Gemeente Den Helder – RI17.0143 Start kort geding procedure i.v.m. beslaglegging (PDF) + Ronald Boutkan – Vragen over verkoop voormalig postkantoor

RI17.0143 Start kort geding procedure i.v.m. beslaglegging

PDF:
Gemeente Den Helder – RI17.0143 Start kort geding procedure i.v.m. beslaglegging Middenweg 172-174

Vragen over verkoop voormalig postkantoor

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur wil opheldering over de verkoopdeal, die het college heeft gesloten met Tuin, over de overdracht van het voormalig postkantoor aan de Middenweg. Raadslid Michiel Wouters wil weten, welk bedrag hiermee gemoeid is en wie nu precies de nieuwe eigenaar wordt.

De vragen van Behoorlijk Bestuur aan het college:

1) Mede gelet op het belang voor de stedelijke ontwikkeling en het imago van de stad, bent u het met ons eens, dat de informatie aan de raad met betrekking tot de verkoop en bestemming van het voormalige postkantoor niet voldoet aan de actieve informatieplicht van het college aan de raad?
2) Wat is het bedrag, waarvoor “Tuin” het voormalig postkantoor heeft gekocht en is dit gelijk aan het in de media genoemde “hoge” bod?
3) Wat zijn de voorwaarden (in uitputtende zin), die contractueel zijn verbonden aan de overdracht?
4) Wanneer is de overdracht van eigendom van het voormalige postkantoor voorzien?
5) Betreft de gunning tot koop de privépersoon Tuin, het aannemingsbedrijf Tuin, dan wel een andere (samengestelde) rechtspersoon met die naam?

Den Helder Actueel, 4 december 2017 – 10:12

Reacties:

Dick Berts
4 december 2017 at 11:13
In een recente radio uitzending van de Los verklaarde de heer Tuin dat uitsluitend de gemeente bezwaar heeft tegen de openbaarmaking van het bedrag van zijn bod. Uiterst verdacht. Kennelijk heeft de gemeente een hoop te verbergen bij deze deal.

Judge X
4 december 2017 at 11:42
Ter aanvulling en voor wie het gemist heeft:
https://youtu.be/PmWKQ1LVLQY

Judge X
4 december 2017 at 11:32
Vijf vragen van BB, die allen samen komen in één gebiedend democratisch verzoek aan ons crypto-communistisch bestuur : ” Openheid ! “, of in een taal die ze waarschijnlijk beter verstaan, ” MaCHOTb ! “.

Hijneken
4 december 2017 at 11:37
In de raadszaal zijn toch geen geheimen?

Fred
4 december 2017 at 11:45
Nee Pilsje , alleen anonieme brieven

Fred
4 december 2017 at 11:39
Of…. Een hoop te verliezen bij een eventuele rechtszaak. Twee dingen hebben ze zo wie zo al verloren., Hun geloofwaardigheid en hun gezicht.

tjitskebiersteker
4 december 2017 at 11:49
Goede vragen. Al sinds bekend worden van de gunning aan Tuin probeer ik namens de CU antwoord te krijgen op vragen over (de achtergrond van) het bod. Tot op heden niet gelukt, maar misschien dat er nu duidelijkheid komt.

Ziener
4 december 2017 at 12:05
Ik voel een leermoment aankomen.

Fred
4 december 2017 at 12:12
Ik een steen ! Je weet wel, van die Ezel.

Jonathan
4 december 2017 at 13:36
Er zal wel een dealtje gesloten zijn zodat Tuin vrijwel niets hoeft te dokken en denk maar niet dat Kuipers D66 en Schuiling VVD er iets van laten zien aan de raad of aan de Helderse bevolking.

