den Helder Definitief achter zich kan laten. Financieel en Mentaal.

Scholte is een Getalenteerd en Gewaardeerd kunstenaar met Verdiensten voor de Nederlandse Beeldende Kunst. Hij verdient een Nieuwe Start om Vol Energie Nieuw Werk te maken en Los te Komen van de Kwestie Den Helder, die hem achter volgt. Voor Al Collega’s uit de Beeldende Kunst en Individuen uit de Museum Sector zouden zich zijn Lot aan moeten trekken en zich Praktisch in moeten zetten voor het Vinden van een Oplossing.

Complicatie lijkt dat Rob Scholte Veranderd is en Zich laat Kennen als Dwars Ligger. Begrijpelijk door de Aan Slag en de Gevolgen Daar Van en de Voort Durende Problemen in Den Helder. Maar Onder dat Harnas schuilt de Kunstenaar.

Scholte zou een Bemiddelaar of Vertrouwens Persoon moeten aanvaarden, die zijn Belangen dient, zijn Financiën saneert, de Kwestie  De Politiseert en Scholte Weer Nieuw Artistiek Perspectief geeft.”

Wie dat Kan Zijn, valt Niet te Zeggen. In Elk Geval een Collega Kunstenaar, een (Voor Malig) Museum Conservator of Directeur of een (Voor Malig) Kunst Bestuurder die de Jaren 1980 en 1990 heeft mee gemaakt en Goed Aan Voelt.

Gebekvecht, Verongelijktheid en Omzien in Woede helpen Rob Scholte Niet. Hij moet Juist uit die Sfeer Gehaald Worden. Als dat (Nog) Mogelijk is. Nodig is een Publieks Actie, die Scholte laat zien, dat hij Niet Alleen staat en hem Financieel en Praktisch helpt.

Collega Kunstenaars, die hem Goed kennen zouden de Eerste Stap kunnen Zetten om Zo’n Actie van de Grond te Tillen en de Mede Werking van Rob Scholte er voor te Verzekeren.

georgeknightlang.wordpress.com,  8 december 2022

https://georgeknightlang.wordpress.com/2022/12/08/oproep-voor-publieksactie-rob-scholte

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+Knight
https://robscholtemuseum.nl/?s=Publieks+Actie+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstenaar+Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstenaar+Jaren+90
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+Conservator+Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+Conservator+Jaren+90
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+Directeur+Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+Directeur+Jaren+90
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunst+Bestuurder+Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunst+Bestuurder+Jaren+90
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaren+90

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image