GELB ART AGENCY – Rob Scholte

Ik wil, nee ik moet persé een keer naar het museum van Rob Scholte in Den Helder. Volgens mij is dat ook de enige reden waarom een mens naar Den Helder zou moeten gaan. Rijdt de trein daarna niet in zee..

Ik zat ooit naast mijn moeder op de roodfluwelen bank in de woonboerderij voor de Philips TV naar Zomergasten te kijken. Een jaar of vijftien was ik volgens mij. Ik zag een grootstedelijke man (Amsterdam was ver weg) die alleen maar interessante fragmenten liet zien en daarover ook nog eens smakelijke verhalen vertelde. Na Zomergasten met Rob Scholte is het alleen maar bergafwaarts gegaan met dat programma.

In mijn tijd aan de Rietveld academie heb ik ooit nog eens een videoband geleend van een leraar van mij Jan de Goede.Met behulp van deze videoband heb ik de zomergasten met Rob Scholte nog eens bekeken en weer raakte ik gebiologeerd door fragmenten over Keith Haring, Mary Boone en de commentaren van Rob Scholte onder andere over de functie van kunstkritiek. Laatst zag ik hem in Hollandse Meesters en het viel me op hoe sympathiek die man overkwam. No nonsense gekoppeld aan scherpzinnigheid en een krat aan levenservaring.

Binnenkort meer hierover. Eerst naar Den Helder

5 april 2014

http://gelbartagency.com/author/ilse/page/8

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image