Kees Jan
4 december 2017 at 16:09
Deze zaak stinkt van het begin tot het eind.
Waarom informeert het college de gemeenteraad niet?
.
Dhr wouters heeft net als mevr. Biersteker al eerder vragen gesteld over de verkoop van het postkantoor, maar steeds krijgen zij geen eerlijk antwoord. Het lijkt wel dat het college zichzelf zo erg in de nesten heeft gewerkt dat ze er niet meer uitkomen. De waarheid zal hun ongetwijfeld de politieke kop kosten.
.
En waarom houden de fracties van de stadspartij en PvdA hun mond… Of nog erger waarom dekken zij het college af als het gaat om hun wanpraktijken…. Zouden de geruchten dan echt waar zijn, dat Peter Reenders als dank ergens een hoge bestuurlijke functie krijgt? En dat er voor Andries Pruiksma een grote loods beschikbaar wordt gesteld?
.
Misschien moet er maar is een goede onderzoek journalist gezet worden op dit college. De beerput die zij hebben veroorzaakt word door het “Postkantoor” opengemaakt. Maar er zit nog veel meer stront in die put wat nog boven water moet komen….

Anton Hagen
4 december 2017 at 16:53
Naar mijn idee moet de heer Scholten wel op de hoogte zijn van het bod wat Tuin gedaan heeft.
Het was toch een openbare inschrijving en dan moeten de andere bieders toch ook aanwezig zijn als het hoogste bod bekend wordt gemaakt?
Maar ik ben geen deskundige in deze materie,wie het echt weet graag reageren hoe het wel gaat met

Kees Jan
4 december 2017 at 18:09
Bij een openbare inschrijving betekend het niet dat alle inschrijvers de biedingen te zien krijgen van de andere bieders. Anders kunnen zij hun bieding aanpassen. De biedingen worden na het inschrijftermijn door de notaris geopend in het bijzijn van de aanbieder. Die gaat vervolgens de biedingen bekijken en controleren op de gunningcriteria. Daarna wordt er gegund in dit geval op basis van prijs.
Op dat moment kan het bod, in dit geval door Tuin pas openbaar worden gemaakt.
.
Zover ik uit de media heb begrepen heeft Scholte niet meegedaan aan de aanbesteding maar heeft hij daarbuiten onderhandeld met de gemeente. Hij kan dan ook niet op de hoogte zijn van het bod.
.
De geruchten gaan dat het bod van Scholte hoger is dan van Tuin. En dat is de reden dat het college het bod niet openbaar wil maken. Echter is het college verplicht verantwoording af te leggen aan gemeenteraad. Die is als hoogste bestuursorgaan “eigenaar” van het gemeentelijk vastgoed.

Dick Berts
4 december 2017 at 18:49
Ik moet om formele redenen nog een minimale slag om de arm houden, maar het is 99,9% zeker dat Tuin een lager bod heeft uitgebracht dan Scholte. Den Helder is een COMPLETE maffia stad geworden.

Peter
4 december 2017 at 19:03
Als dat zo is Dick dan praat Tuin in het filmpje ook onzin. Hij zegt immers dat zijn bod hoger is dan de bodemprijs die de Gemeente hanteert in de bieding voorwaarden. Overigens is het hele betoog van Tuin een lachertje, immers hij biedt op een pand waar hij feitelijk niets van weet. De interviewer moet hem zelfs van alles uitleggen om hem aan het praten te krijgen. Maar Tuin liet zich niet om de tuin leiden en liet het voorkomen nog geen woord met de Gemeenten te hebben gewisseld over het reilen en zeilen van het Postkantoor. Mensen met een beetje mensenkennis prikken zo door het betoog van Tuin heen. Hoef je geen psycholoog voor te zijn.

Peter
4 december 2017 at 18:58
De Gemeenteraad gaat hierin ook niet doortastend optreden. Zoals in het verleden laten ze zich weer met een kluitje het riet in sturen. En niemand in de Raad durft door te pakken. Ze weten stuk voor stuk dat Schuiling ze te grazen neemt als ze één keer vergeten met hun ogen te knipperen. Wat Kees Jan over Pruiksma en Reenders schrijft sluit ik zeker niet uit. Het is een heers en verdeel dictatuur die er heerst op het Stadhuis. En wie niet aanhaakt wordt snoeihard geëlimineerd. Ook dat wordt door de Raad gepikt, refererend aan de anonieme brief die Schuiling destijds voorlas om Geurt te tekkelen. De helft van de Raad zat tijdens het voorlezen van deze brief te snotteren en te kwijlen i.p.v. doortastend op te treden door het vuur aan Schuiling zijn schenen te leggen. Let op, dit gaat ook weer als een sisser aflopen. Mijn voorspelling? Het college gaat de Raad mededelen dat het in het kader van de Rechtsgang het verkeerd is een openbaarheid van het bod te geven om de Gemeente niet in een nadelige positie te manoevreren. Onzin natuurlijk, maar het gaat gepikt worden. Immers niemand wil op z’n geweten hebben dat hierdoor de Gemeente een Rechtzaak gaat verliezen. Schuiling zal deze zinsnede haarfijn in peperen als er iemand in zijn ogen recalcitrant is.

