Gemeente Den Helder – Ontwerp mee aan de entree van de stad

Wat wilt u zien, voelen en ervaren als u in Den Helder uit de trein stapt, het stationsplein op, ons Stadshart binnen? De gemeente gaat deze entree van de stad een nieuw gezicht geven en is op zoek naar uw ideeën! Dat kan bijvoorbeeld via e-mail, Facebook, Instagram en Twitter. Op http://www.stadsentreedenhelder.nl vindt u alle informatie.

Het stationsplein en de ruimte erom heen is toe aan een flinke verbetering. Dat vindt vrijwel iedereen. De komende maanden wil het stadsbestuur een gemeenschappelijk beeld van deze plek in de stad opstellen. En om tot dat beeld te komen, zijn heel veel ideeën nodig.

Verzamelen

We beginnen met verzamelen in de zomervakantie; beelden, ideeën, belevingen, etcetera. Niet onze beelden, maar die van u. Laat ons weten aan welke pleinen u de mooiste herinneringen heeft en waarom. Stuur foto’s van uw favoriete pleinen op, of vakantiefoto’s van plekken die bij u een goed gevoel opwekken. Wij zijn geïnteresseerd in alles waar u zich welkom voelt; dát gevoel is namelijk waarnaar we op zoek zijn voor Den Helder.

Creëren

In september gaan we alle materiaal samenvoegen tot samenhangende sferen. Dit gebeurt in een open, creatieve sessie, waarvoor we graag beelddenkers uit de stad uitnodigen (meer specifieke informatie volgt later). Van het resultaat verwachten wij verschillende sferen, belevingen en beelden voor de stationslocatie. En met die beelden gaan we een volgende stap maken.

Stadsdebat

Eind september organiseren wij een stadsdebat. Daarin kan iedereen uit de stad laten weten welke sfeer hem of haar het meest aanspreekt. En ook aangeven waarom dat gevoel van belang is. En wat de rol is van de auto, de bus, de taxi, de fietser en de voetganger in het gebied. De uitkomsten van dit debat worden samen met de sfeerbeelden in oktober aangeboden aan de gemeenteraad. Die bepaalt vervolgens wat ermee gaat gebeuren.

Meedoen

Op http://www.stadsentreedenhelder.nl staat op welke manier u kunt mee-ontwerpen en meedoen. Bijvoorbeeld via:

Facebook: https://www.facebook.com/ontwerpmeeaanonzeentree

Twitter: https://www.twitter.com/stadsentree

Instagram: https://instagram.com/stadsentreedenhelder

E-mail: info@stadsentreedenhelder.nl

Wij zijn benieuwd naar uw ideeën. Dus, ontwerp mee aan onze entree!

http://www.denhelder.nl/actueel/nieuwsberichten_3632/item/ontwerp-mee-aan-de-entree-van-de-stad_15790.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image