Dick Berts
4 december 2017 at 19:01
Den Helder heeft helemaal geen gemeenteraad, maar een schaapskudde die de raadszaal als stal gebruikt. De hoogste tijd om de boel daar uit te mesten.

Peter
4 december 2017 at 19:06
Jij de riek en ik de kruiwagen Dick.

Dick Berts
4 december 2017 at 19:13
Regel ik ook een goed gasmasker voor je.

Peter
4 december 2017 at 19:28
Is goed Dick. Het college schijnt nogal winderig te zijn.

Fred
4 december 2017 at 20:04
Vergeet de platte wagen, de pek en veren niet als jullie het Kremlin aan de Bijlweg uit gaan mesten

tjitskebiersteker
4 december 2017 at 22:37
“de gemeenteraad” bestaat niet. Er is sprake van een coalitie, die het college steunt en volgt, en een oppositie die kritisch is, vragen stelt, meningen heeft maar gewoon geen meerderheid haalt. Dat betekent dat besluiten altijd met een vaste verdeling worden genomen, waarna ook degenen die tegengestemd hebben mede verantwoordelijk zijn voor de genomen besluiten. Ik zou het graag anders zien, maar dit is wel de politieke realiteit. De verhoudingen in de gemeenteraad kunnen en zullen bij de komende verkiezingen vast wijzigen, maar dan nog moeten er andere meerderheden komen om zaken (langzaam) te veranderen.

Dick Berts
5 december 2017 at 00:28
Beste Tjitske. Ik zie jou, Michiel en Danielle beslist niet als schapen. Maar dat heb ik al zo vaak opgeschreven, dat ik de uitzonderingen op de regel wel af en toe ongenoemd durf te laten. Wel ben ik van mening dat een crimineel college -ik zie dat letterlijk zo- een veel fellere toonzetting van de oppositie vergt dan we nu van jullie horen.

Anton Hagen
5 december 2017 at 07:38
Beste Tjitske,
Je schrijft: De verhoudingen in de gemeenteraad kunnen en zullen bij de komende verkiezingen vast wijzigen.
Ik durf te voorspellen dat dit HELAAS NIET het geval zal zijn.Behoudens waarschijnlijk een paar zeer kleine wijzigingen zal 90% van de huidige partijen wederom terugkeren in de komende coalitie,HELAAS.
Noem dit doemdenken,maar het zal helaas wel zo zijn.
Den Helder is traditioneel erg gezagsgetrouw en men zal dus het CDA en VVD zeker weer in het zadel helpen.
De jeugd vertrekt uit ons dorp en wat er overblijft van die plm 56000 inwoners gaat dus traditioneel stemmen wat ze met de paplepel is ingegeven door hun geestelijke leiders en ouders van vroeger. Plus hun militaire achtergrond (VVD).
En helaas voor de plaatselijke C.U is het nou niet direct een aanbeveling om daar op te gaan stemmen dit gelet op het meejanken van de C.U. in deze JUDASREGERING!!
Ze hebben landelijk hun achterban geen goede dienst bewezen door samen te gaan met die duivelse partijen in Den Haag.
Wel jammer voor de plaatselijke C.U waar jij in mijn ogen een onkreukbaar boegbeeld van bent.
Dus jou treft geen blaam!
Hopelijk KRIJG IK ONGELIJK en verdwijnt dit college in maart 2018.

Fred
5 december 2017 at 07:48
Dit alles , is te danken aan de Stadspartij. Deze verraders van de oppositie hebben zich destijds onder de paraplu van het college verscholen. Houd daar met de verkiezingen rekening mee ; De stadspartij mag na hun verraad aan de kiezer, geen poot meer aan de grond krijgen in deze stad.

Jonathan.
5 december 2017 at 09:08
Langzaam veranderen is een slecht idee. Sommige dingen kunnen heel snel zoals opheffing van Zeestad en Willemsoord BV. We krijgen een hele andere meerderheid en kiezers verwachten iets van de oppositie en nieuwkomers. Ik vind deze stelling weinig ambitieus. Je kunt dat partijkartel helemaal uitschakelen, doen ze nu met de andere partijen ook.

HZdwg
5 december 2017 at 09:44
Alleen een klein kansje dat er iets verandert als de goede locale partijen nu keihard aan het werk gaan om de gewoontestemmers (zie reactie Anton Hagen) wakker te schudden.

Judge X
5 december 2017 at 09:53
Ik voorspel dat de huidige meerderheidscoalitie met VVD, na 21 maart een minderheid oppositie zal vormen.
Wij gaan Nederland de hoogste opkomst laten zien en de landelijke partijen zullen worden weggevaagd.
Het huidige gemeentelijke beleid om de oppositie en burger te knechten, is eigenlijk alleen toe te schijven aan de ‘grote’ landelijke partijen VVD, CDA, D66, PvdA in samenwerking met de Stads Partij.
We hebben nu een oppositie van de Lokale Partijen met CU,GL die al 3 jaar goed samenwerken; als we daar massaal op gaan stemmen – en dat gaat gebeuren – dan zijn de belangen van onze burgers eindelijk weer in goede handen en per slot van rekening werd Rome ook niet in één dag gebouwd.
De macht ligt bij de burger ! 🙂

Peter
5 december 2017 at 12:04
Ik voorspel dat alles bij het oude blijft. Er zal beslist geen frisse wind gaan waaien. Na de verkiezingen blijven de verhoudingen exact hetzelfde. We zien het landelijk, de VVD (Rutte) heeft het land in een houtgreep. Hiel likkende andere partijen (PVDA vorig kabinet en CU nu) helpt ze aan een meerderheid in de hoop op de mooie baantjes in de toekomst. Gemeentelijk exact hetzelfde, een kopie van het landelijke. VVD (Schuiling) heeft de Gemeente in de houtgreep en de mooie baantjes worden verdeeld onder de hiel likkers. En de “recalcitrante” worden keihard geëlimineerd door Schuiling en consorten. Daarachter zit nog een hele grote kliek die een belang hebben dat dit college in stand blijft. Een aantal ondernemers en hun huisbankier die sommige heeft overgefinancierd in de crisis om ze erdoor heen te krijgen. Je kunt het zien aan de werken die zijn verricht en door wie (Zwembad, Julianadorp Oost, onnodige renovatie Beatrixstraat). Ben benieuwd of de mollen gaan reageren want ik kom weer dicht bij de haard van het kwaad!!. Dus Koen, let the dogs out!

Dick Berts
5 december 2017 at 12:18
Ik vrees ook dat alles bij het oude blijft. Maar tegelijkertijd zie ik ook groeiende ongerustheid in het kamp van onze tegenstanders, omdat de inwoners van Den Helder toch heel langzaam wakker beginnen te worden…

Peter
5 december 2017 at 12:32
Grote mond in de wandelgangen Dick. Komt het erop aan hoor je ze niet. Buiten de Raadszaal hoor ik ook niets anders dan geklaag over het reilen en zeilen van het huidige college. Maar éénmaal in de Raadszaal hoor je ze niet meer, bang om vernederd te worden of bang voor eigen hachie. Ik hoor nu bijv. steeds dat men het college aan de tand gaat voelen wat het bod van Tuin is. Maar niemand zal uiteindelijk hierin doorduwen, immers het college gaat het bod niet bekend maken. Zoals ik al eerder schreef, college zal de Raad voorhouden dat het zwijgen over het gedane bod in het belang is van de rechtzaak met Scholte Lariekoek natuurlijk. En de Raad doet een plas en alles blijft zoals het was.

Dick Berts
5 december 2017 at 13:41
@Peter. Ik heb gisteren een Wet openbaarheid van bestuur verzoek ingediend over het bod van Tuin. Uiteindelijk zal de Raad van State hier dus over beslissen. Ondertussen lopen de kosten voor de Helderse burger extreem op, omdat we ons niet weten te ontdoen van een crimineel college.

Peter
5 december 2017 at 14:04
Doe je goed Dick. Ben benieuwd wat er uit rolt en velen met ons.

Judge X
5 december 2017 at 12:46
Ik vind het verhaal van de mollen die hier hun reactie zouden geven kant nog wal raken, iedereen met een nick-name of alleen een voornaam of initialen zou dan als ‘een mol’ bestempeld kunnen worden, terwijl de term ‘mol’ gewoon een andere benaming voor spion of dubbelspion is.
Bij DHA valt er volgens mij weinig te spioneren, de enige op deze site die onder schriftelijk redactionele-curatele staat is vermoedelijk Judge X (daarom komen mijn producties vaak uren later in beeld), dus voor de andere reageerders is er nauwelijks reden tot klagen. 🙂

Peter
5 december 2017 at 13:46
Zijn er wel degelijk. Twee weet ik zeker, Harry de Jager en Petertje Toch?? Ik doelde niet op Nickname figuren.

Judge X
5 december 2017 at 14:21
Ga maar lekker achter Dick Berts aan hobbelen. 😉

strandloper
4 december 2017 at 22:53
De mensen die hierboven hebben gereageerd, zitten naar mijn overtuiging nu in de kerkers van Fort Kijkduin. Dit laten de tere zieltjes van Kun Scuiling en Lulke Kupers zich niet zeggen. Maar ook de burgers die tot nu toe niets hebben gezegd, worden nu met torenhoge belastingen gestraft. Nog even volhouden dappere strijders in Fort Kijkduin en burgers van Den Helder tot 21 maart 2018. Woensdag gehaktdag.

AlienFrank
5 december 2017 at 11:45
Kunnen we dat lelijke gebouw niet gewoon slopen en er een nieuw gebouw neerzetten dat dienst kan doen als museum? O ja en neem dan gelijk het station mee 🙂

Fred
5 december 2017 at 12:36
Een paar stukkies niet gevolgd ?? Het mag namelijk niet meer gesloopt worden . En gelijk met het station ? Dat was de JA,JA,JA optie , uit de tijd van de palen ramsters Bruin en van Dongen, en die regelrecht het ronde dan wel vierkante archief in gegooid is.

AlienFrank
5 december 2017 at 14:35
Het zal best dat het niet mag, maar ik snap niet zo goed waarom niet. Waarom zou je dit afgrijzelijke gebouw willen behouden? Ik ben niet zo bekend met de politiek in Den Helder, maar ik wordt een beetje gek van die 100 berichten die over dit gebouw gaan. Prima dat Scholte een museum heeft bij het station, maar ik heb liever dat het in een mooi gebouw zit dan dit blok beton.
Met die ja ja ja refereer je denk ik naar de stemming die toen is geweest over het stadhuis dat bij het station zou komen? Daar heb ik toen ook op gestemd. Het interesseert me niet wat er komt te staan, als wat er nu staat maar weg is 🙂

Fred
5 december 2017 at 14:59
Als het je toch niet interesseert wat er zou komen te staan, waar maak jij je dan nu druk om. Er zijn nu eenmaal redenen aanwezig waarom dit pand niet gesloopt mag worden. Sterker nog, er mag niets aan het pand veranderen. Zelfs niet bij een verbouwing. Wel vernieuwen wat slecht of verrot is , maar het moet in dezelfde vorm terug geplaatst worden .

https://www.denhelderactueel.nl/2017/12/vragen-verkoop-voormalig-postkantoor/

1 Comment

  1. Dat kort geding gaan ze ook verliezen en dan volgt weer glashard een hoger beroep. Net zo lang totdat Scholte financieel kapot is. Met een crimineel college dat gedekt wordt door een criminele meerderheid in de raad is niemand zijn leven meer zeker in deze van God verlaten stad. Scholte heeft de dingen hier bij zijn naam genoemd en dan word je nek gebroken… Dood en dood eng.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image